Stiati ca in varful muntelui Cozla unde ajunge telegondola ce duce catre nicaieri a fost un depozit fosilifer?

2

Trecand peste amanuntul ca muntele Cozla este o zona  se inscrisa in ariile protejate si fara sa se tina cont de acest lucru, cineva a dat ordin sa se construiasca acolo. Niste amarati de muzeografi spuneau ca in varful muntelui Cozla se afla sau se afla inainte de constructia drumului un depozit fosilifer de o importanta internationala dupa cum isi dadeau cu parerea si amatorii si neavenitii de la National Geographic care au si finantat niste oameni fara ocupatie ca sa caute pesti turtiti pe pietrele din acest depozit fosilifer.
Dar ce stiau papagalii aia de la National Geographic sau cercetătorii din Romania, Rusia, Cehia, America etc. care au venit sa se uite la bolovanii de pe Cozla ca pisica la lemne? Asa ca autoritatile nemtene au decis ca nu stie nimeni ce vorbeste si la dracu cu fosila ca te poti duce oricand sa iei un peste din piata si sa il pui la presat intre doua pavele. In consecinta,  au intrat cu buldozerele si au rezolvat problema . Nu-i asa ca e frumos ?

Satocrac Vasile

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. IA-O-N FREZĂ ! spune

    Atât pe versanţii dinspre râul Bistriţa ai Cozlei cât şi ai Cernegurei se pot găsi peşti fosilizaţi, de diferite dimensiuni, diverse urme de alte vieţuitoare marine etc. Personal, am găsit o sacoşă de astfel de piese, destul de interesante. Cunosc câteva depozite care oferă în continuare, multe surprize demne de interesul unor cercetători mult mai calificaţi decât mine. Fără instrumente pretenţioase, cu o instruire minimală, dacă ai curiozitatea de a găsi fosile, poţi fi sigur că le vei găsi atât pe Cozla cât şi pe Cernegura. Ceea ce îngrijorează mai mult este modalitatea extrem de voluntară de a impune şi aplica un proiect, o investiţie în spaţii protejate!!! În cazul Curţii Domneşti s-a acţionat conform aceleiaşi reţete! Poate că acest gen de implementare se învaţă mai ales la poker, unde trişorul şi cacialmistul trebuie să fie iute de mână, să joace la „mână moartă” cu dibăcie, să-şi găsească oamenii pe măsură, „LA MAIMUŢĂ”! În rest, gustul profanărilor de amploare este la ordinea zilei! La Piatra Neamţ! Cred că va fi necesară o despăduchere serioasă, pentru a stârpi aceste coropişniţe portocalii care împart pungi verzi! Pentru că sunt extrem de păgubitori.

  2. Gelu spune

    Eu nu stiu daca in acest moment depozitele fosilifere sau stiinta in general mai intereseaza pe cineva,la noi in tara.
    Absolut intamplator,am gasit fosile intr-o zona din Cernegura exact pe traseul folosit la competitia de endurro….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate