Prefectul Adrian Niță, îndemn către comunitate: Anul acesta să renunțăm la artificii și petarde pentru sărbători mai liniștite și mai sigure

1

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a transmis în această seară un îndemn către cetățeni și autoritățile locale să înțeleagă efectele negative ale produselor pirotehnice de sărbători și să aleagă o altă modalitate de distracție, mai inofensivă.

În pragul sărbătorilor de iarnă, doresc să aduc în atenția dumneavoastră un subiect sensibil și important: folosirea artificiilor și a petardelor. Ne bucurăm împreună de magia acestor momente, dar nu putem ignora impactul pe care produsele pirotehnice îl au asupra celor din comunitate.

Conform art. 34 alin. (3) din Legea nr. 126/1995, utilizarea materiilor explozive în scop de divertisment necesită autorizații specifice. Mai mult decât atât, zgomotul și exploziile create de acestea pot fi nu doar deranjante, dar și periculoase pentru siguranța și sănătatea noastră și a celorlalți.

De aceea, am solicitat tuturor primăriilor din județ să ia în considerare descurajarea comercializării produselor pirotehnice pe raza lor teritorială. Această măsură este un pas important pentru a asigura liniștea și siguranța comunităților noastre, inclusiv a celor mai vulnerabili membri, animalele noastre de companie și cele comunitare.

Animalele sunt extrem de sensibile la zgomotele puternice, iar anxietatea și traumele provocate de petarde și artificii pot avea efecte de lungă durată asupra lor. În acest an, vă îndemn să alegeți alte modalități de a sărbători, modalități care să nu perturbe liniștea și să pună în pericol sănătatea celorlalți!

Să arătăm respect și grijă față de toate ființele care ne înconjoară și să ne bucurăm de sărbători într-un mod pașnic și armonios!

este mesajul transmis de prefectul Adrian Niță

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Rusu Radu spune

  Citat din declaraţia domnului Prefect:

  „De aceea, am solicitat tuturor primăriilor din județ să ia în considerare descurajarea comercializării produselor pirotehnice pe raza lor teritorială.”

  Vă invit pe dumneavoastră, jurnaliştii de la redacţia Ziar Piatra Neamţ, să faceţi o vizită în parcarea Complexului comercial Carrefour (în apropiere de Trecerea de pietoni dinspre intrarea principală în market). Acolo veţi avea surpriza să descoperiţi un „butic”, apărut săptămîna aceasta, unde se comercializează, de zor, artificii, petarde, pocnitori, şi alte „produse pirotehnice”.

  După ce faceţi poze şi fimuleţe, mergeţi cu ele la sediul ISU Neamţ, şi interesaţi-vă dacă proprietarul buticului deţine toate avizele legale. În caz contrar, să-i fie aplicate sancţiuni – mergînd pînă la desfiinţarea stabilimentului.

  Mie, unul, mi se pare de-a mirarea că „petarderia” a fost amplasată într-o parcare. Loc unde se află automobile – care, se ştie, au rezervor de carburant.

  În cursul zilei de 9 decembrie, seara (în jurul orei 17), în apropiere de Puntea ştrand, petardacii s-au dezlănţuit ore în şir. Nu am văzut nici un echipaj de poliţie care să patruleze prin zonă (str. Digului) şi să-i ia la întrebări.

  Altminteri, constat că, atît ISU NT, cît şi comercianţii, ÎL SFIDEAZĂ pe Prefect. Nu dau nici doi bani pe „îndemnurile” acestuia.

  Mai are prefectul vreo autoritate reală? Sau e un Prefect de operetă?
  Drumul spre Iad e pavat cu intenţii bune…

  Ce spuneţi, domnule Redactor-şef, faceţi mîine o plimbare pînă la Carrefour?

  ADMIN: Acolo nu este spațiu public, ci un teren privat și din pacate acea activitate a început înainte ca prefectul să emita acest act. Și tot din păcate… autorizările nu le dă Prefectura, dar ne vom interesa de acest aspect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate