Urșii au atacat 14 gospodării din comuna Alexandru cel Bun – Neamț

7

Pentru prima oară în ultimii 50 de ani, mai mulți urși au coborât în zona Agârcia din comuna Alexandru cel Bun terorizând localnicii. Garduri rupte, animale omorâte, e panică totală. Numai astă noapte urșii au rupt gardurile la 14 gospodării și au luat cel puțin două oi de la un localnic, una dintre ele fiind abandonată în a 6-a gospodărie prin care au trecut urșii.
Îngrijorător este faptul că urșii încep să coboare din pădure de cu seara, când străzile sunt încă pline de copii, oamenii vin de la serviciu, și atacă și dimineața la 4-5 când de regulă oamenii se duc să dea la prima oră de mâncare la animalele din gospodării.
Nicio autoritate nu face absolut nimic. Localnicii au sunat peste tot pe unde știau ei, începând cu 112 și terminând cu cei de la silvic. Nimeni nu se bagă, dar cu siguranță toți vor veni atunci când primul urs va fi omorât de un localnic sau prins într-o capcană.
Acum ar fi cazul să intervină autoritățile locale, sau de ce nu ONG-urile, care vor să nu moara urșii otrăviți de localnici sau prin chinuri groaznice prinși prin capcane. Cineva ar trebui să ducă de urgență mâncare la marginea pădurii pe unde vin urșii ca aceștia să nu mai coboare în sat. Dacă nu se trece la hrănirea urșilor în pădure atunci să nu ne mirăm dacă vor fi evenimente neplăcute sau vom auzi de urși morți.
Oamenii se tem nu neapărat pentru animalele din gospodării cât pentru viața copiilor din sat și pentru viața lor și, în lipsa unei intervenții imediate din partea autorităților, sătenii sunt forțați să găsească singuri soluții. Din punctul lor de vedere se impune stare de necesitate în comună.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. relu spune

  Animalele salbatice Nu s,au inmultit. Pentru ca braconajul este acum la indemana ultimului prost care are 1500 de eu sa,si cumpere o arma, ursii sunt nevoiti sa coboare in sate dupa hrana. In plus, ceea ce populatia din Neamt si Suceava nu stie, este ca multi ursi din zona turistica Brasov au fost mutati in Moldova. Acestia devin extrem de periculosi atunci cand nu au hrana pentru ca sunt obisnuiti cu prezența umana.

 2. ploscaru m spune

  Faceți ceva oameni ai autorităților locale ați fost aleși sa faceți ceva nu sa stati cu mâinile în sân

 3. nae spune

  Animalele salbatice-ursii si mistretii- s-au inmultit f. mult si trebuie sa fie redusa populatia prin vanatoare. Daca autoritatile nu fac nimic atunci localnicii isi vor face singuri dreptate !

 4. xx spune

  Oare este doar o coincidenta ca ursii dau navala la Alexandru cel Bun dupa ce au fost prinsi si relocati ursii ce terorizau Brasovul?

 5. todirascu petru spune

  Se pare ca vietatile din padure isi cer drepturile…..drepturile lor!! p care noi oamenii leam calcat cu nepasare si acela de a DEFRISA PADURILE!!!

 6. Geo spune

  Asta se întâmplă pentru ca au taiat pădurile toți nenorociți si au ditrus toata fauna. Vedeți de unde pleaca toata problema cretinilor

  1. relu spune

   Asa este

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate