Un proiect spectaculos ar putea fi implementat în Neamț: Picturi murale pe clădiri

0

Romașcanii pot alege până pe 11 iunie un proiect care sa fie finanțat din bugetul local

Pentru al treilea an cosecutiv, Primăria Municipiului Roman derulează programul de bugetare participativă sub denumirea „Pentru Roman!”. Romașcanii sunt invitați să se implice activ în cadrul procesului, pentru stabilirea modalității de atribuire a bugetului local  și realizarea viitoarelor proiecte.

Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă, pentru anul 2021, este de 200.000 lei. Proiectul selectat în urma procedurii de consultare publică va fi inclus în bugetul de venituri și cheltuieli al Primăriei Roman și implementat. Până vineri, 11 iunie, cetățenii pot vota propunerile eligibile de proiect.

Regulamentul competiției și informații despre cele 5 proiecte care pot fi votate, aici: https://primariaroman.ro/2021-pentru-roman-bugetarea-participativa/

Despre Art Garden

Proiectul ArtGarden este propunerea arhitectului romașcan Alexandru Sescioreanu, inițiativă care presupune realizarea unor picturi murale de mari dimensiuni într-una dintre zonele municipiului Roman, pe zidurile oarbe ale unor clădiri publice.

”Romanului îi lipsesc accentele de culoare și acele intervenții publice care să se impună în mentalul colectiv. În centrul orașului se găsesc câteva fațade fără geamuri iar această zonă este importantă și nu este momentan pusă în valoare. Un astfel de proiect ar avea capacitatea de a înfrumuseța o zonă destul de circulată din oraș.”

Fațadele astfel pictate aduc valoare pentru locatari și locuitorii orașului Roman prin:înfrumusețarea aspectului actual al zonei, punerea municipiului pe harta locurilor cu astfel de picture murale, creșterea numărului de turiști, creșterea comunității de artiști locali.

Federația Tinerilor din Neamț susține acest proiect și s-a implicat alături de voluntari în promovarea inițiativei și a posibilității de vot în rândul romașcanilor, pentru ca acest proiect sa fie implementat.

Proiectul poate fi votat aici: http://bit.ly/ARTGARDEN.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate