Doi copii au nevoie de susținerea noastră și de ajutor financiar. Apelul Asociației „Născută Înger” din Piatra-Neamț

0

De-a lungul vieții primim mâini care ne ajută. Pe unele dintre ele le observăm, pe altele nu. De asemenea, noi înșine avem nenumărate oportunități de a oferi o mână de ajutor. Foarte puțin din tot ceea ce obținem este fără a învăța de la alții și fără a primi ajutor. Este nevoie să ne ridicăm și să ne încurajăm unii pe alții în loc să încercăm să strălucim mai tare. Cerul ar fi întunecat cu o singură stea. Până nu vom primi ajutor cu inima deschisă, nu vom putea oferi cu o inimă la fel de deschisă. Nu degeaba avem două mâini, una pentru a oferi și cealaltă pentru a primi. Amândouă sunt la fel de importante.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț are în grijă doi copii, două destine.

Unul are șase ani și un diagnostic crunt: autism sever nonverbal. Se numește Giani și are nevoie de 3000 lei pentru investigații speciale la o clinică privată din Iași. Este o analiză care doar în această clinică se poate face.

„Giani provine dintr-o familie cu venituri reduse, iar doamna doctor care îl are în evidență ne-a solicitat ajutorul.”, ne-a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Alt copil, Matei, un adolescent cu probleme grave de auz, are nevoie de 5200 lei, restul fiind decontat de CAS pentru proteze audio. Fără ele nu-și poate continua studiile.

Este trist, mulți copii râd de el, își dorește enorm să nu mai fie ironia nimănui. Sunt copleșită uneori cu toate cazurile acestea pe care nici nu știu cum să le mai gestionez. Cui să mai cer bani? Am senzația că parca sunt un cerșetor în propria-mi țară. Dar nu pot ignora lacrimile nimănui, nu pot lăsa niciun mesaj fără rezolvare. Și așa mă confrunt cu niște situații foarte dificile, mame cu venituri reduse cu risc de-a ajunge în stradă, deoarece nu mai pot achita utilitățile. Așa am o mamă cu trei copii, zilnic îmi scrie, are nevoie de 1000 lei pentru a nu fi data afară de proprietar. Sunt multe cazuri în care punem noi, voluntarii, făcând chetă pentru a acoperi multe dintre mesajele primite.”, a spus Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

Carmen Suciu nu se oprește aici. E important să știm realitatea crudă din teren:

Si parca nu ar fi de ajuns, mai avem si multi copii in situatii de risc. Stau si ma intreb ce facem? Cum putem, noi, societatea sa salvam copiii care se afla in situatii de risc din cauza proastei gestionari a unor situatii si drame familiale? Am in observatie cateva familii de acest gen, ma zbat mereu sa pot sa acopar nevoile, sa consiliez copiii, chiar unii dintre ei au mers la psiholog (contra cost) si tot nu am putut face mare lucru.

Ne intrebam de ce exista copii abuzati, minore insarcinate, adolescente vandute si exploatate, analfabeti, copii care se sinucid? Ne putem raspunde fiecare dintre noi? Imi doresc sa facem campanii de constientizare a acestui fenomen care, din pacate, a luat amploare, sa ne pese de orice copil aflat in situatie de risc, sa facem ceva concret sa-l salvam, sa nu-l lasam prada abisului spre care se indreapta. Sa tragem un semnal de alarma si sa prevenim dezastrul in care se afla atatia copii, unii cersesc, altii sunt folositi de catre parinti la cersit. Hei, Romania, trezeste-te, inca nu vezi nimic?

Poate nu este comod sa cititi aceste realitati, insa doar noi, uniti, putem reda sansa acestor suflete sa aiba o sansa!

Nopti de nesomn, lacrimi in suflet! Zeci de mii de copii din Romania, cu risc de abandon scolar! Educatia este singura cale pentru ei de a iesi din saracie, iar fiecare copil are dreptul la o sansa de a-si indeplini visurile. Copiii sunt grupa de varsta care a fost cel mai grav afectata de scaderea drastica a nivelului de trai.

De fiecare data cand se fac studii statistice in tara noastra, concluziile scot la iveala probleme extrem de grave cu care se confrunta societatea romaneasca. Cel mai recent studiu arata ca mai mult de jumatate dintre copiii romani se afla in risc de saracie sau excluziune sociala, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeana.

Mai mult, anul trecut, rata mortalitatii infantile a fost aproape dubla in mediul rural fata de urban. Fiecare dintre noi poate, insa, contribui la imbunatatirea vietii acestor copii cu un efort minim. Sunt nopti in care nu pot dormi, casele mizere si sarace in care merg mi se intorc ca un bumerang, ochii tristi ai copiilor mi se plimba prin suflet, neputinta ma face sa plang adesea. Caut solutii, caut un mod de-a fi alaturi de ei pe termen lung, m-am transformat intr-un cersetor, epuizarea ma clatina deseori, si totusi imi repet: nu,nu pot sa ma opresc, nu pot sa abandonez ceea ce fac, trebuie sa existe o solutie.

De multe ori imi spun: vom disparea ca natie, usor, usor ne pierdem identitatea, suntem intr-o continua goana, nu mai avem ochi de-a privi in jur, am devenit judecatori, critici, iar cand ignoranta ne caracterizeaza, ne spunem: sunt lectiile lor, de ce sa ma bag eu?

Nu contest, dar ma intreb: care este lectia poporului roman? Sa-si piarda identitatea, sa se afunde in nepasare si saracie, sa fim declarati hoti, lenesi, mincinosi pentru ca din toata industria, educatia s-a ales praful? Ca lectia noastra este sa fim indobitociti de niste sisteme ce ucid inimi de copii de la prima bataie?

Totul pare a se indrepta catre un abis, chiar citeam dimineata comentariul unei doamne: ,,Nu faceti propaganda!”. O intreb, ma intreb: la ce? La o realitate care se vrea invizibila? La o societate care s-a obisnuit sa-si bage sub pres problemele? Ce simplu este sa-ti pui ochelari mati si sa vezi doar ce iti convine, restul sunt ,,lectiile lor de invatat”!

Eu cred ca sunt lectiile tuturor iar daca vom ramane in aceasta ignoranta vom fi si mai usor de manipulat, iar in curand vom deveni chiriasi in propria tara.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate