Un prim pas în derularea unui proiect de mediu care va alinia județul NEAMȚ la normele UE

1

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Neamț, condusă de Ionel Arsene, s-a dezbătut, printre altele și o problemă pe care o ridică mulți nemțeni: problema deșeurilor. Astăzi s-a semnat acordul de parteneriat între județul nostru, reprezentat de Consiliul Județean Neamț, Administrația Fondului pentru Mediu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Econeamț“ cu privire la „Construirea unei instalații de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă în vederea extinderii Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț“.

Astăzi am condus ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia am aprobat continuarea unor proiecte și activități de interes județean.

La propunerea liderilor de grup ai partidelor politice care formează forul legislativului nemțean au fost desemnați consilierii județeni membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Neamț, reprezentantul asiguraților din partea CJ Neamț în cadrul Adunării Reprezentanților CNAS, reprezentantul CJ Neamț în CA al CJAS și reprezentanții CJ în cadrul consiliilor de administrație ale instituțiilor publice de cultură de interes județean.

Tot în cadrul ședinței de astăzi am aprobat încheierea unui acord de parteneriat între județul Neamț, prin Consiliul Județean Neamț, Administrația Fondului pentru Mediu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Econeamț“, în scopul obținerii finanțării și implementării proiectului de interes public județean „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul «Construirea unei instalații de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă în vederea extinderii Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț»“. Este un prim pas în derulare a unui proiect de mediu, care ne va permite să ne aliniem cerințelor UE în domeniul deșeurilor.

Tot în ședința de astăzi am acordat avizul consultativ pentru planurile anuale de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetele comunelor Dragomirești, Doljești și Crăcăoani, pentru 2021. În finalul ședinței am supus la vot contul de încheiere a exercițiului bugetar și a situațiilor financiare pe anul trecut ale Consiliului Județean Neamț.

Le mulțumesc celor care au aprobat proiectele pe care le-am supus votului, proiecte prin care am urmărit asigurarea normalității în județul Neamț.”, a transmis Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Chelu Adrian spune

    Va fi un proiect ca cel de la Letcani?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate