Taxă de protecție civilă plătită de fiecare om din Piatra-Neamț

3

Dacă nu știați, de fiecare dată când plătiți taxele și impozitele locale aveți și o taxă de protecție civilă de 8 lei. La o populație de zeci de mii de oameni acești 8 lei însumați înseamnă o mulțime de bani pe care primăria trebuie să-i folosească în scopuri de apărare civilă. Mai precis, cum zice primăria, ”taxa speciala pentru protectie civila se utilizeaza pentru cheltuielile curente si de capital aferente activitatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Directiei Tehnice.

 • Ce fac cei care se ocupă cu protecția civilă nu ne este clar.
 • Ce se întâmplă cu acești bani strânși de la populație nu știm să vă spunem și nici nu ne amintim să fi arătat primăria vreodată pe ce cheltuie acești bani.
 • Cine, ce salarii iau și cu ce se ocupă toată ziua cei care trăiesc din acești bani de asemenea nu știm să vă spunem.

Conform datelor de pe site-ul primăriei, acest serviciu care toacă o mulțime de bani nu prea mai face nimic de ani de zile (click aici) sau poate au activitate secretă, ori or fi uitat să mai completeze pe site. Cert este că nu am auzit vreodată de voluntarii care ar fi la acest serviciu, nu am văzut niciodată activitatea lor, dar de cheltuit e clar că se cheltuie bani.

Ar fi corect ca măcar o dată în existența lor de ani de zile pe bani publici, să facă o conferință de presă să ne spună și nouă iar noi să transmitem pietrenilor care este rolul acestei structuri în natură. Să ne spună ce fac ei de trebuie să contribuie fiecare om din Piatra-Neamț cu bani la activitatea lor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Joker spune

  Este o vrăjeală. La Piatra Neamt SVSU este o glumă. In 20 de ani m am intalnit o singură data la intervenție cu ei. Au venit sa intrebe ce se întâmplă 😄😄😄😄, sunt nuli ca serviciu, bani sifonați pt personal necalificat dar cu pile.

 2. Brustureanuu spune

  Taxa de protecție civila se plătește și la tg neamț și la multe comune din județ. Dacă toți plătim se aduna ceva bani și cred ca cineva sa ne spună unde se duc banii și pe ce se cheltuiesc !!!

 3. Adrian D. spune

  Încă un exemplu : de la începutul pandemiei (aprilie 2020) plătim 2,70 lei pe instalația sanitara ( dizpozitivul cu dezinfectant). A fost umplut doar pana când am ieșit din starea de urgență (15 mai 2020), de atunci plătim 2,70 lei lunar pentru nimic. Făcând un calcul scurt, din mai 2020 pana acum au trecut 21 de luni, un bloc are de obicei 20 de locatari deci:

  (2,70*20)*21= 1, 134 lei (pentru un singur bloc!)

  Deci 1000 lei dați pe nimic. Absolut nimic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate