Comparativ cu guvernările dinainte de PSD-ALDE, este mai bine acum pentru oamenii din comunele din Neamț?

2

Adrian Neculai Nastasă, consilier primar Agapia: Este mult mai bine, lucru văzut prin investițiile făcute în ultimii 6 ani în comuna noastră.

Acozmei Emilia, primarul comunei Bălţăteşti:  Probleme au fost și vor fi tot timpul.

Dănuț Petraru, primarul comunei Bîra: Da, este mai bine.

Cezar Mihai Voroneanu, viceprimar cu atribuții de primar în comuna Bîrgăuani: Eu fac parte din PSD, dar încerc să fiu obiectiv. Este cam la fel.

Cazimir Mihai, primarul comunei Boghicea:Nu putem spune că e mai bine, dar nici mai rău. Calitatea vieții rămâne la fel, deși ne-am fi dorit să crească. Prin proiectele pe care le implementăm, sperăm să contribuim la bunăstarea locuitorilor comunei.

Niță Geo-Ovidiu, primarul comunei Borca: La fel. Până acum nu am avut niciun sprijin, dar nici piedici. Nu știu cum va fi noul an… dar cred că voi avea piedici. Am constatat că politicul nu mai ține cont de comunități, și îmi asum ceea ce spun.

Vali Puică, primarul comunei Borlești:
S-a făcut în comuna noastră în ultimii ani cât nu s-a făcut înainte în ultimele zeci de ani. E mult mai bine și asta spun și oamenii din comună indiferent de simpatiile politice.

Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti: Mai bine. Am avut mult mai multe finanțări. Și s-au dat pentru toată culoarea politică, fără diferențe.

Lozonschi Daniel, primarul comunei Brusturi: Mă abțin la răspuns.

Coroamă Dumitru, primarul comunei Ceahlău:E la fel. Am avut proiecte finanțate  și înainte de actuala guvernare. A fost deschidere, nu s-a făcut o deosebire în funcție de culoarea politică.


State Gheorghe-Daniel, primarul comunei Cîndeşti: Având în vedere că ni s-au aprobat proiectele pentru drumuri, eu zic că e mai bine. Înainte, se acordau mai greu finanțări.

Aurel Ciocanel, primarul comunei Costişa:O să ziceți că sunt subiectiv, dar… Eu am avut în perioada asta, mulțumesc lui Dumnezeu, proiecte finanțate prin PNDL 1 și 2, și un proiect pe fonduri europene pentru modernizare străzi. Înainte n-am avut niciun metru pătrat de asfalt. Doar încercări repetate de accesare fonduri europene, din păcate nereușite.  Se vede o diferență, în bine.

Anton Covasan, primarul comunei Dămuc: Eu cred că este mai bine, dar să știți că aud societăți care se plâng.  Firmele mici nu prea sunt ajutate: prea multă impozitare pe ei, controale etc. Firmele mici, românești ar trebui ajutate mai mult. În rest salariile au crescut- profesorii și medicii nu au ce comenta, păcat că nu se ridică serviciile lor la nivelul salariilor.

Constantin Păduraru, primarul comunei Dochia: Cred că mai bine. Aici a fost o comună cu guvernare pedelistă, au făcut parcuri și alte minuni. Lucrurile se îndreaptă, dar trebuie să avem puțină răbdare. Lucurile merg spre bine, și în justiție și peste tot. Cunosc foarte mulți primari care au accesat fonduri prin PNDL, în fiecare comună s-a făcut ceva în ultimii 2 ani, cu bani de la Guvern.

Șoican Iosif, primarul comunei Doljeşti: Trebuie să spun că e mai  bine, dar și de ce. La Doljești, avem realizări în ultimul an, s-au făcut proiecte, altfel sunt lucrurile. În general, s-au mișcat lucrurile, spre bine.

Ion Nechifor, primarul comunei Drăgănești: Eu zic că e bine. Am muncit mult în primul an să fac proiecte, să le depunem … Am adus proiecte de 95 miliarde lei vechi, pe care anul ăsta le finalizez. Dacă alergi, aduci bani.

Ioniţă Ion, primar interimar al comunei Dragomireşti: Cred că e la fel.

Mihai Michiu, primarul comunei Dulceşti: Cred că este mai bine.

Catană Nicolae, primarul comunei Dumbrava Roşie: Nu știu să răspund, întrebați-i pe ei.


Gheorghiu Cristinel Vasile, primarul comunei Farcaşa: Mai bine, cu siguranță. S-au alocat mai mulți bani, s-au aprobat mai multe investiții.


Bereșoae Pavel, primarul comunei Gherăeşti: Complicată întrebare. Dacă vrem să ne ridicăm noi ca nație, eu cred că trebuie să încurajăm munca, indiferent de cine guvernează. Cred că toate partidele sunt cumva superficiale, atunci când se fac anumite numiri. Cred că orice numire ar trebui dublată de competențe și profesionalism.


Manea Gheorghe, primarul comunei Ghindăoani: Cred că este mai bine. În 2003, nu aveam niciun metru pătrat de asfalt. De atunci până acum, tot s-a construit. S-au modernizat școli și alte instituții. Avem dispensar nou…

Ciubotaru Vasile, primarul comunei Girov:  Mai bine! Si vă spun sincer, nu fac politică, eu sunt profesor la origini.


Mihai Gontaru, primarul comunei Gîrcina: Cu noile proiecte, eu zic că o să fie mai bine. De rău, toți suntem sătui.

Băbuţă Vasile, primarul comunei Gâdinți: Nu e rău, ce să spun. Trebuie doar să facem proiecte, să căutăm surse financiare și să accesăm fonduri.


Alexandroaia Vasile, primarul comunei Grinţieş: Sunt lucruri cu minus, altele cu plus. Nu cred că există sau a fost vreo guvernare perfectă.

Constantin Mătasă, primarul comunei Grumăzești: Nu vreau să fac comparația asta, n-aș vrea să supăr. Oricum, acum ne este foarte bine.

Lupu Gavril, primarul comunei Hangu: Nu am discutat problemele astea, dar omul este bucuros că a primit ceva la pensie, și am înțeles că se vor mări din nou… Domeniul bugetar este mulțumit. Or mai fi probleme, mai sunt și oameni nemulțumiți.


Baciu Ioan, primarul comunei Horia: Într-adevăr se simte o îmbunătățire. La nivel de municipiul Roman, s-au creat noi locuri de muncă și o mare parte din locuitorii comunei Horia au un serviciu acolo. Ca si Guvernare… nici mai bine, nici mai rău. Îmi doresc să fie mai bine.

Săbărel-Vanea Roșu, primarul comunei Icuşeşti: Cum a fost înainte, este și acum.


Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă: Sincer să fiu, este un pic mai bine pentru toată lumea, începând cu pensionarii și funcționarii publici care sunt mai bine plătiți și putem face o mai bună selecție. Mai apar oameni buni care vor să vină înspre noi.


Rotariu Vasile, primarul comunei Mărgineni: Este net superior, nu există termen de comparație. Li s-au mărit pensiile, salariile au ajuns la normalitate. Sunt însă niște frisoane ale economiei naționale care, într-adevăr, se resimt temporar, din cauza modificărilor legislative.

Bîrjoveanu Ioan Marcel, primarul comunei Moldoveni: Sunt anumite sincope în legi care îi afectează, si în timpul acestei guvernări, și la guvernările anterioare. Dar nu pot să zic că este o guvernare rea, nici foarte bună. Din punctul de vedere al administrației publice locale, e o guvernare bună, s-au dat fonduri pentru proiecte.


Ticușor Vasiliu, primarul comunei Petricani: Clar că mai bine. Salariile au crescut, pensile au crescut, alocațiile au crescut. Doar nu sunt nostalgic după guvernul care tăia, dar credeți-mă că nici nu vreau să-mi amintesc de acea perioadă. Acum este mai bine și sperăm la mai bine.


Nicorescu Neculai, primarul comunei Piatra Șoimului:Sunt la al cincilea mandat și spun public din experiența mea că mai slab președinte de țară nu a avut România cred că nici pe timpul fanarioților. Dacă s-au câștigat alegerile democratic, lasă guvernul să își facă treaba, indiferent de culoare, că vin acuși alegerile și o să-l pedepsească poporul, că poporul l-a ales. Numai bețe în roate… ne afectează și pe noi, la țară. Tot asupra populației se răsfrânge.


Holmanu Constantin Augustin, primarul comunei Pânceşti:Din punctul meu de vedere, să știți că simt o îmbunătățire. Intrând în contact cu cetățenii zi de zi, nu am auzit reproșuri la adresa guvernării. Prin implementarea atâtor proiecte, prin creșterea salariilor… oamenii sunt mulțumiți.

Lungu-Bordea Petru, primarul comunei Pîngăraţi: Eu zic că e mai bine. Numai că pretențiile sunt din ce în ce mai mari, iar oamenii s-au lăsat pe tânjeală, nu mai știu să mai muncească.


Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig:Cred că nivelul de trai al cetățenilor din comună este mai bun.


Croitoriu Cristian, primarul comunei Podoleni:Este mult mai bine. S-a investit mult în satul românesc în guvernarea actuală.

Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari:Eu consider că e mai bine. Le-au crescut și pensiile. Drumul național care trece prin satul nostru a fost modernizat… Eu zic că e mai ok, timp de zeci de ani nu s-a reușit așa ceva.

Dumitru Bălăjel, primarul comunei Răucești: Eu consider că dacă te implici și lupți pentru interesele comunității cei care se află la guvernare îți oferă sprijin.


Țarălungă Sebastian Bogdan, primarul comunei Războieni:Consider că e mai bine.

Motfolea Vasile, primarul comunei Rediu:E mai bine. Eu așa consider, la nivel de investiții.

Ciobanu Manole, primarul comunei Români:E foarte bine acum. Când a fost PDL, dacă ați ști ce mi-au făcut… De exemplu, într-un an, mi-au rămas în excedent mai bine de 2 miliarde lei. Domnul Pinalti, care era șef PDL, mi-a luat banii ăștia. Îmi mai trebuia un pic să iau un buldo-excavator cu banii în mână. Al doilea an, PDL mi-a luat 890 milioane din excedent. Patru ani, cât a fost PDL, eu am mers doar cu cheltuielile curente, să stea primăria pe linia de plutire. După acea perioadă, mă mir cum de m-a mai votat lumea. Cum a intrat PSD, mi s-au aprobat toate proiectele.

Chirilă Nicu, primarul comunei Ruginoasa: Nu e în nici într-un fel. Eu m-am confruntat și pe vremea când erau ai mei la CJ. Tot aceeași sărăcie am avut-o ca și acum. Nu a fost unul mai galben sau mai albastru decât celălalt. Există un alt sistem de a se da bani la autoritățile locale și probabil  că eu nu am acceptat. Și am terminat discuția asta.


Iacob Gheorghe, primarul comunei Sagna:Eu sunt la al șaselea mandat. Cât am făcut în mandatul ăsta, n-am făcut în celelalte cinci.


Dascălu Valeria, primarul comunei Săbăoani: Consider că este mai bine. Nivelul de trai a crescut, au crescut salariile, pensiile. Dar, cu toate astea, sunt oameni plecați, în jur de 4000, de foarte mulți ani. Însă și-au făcut căsuțe frumoase, comuna arată super datorită lor. Au început să revină, mă întreabă ce ar putea să facă, să-și deschidă o mică afacere acasă.

Horciu Daniel, Primarul comunei Săvineşti: La fel.


Oatu Sorin, primarul comunei Ștefan cel Mare:E mult mai bine.

Găină Iulian, primarul comunei Tarcău: Trebuie să recunosc, actuala guvernare a pus în practică ceea ce eu nu am crezut niciodată: s-au ridicat salariile și au mulțumit personalul din toate instituțiile publice. Satul-cel care gândește- spune în felul următor: oamenii ăștia ne-au pus la pensie. Există loc de mai bine și cred că ar trebui să se aplece și mai tare asupra celor care i-au trimis acolo. Dacă nu se gândesc, vor fi mari surprize. Orice primar mulțumit, dacă primește sprijin, are curaj să meargă din poartă în poartă și să spună oamenilor să iasă la vot.


Dana Ursache, primarul comunei Tașca: Știți bine că de câte ori am ocazia, caut să evidențiez realizările și oportunitățile pe care le au acum județul Neamț și implicit oamenii mei din Tașca! Avem atâtea proiecte câștigate în doar 2 ani, avem un spital la o distanță de doar 7 km, care funcționează datorită implicării acestor oameni, avem covor asfaltic pe toată lungimea drumului național ce traversează comuna, etc. Cetățenii mei se bucură de tot atâta deschidere din partea mea cât și eu beneficiez din partea celor care se află acum la cârma județului. Cum aș putea să nu recunosc faptul că orice tip de problemă pe care o ridic, în interesul oamenilor mei, nu rămâne fără rezolvare! Dumnezeu să le dea sănătate, putere și succes în continuare!


Constantin Machidon, primarul comunei Tazlău:Cred că nici mai bine, nici mai rău. Eu întodeauna am fost în opoziție și am cam obținut ce mi-am propus pentru comună. Munca, proiectele le facem noi.


Lucaci Ștefan, primarul comunei Tămășeni:Nu cred că se simte o diferență între ce a fost și ce este. E la fel. Nu vreau să intru în discuții politice.


Vasile Mărculeț, primarul comunei Timișești: Este clar mai bine. Acest guvern a aprobat, cel puțin pentru Timișești, cele mai multe finanțări. Abordarea mi se pare mult mai sinceră.


Butnariu Petru Dorin, primarul comunei Ţibucani: Nu știu cum a fost înainte. Eu am reușit să implementez proiecte prin fonduri guvernamentale.

Tănăselea Ion, primarul comunei Urecheni:Asta trebuie să îi întrebăm și pe ei. Bineînțeles, s-au făcut investiții multe la nivel de comună, și, cu siguranță, nivelul de trai a crescut, dar mai sunt multe de făcut.

 

Gheorghe Murariu, primarul comunei Văleni:Eu sunt la primul mandat, nu știu înainte ce a fost. Din auzite, nu pot să mă pronunț.

Maria Adriana Petrariu, primarul comunei Vînători- Neamț: Atât timp cât se pot accesa fonduri pentru proiecte, cât timp se dau finanțări pentru realizarea obiectivelor din Strategie este bine pentru toată  lumea.


Filip Ioan, primarul comunei Zănești:Începe să fie mai bine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Onelian dalmatio spune

    Dacă administrația primăriei și-a marit lefurile cum le a poftit inima normal că o duc mai bine…, chiar dacă cetățeni urbei nu o duc bine….ce să mai povestim! ,.

  2. Horciu DANIEL PRIMAR al Comunei savinesti spune

    Deasemenea vad comentariile unor colegi primari care acum ceva timp făceau ” puci” , acum scriu ca sunt foarte mulțumiți in relatia cu CJ. Este jenant , Duplicitatea face rau administrației locale!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate