Testare MENSA în Piatra Neamț, 23 octombrie 2016

4

mensaMensa România organizează o sesiune de testări în Piatra Neamț, pe data de 23 octombrie 2016, la Şcoala Gimnazială Numărul 3, str. 22 Decembrie, nr. 1, începând cu ora 10:00.

Pentru a vă înscrie, completați formularul din link-ul de mai jos:

Formular înscriere

Taxa de înscriere poate fi plătită prin SMS (8 Euro+TVA), sau 30 RON prin virament bancar.

Data limită pentru înscriere este 21 octombrie 2016, ora 23:59.

Vârsta minimă a participanților este de 11 ani.

Înaintea înscrierii la testare vă rugăm citiţi răspunsurile la întrebările frecvente.

Detalii pe mensa-romania.ro.

Despre Mensa

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.
Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care va plasează în procentul de 2% al populaţiei. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.
Scopurile asociației, exprimate prin Constituția Mensa sunt:

 • Să identifice și să cultive inteligența în scopul umanității.
 • Să încurajeze cercetarea în domeniul inteligenței umane.
 • Să ofere un climat intelectual și social stimulativ pentru membrii săi.

Membrii Mensa provin din toate domeniile și păturile sociale: de la șoferi de tir la profesori universitari cu doctorate multiple, de la programatori și oameni de știință la pompieri, de la oameni care trăiesc din ajutor social la multi-milionari.
În prezent, organizația numară 100.000 de membri în peste 100 de țări ale lumii. Mensa este împartită în filiale naționale (national chapters), care au propriile reguli stabilite de membri lor. Există 3 tipuri de filiale: naționale, provizorii si emergente. Diferența dintre ele este dată de numarul de membri, de gradul de organizare etc. Ponderea principală o au înca organizațiile nationale din țările anglo-saxone (exemple: Marea Britanie cu 23.000 membri, SUA cu 55.000 membri), deoarece aici Mensa funcționează de mai mult timp.
Mensa NU are nici o afiliere ideologică, politică sau religioasă și nu poate exprima, ca organizație, nici un punct de vedere privitor la aceste chestiuni (desigur, membrii pot și sunt încurajați să exprime puncte de vedere strict personale). Mensa are o abordare de tipul ‘mesei rotunde” (“mensa” înseamnă “masă” în latină) în cadrul căreia rasa, culoarea,sexul, crezul, naționalitatea, vârsta, opțiunile politice, educația și proveniența socială nu constituie criterii de discriminare.
Mensa este o organizație non-profit, finanțată în principal din contribuțiile membrilor săi, care, în general, nu solicită și nici nu acceptă sponsorizări.

4 Comentarii
 1. stefan spune

  Eu zic sa se inscrie tot Inspectoratul de Politie, toate „organele” si adminstratia din judet!In sfarsit, vom putea avea confirmarea ca suntem condusi si protejati de niste genii!

 2. SergiuA spune

  30 de lei pentru a da un test de inteligenta? Cam cat de inept sa fii?
  Ce metode mai gasesc si astia de produs gologani…
  De ce sa te duci acolo cand il poti face si online?
  „Vin-o in echipa noastra :))” Ca sa ce?

 3. Eu spune

  De…este o organizaţie non-profit..!!!

 4. Vukovik spune

  CUM Mai Platresti si 30 lei ptr a afla daca esti ca ,,Noaptea ,, ori Numai putin ,, gulgutan ,, Dar Domnii de la Organizatia respectiva Nu vor sa inceapa prima data Cu cei din Botosani , Vaslui ori Iasi com Tibana , Tansa , Popricani ,Osoi Si Dupa sa ne Onoreze pe Noi cei din P Neamt ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate