Un tânăr cercetător din Neamț a decedat în timpul unei operații de rutină. Procurorii au deschis dosar penal

0

Valeriu, un tânăr cercetător doctorand în vâstă de doar 28 de ani, a murit ieri, 15 martie, pe masa de operație, după anestezie, într-un spital din Vatra Dornei, județul Suceava.

Tânărul era originar din Neamt și avea funcția de cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei. Intervenția chirurgicală nu ar fi trebuit să fie una deosebit de complicată, acesta fiind accidentat la un cot (fractură) în urma unui meci de fotbal.

Stopul cardio-respirator ar fi apărut imediat după efectuarea anesteziei generale. În ciuda manevrelor de resuscitare, tânărul nu a mai putut fi salvat. Mai multe informații relevante privind cauza decesului vor putea obținute după necropsie.

Condoleanțe familiei!

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 15.03.2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, reținându-se că în data de 15.03.2023, după administrarea anesteziei unui pacient din județul Neamț, internat în cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a intervenit decesul acestuia.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din 15.03.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale IN REM pentru infracțiunea de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. (l) din Codul penal, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate