Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Piatra-Neamț

1

În urmă cu 160 de ani, pe 24 ianuarie 1859, se înfăptuia Unirea Moldovei cu Țara Românească. Acest moment a marcat începutul procesului de constituire a României moderne și a pus bazele realizării statului național unitar român.

Oficialitățile locale și județene au sărbătorit joi, 24 ianuarie, alături de pietrenii veniți pe platoul Curții Domnești, împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Manifestarea a debutat la ora 11:00, iar după intonarea Imnului Naţional și alocuțiunile oficialităților politicienii urbei și localnicii prezenți pe platoul de la Curtea Domnească s-au prins în Hora Unirii. Atmosfera de sărbătoare a fost însuflețită și de recitalul susținut de cântăreață de muzică populară Viorica Macovei.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Piatra-Neamț în parteneriat cu Garnizoana Piatra-Neamț și Centrul de Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

surse foto: Municipiul Piatra-Neamț, Centrul pentru Cultură Și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Privitor spune

    Nimic despre schilodirea Imnului (asa o fi fost dispozitia), un simbol national terfelit prin provincie. Dar ce mai inseamna un simbol la atatea mega probleme si „realizari” politice locale (bani vorbesc,… banii ne fac….).

    ADMIN: Observ activitatea dumneavoastră de comentator instigator de pe mai multe indentități. Nu ni s-a părut ceva deosebit deoarece 99% dintre români nu cunosc imnul în integralitate deci cea care a cântat face parte din 99%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate