Ultimele noutăți despre deschiderea anului școlar în județul Neamț

0

La Instituția Prefectului-Județul Neamț a avut loc luni, 7 septembrie, o conferință de presă a cărei principală temă a fost deschiderea noului an școlar.

Au participat prefectul județului Neamț, George Lazăr, inspectorul școlar al ISJ Neamț, prof. Mihai Obreja, și din partea DSP Neamț, medicul Elena Șerban.

Din analiza făcută în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și conform datelor venite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, suntem luni, 7 septembrie, într-un scenariu pe care îl evaluam roșu în localitatea Poiana Teiului, iar acolo cursurile vor începe doar online.”, a precizat în debutul conferinței prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Cel de-al doilea scenariu care se va aplica în unitățile de învățământ din județul Neamț este cel galben. Acest scenariu presupune educație mixtă (față în față și online) și se va aplica în școlile din nouă localități: Piatra-Neamț, Roman, Alexandru cel Bun, Bodești, Dochia, Războieni, Tașca, Tupilați și Dobreni. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Pentru restul unităților școlare din Neamț se va aplica scenariul verde, adică preșcolarii și elevii vor participa fizic la ore.

„Până marți după-amiază, fiecare școală, liceu va transmite la ISJ Neamț în ce modalitate va începe noul an școlar, urmând ca miercuri să avem o decizie dată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru fiecare unitate de învățământ, pe fiecare localitate în parte.”, a mai precizat prefectul județului.

De asemenea, există posibilitatea ca și în localitățile aflate în zona verde unele unități de învățământ să funcționeze sub scenariul galben, din lipsa de spațiilor sau a cadrelor didactice.

O atenție deosebită va fi acordată elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Se punctează pe clasele limită, clasele a VIII-a și a XII-a, care sunt cu examene finale și care obligatoriu vor veni zi de zi la școală. Celelalte clase, V-VII, și IX-XI, alternativ, la o săptămână sau două(…)În funcție de dinamica incidenței vom avea întâlniri săptămânale și vom comunica cum se modifică harta situației epidemiologice.”, a spus medicul Elena Șerban.

Reprezentantul DSP Neamț a mai transmis că la nivelul județului Neamț, din cele 321 de unități de învățământ, 18 nu au autorizație din lipsa apei potabile, din cauza reabilitărilor încă neterminate sau nu mai cerut autorizație, deoarece se știu cu nereguli. Școlile se află în comunele: Borlești, Bozieni, Dragomirești, Icușești, Mărgineni, Oniceni, Pipirig, Tarcău, Trifești și Valea Ursului.

În baza informării pe care am primit-o de la DSP Neamț, avem doar o situație în care cursurile nu vor fi reluate față în 14 septembrie, cea de la Poiana Teiului. În rest, toate școlile vor primi copii începând de luni, 14 septembrie. Ne-am asigurat că școlile au stocuri de măști, de materiale dezinfectante. Acolo unde sunt mici probleme ne vom implica astfel încât, luni, toate școlile să aibă ce le trebuie(…)Principalul nostru obiectiv este prezența copiilor la școală.”, a punctat și prof. Mihai Obreja.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate