Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 15 august 2019
  • :
  • :

Subprefectul de Neamț, interesat să rezolve problema focarului de boli din adăpostul de câini din Piatra-Neamț

În urma articolului publicat de ziarpiatraneamt.ro, VIDEO REVOLTATOR: Adăpostul de exterminat câini de la Piatra-Neamț – DSV își bate joc în loc să ajute,  subprefectul județului Neamț, Doru Ungureanu, s-a autosesizat și a dorit să cunoască personal situația din adăpostul de câini fără stăpân din Piatra-Neamț.

Este bine știută problema lipsei vaccinurilor polivalente în adăpost, lucru care ar putea stopa sau măcăr diminua pe termen lung focarele de boli letale pentru câini, mai ales pentru pui, extrem de contagioase. Întrucât administratorii adăpostului nu pot achiziționa din punct de vedere legal aceste vaccinuri polivalente, subprefectul județului dorește să se alăture demersului de soluționare a acestei probleme.

În urma articolelor apărute în presa de astăzi, m-am deplasat la adăpostul de câini aparținând Asociației „Prieten credincios”, în colaborare cu SC Salubritas S.A. Vizita am efectuat-o în prezența directorului Sauciuc Cristian și a medicului veterinar Feldeorean Cătălina. În urma numeroaselor cazuri de deces survenite la tineretul canin (parvoviroza canina) și a imposibilității achiziționării vaccinului de către administratorul adăpostului, vom căuta o soluție de rezolvare a problemei cât mai urgent.”, a declarat  Doru Ungureanu, subprefectul județului Neamț.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *