În atenția celor care aveți rude internate în SJU: sunteți mințiți, iar drepturile voastre (și ale lor) sunt încălcate! ZiarPiatraNeamt.ro demonstrează CU PROBE o mare bătaie de joc (AUDIO)

4

În urma unei serii de articole în care am scris nu doar despre nivelul scăzut al actului medical ci și despre disperarea aparținătorilor cărora nu li se permite accesul în spital, am decis să „rupem pisica” și să ne lămurim odată pentru totdeauna ce ce întâmplă în acest loc al regulilor impuse după ureche, al minciunilor sfruntate și al nepăsării.

Înainte de a continua dorim să clarificăm un aspect: nu am susținut și nu vom susține niciodată că în această instituție medicală activează doar oameni incompetenți, dimpotrivă. Ne-am convins de-a lungul timpului, inclusiv prin prisma propriilor experiențe, că există cadre medicale foarte bine pregătite, capabile, care știu ce înseamnă un om în suferință și care acționează cu toată empatia și profesionalismul posibile. Acest articol NU se adresează lor.


Revenind la subiect: am sunat astăzi la Spitalul Județean de Urgență pentru a întreba care este programul de vizită într-o secție în care se pare că sunt extrem de multe probleme semnalate, și anume neurologia. Autorul acestui articol a pretins că este vecina unei doamne din alt oraș care are mama internată la SJU și, firesc, a dorit să știe care este orarul de vizită pentru a nu bate niște zeci de kilometri inutil (eu asigurând transportul).

Răspunsul, cât se poate de bâlbâit dar ferm, a fost următorul: nu se poate DECÂT dacă pacientul este grav, în terapie. Dacă nu este grav, nu am ce căuta în spital, iar papornița cu ce am de adus trebuie să o las la LIFT. În mod evident motivul invocat a fost contextul epidemiologic actual și dificultatea de a ține lucrurile sub control în cazul în care s-ar perinda aparținătorii prin secțiile spitalului. Ceea ce este de-a dreptul frapant este în strânsă legătură cu starea de sanatate a bolnavilor: daca sunt GRAV BOLNAVI, atunci se poate intra, maxim un aparținator, echipat corespunzător șamd. – prin urmare, exact acei oameni care sunt fragili și vulnerabili din punctul de vedere al diagnosticului, și care, culmea, ar trebui protejati pe cât posibil de microbii aduși din exterior, pot fi vizitați. Să mai scriu ce am dedus de aici? Inutil, nu vreau să torn gaz pe foc.

Nu știe stânga ce face dreapta

Am luat prima dată legătura cu Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț, pentru a întreba dacă există (din partea DSP, negru pe alb) o restricție în acest sens. Ni s-a comunicat următoarele: nu, începând cu 8 martie nu mai avem nicio bază legală să punem niciun fel de restricție în sensul ăsta. Spitalul își face politica proprie, ei apreciază ce reguli își fac. Unele măsuri cu masca și halatul, eu cred că sunt bune dar începând cu 8 martie nu este nimic impus. Prin urmare, nimic obligatoriu. Mai departe.

Am solicitat Spitalului Județean un document, oricare ar fi el, privind regulile de acces, solicitare din care, ce să vedeți, reiese că: (1) începând cu data de 21 iunie 2022, programul de vizite al aparținătorilor la pacienții internați în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este de luni până duminică în intervalul 14.00 -18.00 și (2) Începând cu data de 21 iunie 2022, programul de primire a pachetelor pentru pacienții internați în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este de luni până duminică în intervalul 10.00 -12.00 și 16.00 -1800. Deci se poate…și/și. Atașam mai jos documentul la care facem referire.

HCD-44-reguli-acces-1

Aceste practici restrictive fără niciun fundament legal trebuie să înceteze. Unde s-a mai pomenit în lumea asta să nu ți se permită accesul în spital și să trebuiască să lași bocceluța cu mâncare sau schimburi la liftier? Nicăieri! Avem și AVEȚI dreptul LEGAL de a fi aproape de cei dragi, în limita orarului stabilit. Măcar atât, dacă certitudinea de a-i aduce vii înapoi acasă nu există.

PROBA AUDIO, MAI JOS:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Eu spune

  Cel mai tare articol, senzational… beti mai putin fumati mai putin si nu o sa ajungeti la spital. Vizitati-va rudele cand sunt bine Dar nu cand ajung la spital

  1. Ma-Ta Spune spune

   Ecce Homo Cretinus!

 2. Dragos spune

  Cumatra din inregistrare habar nu avea intre ce interval orar sunt orele de vizita.

  Toti locuitorii acestui oras, care au avut pe cineva internat la sectia neurologie (din pacate capat de linie pentru multi), si bineinteles alte sectii, s-au lovit pe langa programul de vizita facut total aiurea, de frica acestui covid care ba e ba nu e, s-au lovit de o calitate foarte joasa a actului medical.

  Nu e o gluma cand cineva intreba pe Facebook, „stiti un medic bun in Piatra-Neamt?”. Primea zeci si sute de raspunsuri cu „Da. Cunoastem pe Doctor alt oras”.

  Nu zic. sunt si medici buni care si-au sacrificat tineretea si viata in slujba pacinetului, dar ii numaram pe degete. Respect lor. Cativa activeaza la Spitalul din urbea noastra.

  Dar lasati medicii, si uitati-va la personalul auxiliar, asistente, brancardieri care se cred pe front si nu la un spital fie el si de categoria a III-a. Bai fratilor, mai puneti-va si in locul celul pe care il tratati/transportati!

  APROAPE TOT PERSONALUL TREBUIE TRIMIS LA INSTRUIRE DESPRE CUM SA FIE OM!!!

  1. radu tomsa spune

   Ar insemna sa inchidem spitalul,”oamenii ” aia nu au nici o treaba cu empatia sau respectul fata de pacient. Poate nu ar strica sa se uite la Anatomia lui Gray,Spitalul de Urgenta,Doctorul cel bun,si altele,sa vada cum trebuie sa fie un cadru medical adevarat. Majoritatea sunt de o penibilitate extrema,plus alte „calificari”…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate