Sute de pietreni stau în frig de 2 zile, după ce „un Dorel” a tăiat țeava de gaz. A intervenit prefectul

1

Blocul G1 de pe strada Grigore Ureche Nr. 5, bloc cu 100 de garsoniere, a rămas fără gaz metan după ce un cetățean a încercat să taie țeava și a produs un incendiu.

Prin apel la 112, pe 19 martie, în jurul orei 18:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că s-a produs un incendiu la o țeavă de gaz într-un apartament din municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o țeavă de gaz, în bucătăria unei garsoniere (în renovare) situată la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche. Imediat a fost oprită alimentarea cu gaze, de către o echipă de la DelGaz Grid.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au fost deteriorate bunuri materiale aflate în interiorul bucătăriei (frigider, centrala termică și fereastra). Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unor scântei rezultate la folosirea unui aparat de tăiere (nerespectarea normelor la folosirea unui aparat electric pentru tăiere). Nu au fost victime și nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.”, a transmis Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Astăzi, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a fost sesizat de locatarii acestui bloc care, nemaiavând gaz, nu s-au mai putut încălzi de două zile.

Am verificat care este situația și am constatat că administratorul blocului a contactat mai multe firme care ar putea efectua revizia necesară, cerută de Distrigaz, pentru a putea fi reconectat imobilul la rețeaua de gaze.

Este vorba despre 2 coloane, una generală și una pentru aragaze, care ar trebui verificate de către o firma autorizată, pentru a preîntâmpina eventuale scurgeri de gaze.

Am fost la fața locului și am discutat cu administratorul blocului, pe care l-am rugat să urgenteze achiziția serviciului de revizie a instalației. Am stabilit ca mâine dimineață, la prima oră, reprezentanții firmei să înceapă revizia, iar pana la prânz Distrigaz să îl reconecteze la rețeaua de gaze, astfel încât cele câteva sute de persoane care locuiesc acolo să își poata relua viața în condiții decente.

Dimineață voi merge din nou în teren pentru a verifica cum evoluează lucrurile.

a transmis prefectul Adrian Niță

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Schmidt Rudolf spune

    Prefectul se implica intr-o situatie delicata, in care trebuia sa se implice primarul, in primul rand. Felicitari, DOMNULE PRIMAR, pentru (NE)implicare. Ca daca va implicati, nu se stie ce tampenie mai iesea din chestia asta. Pesemne ca stateau saracii oameni fara gaz cam pana pe la vara. Asa ca, unde e de intervenit rapid intr-o situatie sensibila, lasati ca rezolva prefectul. Dumneavoastra ocupati-va in continuare de incurcat toate treburile prin oras, ca la asta va pricepeti. Si, poate, intre doua proiecte „smart„, mai iesiti cateva ore din birou sa vedeti ce praf si mizerie e prin tot orasul. Sau tot prefectul trebuie sa se ocupe si de curatenia orasului?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate