Doliu în BOR. Îndrăgita maică Siluana Vlad a trecut la Domnul

1
FOTO: Oana Nechifor / DOXOLOGIA

„A trecut la Domnul în seara aceasta, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu să o așeze întru binemeritată odihnă în locașurile drepților! Să ne revedem în Rai, Maica mea dragă!”, este anunțul făcut de părintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

Maica SILUANA VLAD a fost coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași.

***

Iată mai jos mesajul transmis de Doxologia:

Maica Siluana s-a născut în anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din București. După absolvirea facultății, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galați. A început să se implice alături de tineri în acţiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) din Galaţi.

S-a călugărit la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana din Bucureşti, la îndrumarea duhovnicului său. La mănăstire şi-a continuat activitatea caritabilă şi socială, desfăşurând activităţi de binefacere în rândul copiilor străzii şi oferind îndrumare tinerilor.

În 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, iar cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înfiinţat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”,  care funcţionează până astăzi la Iaşi.

În conferințele susținute, Maica Siluana a abordat teme precum: relațiile tinerețiitreptele iubiriifamilia în societatea de azisursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.

Ne rugăm ca Hristos, Mântuitorul lumii, să o odihnească în ceata sfinţilor, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţa cea fără de sfârşit.

Veşnica ei pomenire!

1 Comentariu
  1. nicolae maria spune

    Sincere regrete pentru plecarea timpurie dintre noi a unui om minunat, de la care aveai tot timpul ceva de invatat si pe care l-ai fi ascultat vrajit ore-n sir fara sa-ti doresti o intrerupere. Imi amintesc , intr-o seara la o vecernie (manastirea Jitianu), nu stiu cum a simtit (era la cca 10 m distanta) ca-mi este frig, a venit si mi-a pus haina dansei pe umeri. Drum lin spre stele suflet minunat, ingerii sa te conduca spre Lumina, in gradina plina de pace a Raiului unde te asteapta Dumnezeu ! (cred ca sunt in asentimentul tuturor daca semnez si in numele lor, al cursantilor din Craiova , Seminariile de inteligenta emotionala, Comunicare non violenta si Inteligenta dihovniceasca din perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2008.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate