Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 17 august 2019
 • :
 • :

VIDEO REVOLTATOR: Adăpostul de exterminat câini de la Piatra-Neamț – DSV își bate joc în loc să ajute

Drept la replică

Situaţia prezentată de dumneavoastră in articolul de azi pare dezastruoasă şi un caz de neglijenţă, când în realitate eforturile sunt depuse de către Salubritas, Asociaţia Prieten Credincios şi persoane fizice pentru a preveni morbidităţile în adăpost. În calitate de organizaţie publică Salubritas S.A. are mainile legate din foarte multe puncte de vedere.
Legislaţia în vigoare permite doar vaccinarea antirabică a câinilor din adăpost, nu şi vaccinarea polivalentă. 
Nicio instituţie publică nu poate aloca fonduri pentru vaccinuri polivalente.
Prin bunăvoinţa domnului Dr. Gavriluţă Vasile, în luna octombrie 2018, 168 de câini au fost vaccinaţi polivalent, iar 54 de câini din adăpost erau deja vaccinaţi polivalent de către Asociaţia Prieten Credincios.
În ultimul an şi jumatate, după ce directorul Cristian Sauciuc a preluat conducerea adăpostului, numărul adopţiilor locale a crescut cu 50% în urma campaniilor de adopţii, a promovării online a adăpostului, dar şi datorită semnalizării mai bune a drumului către adăpost.
În articolul dumneavoastră aţi menţionat că majoritatea câinilor care intră în adăpost mor, când în realitate majoritatea câinilor sunt adoptaţi sau menţinuţi în adăpost. În 2018, dintr-un efectiv rulat de 1065 de câini, 59% au fost adoptaţi, 21% au fost menţinuţi în adăpost, 11% au decedat şi 9% au fost eutanasiaţi.
Conducerea Salubritas S.A. doreşte colaborarea cu organizaţiile care pot ajuta la procurarea vaccinurilor polivalente, necesarul pe care îl estimăm pentru anul 2019 fiind de aproximativ 900 de vaccinuri polivalente.
Cu respect,Salubritas S.A.

Alocat politic PMP-ului, adăpostul de câini din Piatra-Neamț a devenit o unitate de exterminare prin îmbolnăvire a câinilor fără stăpân.
ONG-urile se implică, iubitorii de animale de asemenea. Primarul face tot ce poate, a oprit eutanasierile, a alocat fonduri, colaborează cu ONG-uri specializate, încurajează adopțiile etc., dar degeaba dacă cei de la Salubritas nu vor să facă treabă.

În acest adăpost sunt focare de boli letale mai ales pentru puii de căței care mor pe capete. Am făcut tot ce a fost omenește posibil să îi ajutăm pe cei de la Salubritas să rezolve aceste probleme pe care le țin ascunse de opinia publică, acceptând chiar să fim tăinuitorii acestei mizerii, dar din păcate nu au făcut nici cel mai mic efort pentru a remedia problema. În continuare majoritatea câinilor care intră în adăpost sunt ca și condamnați, deoarece nu sunt vaccinați, nu există o zonă de carantină așa cum ar trebui să fie și Salubritas, deși primește foarte mulți bani de la primărie pentru acest adăpost, nu mișcă nimic. Ne este și frică să mai promovăm adopțiile de la ei, deoarece se duce omul, ia un cățel deja bolnav, și dacă nu are să investească mii de lei în tratamente îi moare. De când au aceste focare de boli la adăpostul de câini au murit sute de exemplare.

Știți în ce chinuri moare un câine bolnav de parvoviroză sau alte boli care sunt din plin în acest adăpost?

Problema celor de la Salubritas este aceea că ei nu au voie prin lege să achiziționeze vaccinuri și nici primăria nu are voie. Soluția ar fi un ONG care să strângă acești bani, sub 10.000 lei, și să cumpere vaccinurile pentru Salubritas sau DSV-ul să se implice să aducă aceste vaccinuri. Atât cei de la Salubritas, cât și cei de la DSV par interesați mai mult să își încaseze salariile decât să rezolve problema.

Ar trebui dus un pui cu parvoviroză în hol la primărie și unul în hol la DSV să moară în chinuri acolo, poate așa va fi cineva impresionat.

Noi am epuizat toate metodele diplomatice pe care le aveam la îndemână și ne-am sărit din minți după ce la penultima conferință de presă la DSV am expus de față cu doamna prefect această problemă și am cerut ca DSV să ajute Salubritas cu vaccinarea celor 200 de câini. Directorul DSV a spus că se ocupă, pentru ca acum, la ultima conferință de presă să spună că am înțeles noi greșit și că nu vaccinează nimic. Priviți și cruciți-vă singuri.

Iosub Robert
2 comentarii la “VIDEO REVOLTATOR: Adăpostul de exterminat câini de la Piatra-Neamț – DSV își bate joc în loc să ajute

 1. Adriana

  In primul.rind ar trebui făcută dezinfectare,chiar daca ar fi vaccinați daca stau in focar de parvo sau jigodie tot condamnați sint pentru ca nu au imunitate.Macar sa se interzică capturarea puilor si făcute campanii de sterilizări.

  Raspunde
 2. Florin

  A ți Înțeles Greșit , la primărie Normal că Nu , Dar au la DSV niște mașini , W Transporter și Logan in care incap nu o cutie cu 200 de vaccinuri Ptr acel Lot care ar trebui vaccinat ci mult mai multe și cu Dr Lipan daca Dr Ulea Nu poate , Totuși e Manager , acum. e cu pixul , telefoane, video conferințe, drumuri , ședințe la București la ANSVSA, trimis de D na PREFECT la adăpostul in cauză sa facă Campania de vaccinare ori sa rezolve Cazul .

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *