Trotinetiștii, spaima municipiului Piatra-Neamț (VIDEO)

3

Tinerii care merg pe trotinete electrice sunt un nou pericol în traficul din Piatra-Neamț. Mulți tineri din Piatra-Neamț au început să se deplaseze cu trotinete electrice mai mult din amuzament, decât din necesitate. Trotinetele au devenit disponibile de curând pentru închiriere, însă situația e haotică. Multe trotinete zac abandonate prin oraș pe unde nici nu te aștepți, iar regulile… ce reguli?

Din păcate, mare parte dintre utilizatorii de trotinete nu au niciun fel de disciplină în trafic, ca să nu mai vorbim de situațiile când aceștia circula pe întuneric și sunt câte doi pe aceeași trotinetă și mai ocolesc și gropile din asfalt.

Gravitatea situației a determinat IPJ Neamț să dea un comunicat prin care să explice modul în care se circulă corect cu trotineta.

În perioada ianuarie-august, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au fost înregistrate trei evenimente rutiere în care au fost implicate trotinetele electrice, la nivelul județului Neamț fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de trotinete electrice, care nu au respectat prevederile legale incidente.

Citiți: IPJ Neamț: cele mai importante reguli referitoare la folosirea responsabilă şi în siguranţă a trotinetelor electrice

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Gheorghe spune

  Piatra Neamț este un oraș mic. Într-o oră îl parcurgi, pe jos pe orice diagonala. Este totuși plin de mașini. De ce? Țineți oameni buni mașinile acasă. Mergeți pe jos, mergeți cu bicicleta, mergeți cu trotineta. Faceți sport. Pe alte popoare nu le deranjează sportul. Pe ai noștri i-a făcut mama lor în mașină. Și i-a făcut grabiti fără nici un rost.

 2. Ganditoru spune

  Trebuie interzisă circulația trotinetelor electrice pe timpul nopții la fel ca în țările civilizate. Ăștia merg ca oile aseară mergeau doi unul lângă altul în sensul giratoriu de la spitalul județean. Pericol public.

 3. clau spune

  Suntem cu ani lumina in urma civilizatiei in trafic, nu sunt soferi care respecta o linie continua/un semn STOP(vezi Str. Stamatin – OMV – M.Viteazu)/o intersectie nesemnalizata/un giratoriu/trecere de pietoni. Ce sa astepti de la utilizatorii de trotinete/biciclete (eg. coborare pe scarile de la TT, teoretic zona monument in care ar trebui interzis orice mijloc de transport diferit de „incaltari”).
  Si acesta este doar inceputul, si avem noroc ca vine frigul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate