Ținutul Zimbrului din NEAMȚ, nominalizat pentru titlul de „Destinația Anului 2023”. VOTEAZĂ ȘI TU!

0

Ținutul Zimbrului (destinația ecoturistică din județul Neamț) a fost nominalizat la categoria Comori Naturale în competiția Destinația Anului 2023.

Natura și viața sălbatică sunt elemente cheie aici și ne bucurăm de ele, așa cum am vrea să vă bucurați și voi.

Dar nu doar de natură nu putem bucura în destinația de ecoturism a județului Neamț. Cultura, tradițiile, spiritualitatea, evenimentele, produsele locale, comunitatea sunt elemente care întregesc tabloul de legendă de pe meleagurile nemțene„, spun reprezentanții Asociației Ținutul Zimbrului, cei care se ocupă de promovarea microregiunii ca destinație ecoturistică.

Până pe 7 aprilie, puteți susține ȚINUTUL ZIMBRULUI din Neamț cu un VOT, aici (CLICK)

Pasul 1: Este necesar să votezi în cel puțin 3 categorii.

Pasul 2: Apasă butonul „Trimite votul

Pasul 3: Intră în căsuta ta de email și caută emailul de la noi. Confirmă votul dand click pe link-ul primit pe mail.


ȚINUTUL ZIMBRULUI, destinația de ecoturism a județului Neamț se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț.

Destinația ecoturistică a fost certificată de ANT în anul 2016, iar din anul 2017 a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial, fiind singura destinație din România în acest clasament realizat de specialiști în turism de la nivel internațional. În anul 2018 și 2019 destinația a fost inclusă în lista scurtă a destinațiilor sustenabile în ceea ce privește natura și viața sălbatică. In anul 2022, s-a clasat pe locul I în lume la categoria Votul publicului. De asemenea, peisajul cultural- monahal din Vânători- Neamț este inclus în lista indicativă a patrimoniului UNESCO, ca un prim sit mixt din România.


*Evenimentul Destinația Anului 2023 este organizat de Clubul Destinația Anului cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

La categoria Comori naturale (categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România), sunt nominalizate, alături de Ținutul Zimbrului din Neamț, și Pădurea Craiului Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Țara Dornelor, Țara Hațegului, Eco Maramureș, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad.


Celelalte categorii pentru Destinația Anului 2023 sunt:

  • “Orașe care inspiră”: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Timișoara sunt destinațiile nominalizate.
  • “Tărâmuri cu istorie și tradiție”: Tărâmul Sfinților Botoșani, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, Țara Făgărașului.
  • Stațiuni turistice: Mamaia, Ocnele Mari, Polovragi, Rodna, Săcuieu, Vama Buzăului.
  • Parcuri de distracție și aventură: Brizo, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania, Paradis Land Neptun, Zaga Zaga.
  • Atracții cultural-educative: Muzeul Astra Sibiu, Castelul Bran, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Museum of Romanian Records, Cetatea Oradea, Cetatea de Scaun a Sucevei.
  • Resort-uri: Alma Health & Spa Retreat, Bacolux Koralio, Dana Resort, Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel.
  • Boutique: Akasha Wellness Retreat, Conacul Archia, Atra Doftana, Castle Hotel Daniel, Conacul lui Maldăr, Pleiada Boutique Hotel, Casa de Sub Munte.
  • Experiențe Gastronomice (categorie prezentată de Asociația Gastro Local): Casa Terra, Punct Gastronomic Local Bilbor, Gastro Local Alina Tonie, Gastro Local Delia Gal, Restaurant Kibuț, Valea Verde Retrea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate