Noi reguli pentru operatorii economici care comercializează produse obţinute din produse congelate

3

Astăzi intră în vigoare Ordinul nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate.

Documentul stabileşte condiţiile de informare a consumatorilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe teritoriul României pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate.

Conform ordinului, operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea „produs/din produs decongelat”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor efectuează, lunar şi/sau ori de câte ori se impune, controale pe piaţă. În cazul constatării nerespectării condiţiilor igienico-sanitare la transport, manipulare, depozitare, comercializare, A.N.P.C. informează instituţiile responsabile cu atribuţii în domeniu.

produse-congelate

3 Comentarii
 1. Mihai Radu spune

  si de ce dati imagini de patisserie ,ce se congeleaza acolo ?

 2. Vukovik spune

  Nea DORINE , Adica daca EU Si Dl ADMIN de la ziar , ne facem Cumparaturile de la Lidl , Dupa Matale NU Mancam Sanatos ! Ar trebui sa Stam Numai pe panica de la Savoria , Conserve de la Scandia ori Ardealu cu Fainosag si altele C an Rest Sa ConstataT Probabil de Mencinichopschi si D vsta ca Nu e BUNe Domle ! Ori la ora pranzului sa parcam viza vi de Muzeu si sa Servim Un Meniu ROvegane , Eco Totul .

 3. Dorin spune

  FELICITĂRI !
  Kaufland si Lidl mari importatori de aluat congelat si copt direct in magazine !
  Sa Mâncam Sănătos din Inima pt Romani 😀 aluat congelat din …..UE !
  Ca noi nu avem grâne in România avem numai păduri si ape !
  Bravo sa se respecte p

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate