Termen limită pentru absolvenții promoției 2017

0

25 Iulie este ultima zi în care absolvenții de liceu – promoția 2017 se pot înregistra în evidențele Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru ca, ulterior, să poată beneficia de indemnizație de șomaj. Acest drept se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei/lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat.

Potrivit Legii nr.76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forței de muncă, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrați la structurile ANOFM din raza de domiciliu/reşedinţă, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă:

–   nu urmează o formă de învăţământ,

–   nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei).

În cazul depășirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenții au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de toate serviciile oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

Asolvenții sunt așteptați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu/reşedinţă pentru a putea beneficia de informare şi consiliere profesională în vederea identificării unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, aceștia  pot  beneficia  și  de  cursuri  de  formare  profesionale  gratuite  pentru  sporirea gradului de absorbție pe piața forței de muncă.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ale căror date de contact sunt disponibile la adresa:  http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate