Tematica pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat se modifică

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri seara, la B1 TV, că tematica de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat va fi adaptată în funcție de realitatea acestui an școlar.

foto arhivă, caracter ilustrativ

Sorin Cîmpeanu a transmis că materia pentru cele două examene finale va fi anunțată din timp.

Atâta vreme cât elevii, părinţii, profesorii solicită ca examenele naţionale să fie susţinute la datele planificate, să fie susţinute cu prezenţă fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realităţile acestui an, ar însemna să negi evidenţele şi să spui că nu a fost nici un fel de problemă(…)Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an. Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi mai cu seamă va fi anunţată din timp. Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației a anunțat că perioada în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru a fost prelungită.


Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii își pot încheia situația școlară pe primul semestru, cu până la 8 săptămâni de la revenirea în școlă, am luat măsură reducerii numărului de note necesare pentru încheierea situației școlare, acesta era echivalent cu numărul de ore alocate săptămânal materiei respective”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate