695 de semafoare noi în Piatra-Neamț

11

În cadrul proiectelor de mobilitate urbană se vor monta în Piatra-Neamț 695 de semafoare care vor fi puse pe 268 de stâlpi noi, poziționați în 53 de amplasamente semaforizate.

Semafoarele vor fi de mai multe tipuri:

 • Semafor normal 3 lămpi pe stâlp simplu – 169 bucăți
 • Semafor normal 3 lămpi pe consolă – 130 bucăți
 • Semafor pieton – 174 bucăți
 • Semafor pentru bicicliști – 39 bucăți
 • Semafor galben intermitent – 28 bucăți
 • Semafor prim vehicul – 155 bucăți.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
11 Comentarii
 1. Doru spune

  Mai ales că o asemenea aberatie nu mai este nici unde in țară implementată… Intr-o stare economica atat de precară, locală si națională, un primar aventurier cheltuie sume enorme pentru o fantezie ascunsă sub o formulă la modă: „proiect de mobilitate urbană”… Mobilitate cu 695 de semafoare???
  Pentru un orășel cam cat un (mic) cartier din Cluj-Napoca, sau București, cu trei axe rutiere principale, cu cel mult 85.000 de locuitori (in acte, Recensământ 2011… In realitate, cel mult 60-65.000), cu suprafața de 77 km2…. Un orasel fara centuri ocolitoare, cu datorii bancare enorme lasate de Pinalti, cu o stare economica precară, fara acces la fonduri finantari UE, cu clanuri mafiote invechite in rele….

 2. Baubau spune

  Sunt doar afaceri!

 3. Nelu spune

  Cand s-au realizat sensurile giratorii erau cateva semafoare si s-a spus atunci ca sunt mari consumatoare de bani, era 40 de bani kw, ce faceti acum la costurile actuale ? Atatea semafoare pe asemenea distante nu am vazut nicaieri in lumea asta. Acest proiect a fost elaborat cand vremurile erau altele, mergem inainte tot asa, cand a aparut asemenea criza energetica ? Apropo podul de la piata parca era dat in lucru !

 4. Nicolae spune

  Locuiesc intrun oras din Spania k aproximativ 50 000 de locuitori. Ti-n SA subliniez k in acest oras nu exista nici un semáfor,dar in schimb exista aproximativ 30 de sensuri giratorio, se poate si fara semafoare.

 5. Christo spune

  Proiecte facute din birou, fara nici o logica verificate de verificatori de proiecte pe capota masinii si care le pun in aplicare tot felul de baietii destepti cu ochi frumosi care nu prea ii intereseaza utilitatea lor ci doar faptul ca trebuie sa incaseze sume fabuloase pe chinazerii vezi lampile led din oras .
  Asta ne asteapta in urmatorii ani, proiecte europene dar fara nici o utilitate pentru ca echipele de implementare sunt doar pe hartie .

 6. N spune

  Bani șmecheriți,pe spinarea noastră…De asta plătim taxe,nu ?

 7. Dan spune

  Foarte interesant !
  La un calcul minimal, cele 695 de semafoare vor aduce un cost de circa 150.000 lei/luna, doar energia electrica.
  La aceste costuri se mai adauda cheltuielile de mentenanta, care nu sunt deloc ieftine.
  Intr-un an primaria va risipi peste 2.000.000 lei anual pe energia electrica.
  Management de exceptie, cu specialisti de mare valoare.
  Ramane de vazut cum vom mai circula prin acest oras !

 8. Costi Muraru spune

  Așa se face economie la energie electrică în Piatra Neamț! Halal primar Carabulea!

 9. Mircea spune

  Când vor circula camioanele pe varianta o sa fie o veselie,la noi de prostie nu se duce lipsa și unde nai pui ca la iarna facem și economie la energie electrica!!!

 10. Gerula spune

  Dacă stăm bine la.ceva, stăm cu siguranță la numărul semafoarelor pe cap de locuitor. Cinste lor, cinste lor, cinste edililor. Sau dinților.

 11. clau spune

  Daca se pot intelege semafoarele montate la intersectii cu strazi/stradute/carari, cel de la iesire de la statia de salvare nu il pot intelege in nici un fel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate