Alpinistul nemțean Adrian Laza, în carantină în Nepal, după ce a cucerit Annapurna I. Criză fără precedent în Himalaya din cauza pandemiei

0
FOTO: Ina Laza

Pe 16 aprilie 2021, alpinistul originar din Piatra-Neamț, Adrian Laza, a cucerit vârful Annapurna I 8091 m din Himalaya. În timpul expediției sale, ar fi urmat escaladarea vârfului Dhaulagiri (8.167 metri), însă pandemia de coronavirus face ravagii în Himalaya. Adrian Laza a mai cucerit Everestul 8848 m pe 16 mai 2019, Makalu 8481 m pe 14 mai 2018, Cho Oyu 8201 m pe 30 septembrie 2016 (alături de Ionuţ Ștefănescu şi Iulian Petre).

Potrivit unui reportaj în exclusivitate pe spotmedia.ro, sezonul escaladelor a început în luna martie anul acesta, iar alpiniști din întreaga lume au venit în Himalaya să urce la peste 8.000 de metri înălțime. Nepalul a fost ferit până în acest moment de coronavirus, însă în doar câteva săptămâni situația a devenit critică.

Arhiva

Potrivit sursei citate, 18 din cei 32 de șerpași s-au infectat într-o singură tabără de campare și au avut loc zeci de evacuări cu elicopterul ale sportivilor și șerpașilor infectați în adăposturile din Nepal.

Autoritățile au cerut sprijin internațional pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar zborurile sunt suspedate.

Potrivit unei postări a Inei Laza, pe 7 mai aflam că efectele coronavirusului s-au resimțit și în basecamp-ul Dhaulagiri unde se afla și Adrian Laza care, după ultimele informații, este în continuare negativ conform testelor pe care a reușit să le facă. Zona Kathmandu este în carantină foarte dură.

Din păcate, expediția spre vârful Dhaulagiri nu poate fi dusă la bun sfârșit, motiv pentru care alpinistul nemțean așteaptă un moment în care va putea fi evacuat în siguranță. Îl felicităm pentru reușită, îi dorim sănătate și succes pe mai departe!

Mai multe informații pot fi citite aici – click.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate