Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a: Elevii au susținut proba la matematică

0

Evaluarea elevilor din clasa a IV-a a continuat miercuri, 15 mai, cu proba la matematică. Din cei 4620 de elevi înscriși, au participat 4466 (154 fiind absenți).

Elevii au avut 60 de minute la dispoziție pentru a rezolva subiectele, acestea fiind concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează cerințele pentru toate examenele școlare.
Testele administrate elevilor au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale. De asemenea, subiectele trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Notarea elevilor se va face după un barem cuprins în Caietul cadrului didactic

Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru; informarea elevilor, a părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate; analiza rezultatelor la nivelul catedrei. 

arsene

cuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate