Târgul Solidarităţii Sociale, ediția a IV-a (galerie foto)

0

Ziua de 5 decembrie (Ziua Internaţională a Voluntariatului)  este dedicată persoanelor care îşi dăruiesc timpul, talentul, energia, cunoştinţele şi abilităţile  pentru a le oferi celorlalţi sprijin, tot ce au mai bun în fiinţa lor.

Marți,  5 decembrie,  după o pauză de un an, la Hotel Central Plaza din Piatra-Neamţ, s-a desfășurat cea de-a IV ediţie a Târgului Solidarităţii Sociale, eveniment organizat de către Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Săvineşti,

Manifestarea, care coincide cu Ziua Internaţională a Voluntariatului, a fost un bun prilej  pentru cei prezenți de a face schimb de experiență și expertiză, să împărtășească metode de asigurare a sustenabilității și să arate comunității oferta de servicii sau alte tipuri de activități.

De asemenea, o noutate a fost lansarea platformei online „Toghether to help”, un loc unde se pot găsi soluții și strânge fonduri pentru cazurile identificate de ONG-urile care activează în domeniul social.

Sunt onorat că putem împărtăși împreună valorile și principiile în care noi credem și pe care noi dorim să construim comunități sănătoase, care pot să se afirme și care pot să comunice într-un spațiu și timp pe care le dezvoltă ONG-urile prin  activități  sociale, educative, filantropice. Este un prilej minunat ca ONG-urile să comunice între ele și să își prezinte personal oferta de servicii pe care o oferă comunității, dar și un moment în care să înțelegem că doar împreună putem să schimbăm lucrurile în bine. […] Sărbători fericite și să rămâneți tot așa de minunați și încrezători.”, a declarat preotul Petru Munteanu, preşedintele Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă.

 

Pe lângă reprezentanţii ONG-urilor invitate, care au vorbit despre activitatea derulată şi scopul pentru care luptă, la eveniment au participat şi reprezentanţi ai instituțiilor publice:

Viceprimarul Luminița Vîrlan: Sunt bucuroasă să fiu alături de dumneavoastră, cei care exprimați prin gesturile și manifestările pe care le faceți o gândire responsabilă pentru tot ceea ce înseamnă comunitatea locală din Piatra-Neamț și nu numai. Voluntariatul este o virtute pe care ar trebui să o educăm mai mult în școlile noastre și pe care să o folosim în toate acțiunile pe care le întreprindem. Cred că uneori este mai important să oferi, decât să primești.  Ceea ce încercăm noi să facem în cadrul  primăriei Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, este o construcție instituțională articulată. Avem șapte servicii licențiate în cadrul cărora se lucrează cu specialiști, dar și cu mulți voluntari. Suntem alături de dumneavoastră, în toate demersurile pentru binele comun.

Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu: Solidaritatea și filantropia sunt lucruri care ar trebui din ce în ce mai mult să se implementeze în societatea românească.  De asemenea, voluntariatul ar trebui să fie o soluție și o cale, iar celor care fac acest lucru le mulțumesc că există.  În calitate de prefect nu pot decât să îmi exprim recunoștința și stima pentru implicarea lor. 

Administrator public al județului Neamț, Cătălin Chiței: Județul Neamț are nevoie de ONG-uri puternice și active, atât în zona de social, cât și în alte zone de interes, la intersecția cu administrația publică locală sau cu alte puncte de interes ale societății.  Gândul meu și al președintelui Ionel Arsene se îndreaptă către a-i sprijini, în măsura în care putem și legislația ne permite. 

În cadrul evenimentului au mai avut loc workshopuri pe diferite teme legate de domeniul serviciilor sociale, dar şi o expoziţie cu obiecte handmade.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate