Ținte – PSD Neamț și PNL Neamț

0

Ieri noapte, mulți nemțeni au primit telefoane în care Ionel Arsene, președintele PSD Neamț era acuzat de diverse lucruri (click aici pentru detalii).

Vorbim de o acțiune de intoxicare pusă la punct de oameni care cunosc astfel de tehnici de manipulare și au capacitatea tehnică sau buget pentru așa ceva. Pentru a dat sute de telefoane și a transmite un mesaj vocal într-un interval limitat de timp e nevoie de echipă de oameni sau de tehnică avansată. Un singur om cu un singur telefon nu are randament, neputând depăși o medie de 50 apeluri pe oră.

Campania cu telefoanele aparent negative la adresa lui Ionel Arsene a fost una cu triplă țintă.
1. Prima țină erau naivii sau cei din PSD care ar fi crezut că o astfel de acțiune este opera celor de la PNL.
2. A doua țintă erau cei care analizează situațiile și ar fi trebuit să creadă că acțiunea e făcută chiar de cineva de la PSD în scop de victimizare.
3. A treia țintă erau liberalii care ar fi trebuit să răspundă acuzațiilor, eventual să dea și ei vina pe PSD și așa să se creeze scandalul.

Din fericire, Ionel Arsene a avut maturitatea politică necesară, a văzut că este o capcană și nu s-a lansat în acuzații pripite, astfel că nici liberalii, cu mici excepții, nu au venit cu contrareacții oficiale.

Disperați și parcă cerșind reacții, artizanii capcanei au intervenit în dinamica manipulării cu useri falși care au adus în discuție pe Facebook subiectul, dar nici așa nu au obținut rezultatul scontat la Neamț. În alte județe planul a mers ca uns și au izbucnit scandalurile între PSD-iști și liberali.

Ce am văzut acum cu această tentativă de manipulare nu e nici 5% din ce se poate face. Cu această fază cu telefoanele date noaptea, băieții doar și-au reglat tirul. Urmează o campanie foarte urâtă cu capcane politice, intoxicări, instigări și provocări pentru care clasa politică din România nu este pregătită.

Recomandăm tuturor politicienilor locali, în special celor de la PSD și PNL, să fie foarte atenți mai ales la a nu cădea în capcana celor care instigă în vederea obținerii de critici la adresa adversarilor politici, critici pe care apoi le amplifică și solicită reacții și celor criticați, fabricând astfel conflicte.

Domnilor politicieni de la PSD și PNL, înainte de a vă acuza și certa între voi, întrebați-vă: ”Cine are de câștigat din războiul PSD – PNL?”

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate