Nici măcar pandemia nu l-a oprit! Alpinistul nemțean Adrian Laza a cucerit doi optmiari în Himalaya, în această primăvară

0

Recent scriam că alpinistul nemțean Adrian Laza este în carantină în Nepal, după ce a cucerit Annapurna I în Himalaya. Pe 16 aprilie 2021, alpinistul originar din Piatra-Neamț, Adrian Laza, a cucerit vârful Annapurna I 8091 m din Himalaya. În timpul expediției sale, ar fi urmat escaladarea vârfului Dhaulagiri (8.167 metri), însă pandemia de coronavirus face ravagii în Himalaya. Adrian Laza a mai cucerit Everestul 8848 m pe 16 mai 2019, Makalu 8481 m pe 14 mai 2018, Cho Oyu 8201 m pe 30 septembrie 2016 (alături de Ionuţ Ștefănescu şi Iulian Petre).

Din cauza pandemiei, au avut loc zeci de evacuări cu elicopterul ale sportivilor și șerpașilor infectați în adăposturile din Nepal. Adrian Laza a rămas izolat în Nepal, deoarece zborurile au fost suspendate. Expediția spre vârful Dhaulagiri nu a putut fi dusă la bun sfârșit.

Arhiva

Din fericire, a fost ferit de infectarea cu noul coronavirus. Vestea supriză a venit de la soția acestuia, Ina Laza, care a anunțat că Adrian a cucerit între timp al doilea optmiar din această primăvară. Este vorba despre vârful Lhotse – 8516 m, cucerit în dimineața de 23 mai, la ora 8:30.

„Asa cum v-am promis, Adrian fiind sanatos (si blocat in Nepal), continua sa ne surprinda cu realizari extraordinare! Dupa un efort teribil, plecand din Camp 2, de la 6482 m ieri dimineata ( n.r. 22 mai), cu o oprire de cateva ore in Camp 3 la 7055 m si apoi direct pana sus, a pasit pe varful Lhotse – 8516 m astazi dimineata la 8:30 (n.r. 23 mai). Incredibil efort, incredibila realizare! Acum se afla inapoi in Camp 2, unde se odihneste. Sau, ca sa-l citez pe Peme Sherpa: “Unii sunt in stare sa urce pe varf, altii, nu. Dar Adrian a facut-o. Este de necrezut!“ Suntem atat de mandri de el!! Avem acum “o mana” de optmiari. Speram sa coboare cu bine si sa se intoarca sanatos acasa.”, a scris Ina Laza pe pagina de Facebook pe 23 mai.

Felicitări, multă sănătate și așteptăm noi vești de succes!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate