STAI JOS ca să îți spunem câți asistați social sunt în Neamț și câți bani au încasat în 2018

8

În 2018, în județul Neamț a fost un număr mediu de beneficiari de asistență socială de 166.439 persoane sau familii. Aceștia au primit prin intermediul a 25 de tipuri de asistență socială un sprijin pe trei categorii: indemnizații, alocații, ajutoare financiare, în valoare de 334.433.604 RON.

La aceste sume se adaugă banii cheltuiți de primăriile din Neamț cu locuințele sociale, cantine și alte forme suplimentare de asistență socială… alte zeci de milioane.

Nu știm ce opinie aveți dumneavoastră, cei care citiți acum, dar noi ne ieșim din minți când vedem câți bani se cheltuiesc cu asistența socială, iar atunci când chiar e de ajutat un copil sărac care are nevoie de o operație punem umărul alături de ONG-urile specializate și facem campanii de presă, spectacole, căutăm sponsori etc., ca să strângem câțiva bănuți să se salveze o viață.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Iulian spune

    Populatia judetului Neamt era de 452000 locuitori la ultimul recesamant din care plecati din tara 100000 locuitori iar jumatate primesc ajutor social ! Asta inseamna crestere economica, mai degraba saracie lucie !

  2. Onelian dalmatio spune

    Bine că cel ce muncește cinstit nu poate fi retribuit la adevărata valoare a munci pentru ca trebuie să se oprească impozite și taxe pentru a alimenta puturoși. Cazuri exemplare sânt cei care au mașini bengoase și fel de fel de afaceri totul trecut pe bătrâni părinți ca ei să nu figureze cu nimic la primărie și să beneficieze de ajutor social și multe altele. Oame de bani gata se pretează la așa ceva. …, iar din cauza lor nu pot beneficia cei ce săracii ar avea nevoie.Rușine la asemenea oameni!

  3. Nelu spune

    Domnu FĂNICĂ Nu neapărat trebuie să fii rromi , poți să fii Bolnov ai FREZOANE PRE infarct la gură , Amețești se învârte. Casa cu tine , Discopatie și multe alte Disfuncții ale Organismului ,care Nu ți Permit să Muncești , Munca e pentru Tractoare , Ce Nu vor să priceapă. unii .

  4. Florin spune

    Toate au un numitor comun SISTEMUL , Acum că Dumneavoastră Va implicați , Ajutați niste copii , oameni nevoiași E foarte Adevărat și Lăudabil , numai că Știm o parte din Noi , că Copii sunt asigurați prin Lege, după sunt Cazuri in care sunt copii din familii cu Stare materială bună Care necesită o intervenție în altă Țară , in RO nu se poate și Atunci apare și acolo nevoia unui Sprijin , Au ceva Dar nu suficient , sa se duca la banca , durează , posibil nici să nu se încadreze ,acorde și atunci Bieții părinți , oameni apelează la diverse instituții; TV , Pressa , ONG ajung ca niște Asistați , De Ce , din cauza Sist Rău și prost făcut ,gândit de la Noi . Sumele de mai sus , la care adăugați și Pierderile , banii aruncați , pe locuințe gen Speranța ori Văleni , relatate dealtfel și multe altele , Numai le spunem că se Cunosc ele .

  5. Mirela spune

    Cine ar mai vota primarii actuali daca nu ar fi sute de asistați sociali intr o comuna unde nu s a făcut nimic 8 ani?

  6. Lili Botezatu spune

    Si pe mine ma deranjează că muncesc pt acești asistați care nu le place munca .În școala ar trebui cultivat acest lucru, acasă … ca alt fel traiesc pe spatele altora in general capusele.

  7. Stefan spune

    Vaaaaaaaai. Mă fac și eu asistat social. De ce să mă trezesc în fiecare zi de dimineață și șăgalnic trag în jug 10-12 ore pt 1000 de lei cînd pot să mă dau rromi și să stau acasă. La mine a venit poliția locală și mi-a dat 6000 de lei amandă că mi-am făcut un foișor(mulțumesc domnule Pancu) iar rromii fac ce vor. Mulțumim din inimă partidului domnule pancu

  8. Paraschiv Mihaela spune

    Problema asistaților social ar putea fi rezolvată daca AJOFM Neamț ar da dovada de responsabilitate, implicare în dezvoltarea personala a individului , adică evaluarea capacității de muncă , ce știe și ce poate face fiecare asistat social în evidență , cursuri de calificare potrivite fiecărui individ , după studii și abilități. Din păcate și la nivel de unitate administrativ teritoriala lucrurile privind prezența la ore și durata programului de 8 ore , nu este respectata de responsabilii cu acest lucru ( cel mult 4 ore , și unii sunt deja amorțiți de alcool ). Și uite așa trece ziua , trece anul și asistații sociali , au tot timpul din lume pe care-l irosesc pe bani publici !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate