Cel mai pașnic zimbru e din Neamț (VIDEO)

0

„Nu vă supărați că vă ignor, însă iarba grasă proaspăt răsărită îmi dictează simțurile”, pare să spună cel mai pașnic zimbru surprins într-o filmare din Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț.

Stiați că:
✔️Silvicultorii români au reintrodus specia în țară în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna României, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri?
✔️În libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 45 de zimbri în libertate, din care 16 s-au născut deja în libertate? Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.
✔️Parcul Natural Vânători Neamț este inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate?

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate