Taxa anuală de cimitir, mărită substanțial din cauza gunoaielor, în Piatra-Neamț. Administratorul e în insolvență

2

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Piatra-Neamț care va avea loc pe 7 decembrie 2023 se află un proiect de hotărâre care vizează mărirea tarifelor percepute de către SC M&D Mens SRL pentru administrarea cimitirelor Eternitatea și Pietricica.

Astfel, se propune creșterea tarifului anual de întreținere cimitir de la 33,61 lei fără TVA la 79,83 lei fără TVA.

Creșterea este explicată deoarece fondurile sunt necesare pentru colectarea și evacuarea deșeurilor din cele două cimitire situate pe raza orașului. Tariful perceput de Brantner, singurul operator de salubrizare din Piatra-Neamț, de la persoane juridice este de 350,34 lei/mc, majorat și acesta de la 150 lei/mc.

În plus, societatea care administrează cimitirul este insolvență. În acte, firma care administrează cimitirele din Piatra Neamț nu a realizat niciun leu profit de peste 5 ani.

Faptul că firma a intrat în insolvență e un aspect folosit de primărie pentru a se scuza că nu are ce să facă. Adică, cei de la primărie vor să ne spună că dacă ai un contract cu cineva care nu mai respectă clauzele contractului și este în insolvență, nu poți rezilia contractul, trebuie să stai nepuntincios și să aștepți să iasă din insolvență.

Ceea ce este complet ilogic și ar trebui să stârnească curiozitatea instituțiilor responsabile este de ce această firmă se agață cu dinții de contractul de administrare a cimitirelor din Piatra-Neamț, când din documente reiese că nu mai are profit din 2017.

Oare chiar stau lucrurile așa cum apare în acte? Aduc cei care administrează cimitirele din Piatra-Neamț bani de acasă în fiecare an?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Constantin Florentin Laiu spune

    Poate ar fi mai bine ca autorul petiției sa ia acasă și să îngrijească toți câinii din adăpost, iar cetățenii ar trebui sa prindă maidanezii din zona blocurilor dumnealor și sa-i transporte în curtea autorului petiției. Când faceți asemenea de petiții tâmpite va gândiți vreodată și la siguranța cetățenilor ( sunt un cetățean care circul prin oraș mult după lăsarea întunericului și chiar și după miezul nopții)? Stimate autor al petiției va invit la o plimbare printre blocuri după ora 22 fără a avea nimic în mâini !!!

    1. Niculina Baciu spune

      Taxa anuală de întreținere cimitir sa dublat față de anul precedent. Jaf pe bieții pensionari căci ei reprezintă majoritatea contribuabililor. Sau dublat cumva și pensiile și nu am aflat noi. Mulțumim Consiliului local pentru această hotarare. Asteptati-ne la vot!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate