A treia sesiune de formare profesională organizată în cadrul proiectului „Sporirea eficienţei şi a eficacităţii în domeniul spălării de bani şi al recuperării creanţelor”

0

 A început cea de-a treia sesiune de formare profesională în domeniul combaterii spălării de bani şi al recuperării creanţelor, organizată de Ministerul Justiţiei în perioada 7-9 noiembrie, la Timişoara. Sesiunea de training face parte din cele şase astfel de acţiuni din cadrul proiectului „Sporirea eficienţei şi a eficacităţii în domeniul spălării de bani şi al recuperării creanţelor”, finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Specific „Justiţie Civilă”.

Sesiunile de formare se adresează specialiştilor cu competenţe în domeniul investigării, urmăririi şi judecării infracţiunilor de spălare a banilor, precum şi în domeniul recuperării creanţelor, având drept scop consolidarea pregătirii profesionale a participanţilor şi crearea premiselor aplicării unitare a legislaţiei Uniunii Europene în acest domeniu.


În cadrul sesiunii de training de la Timişoara se doreşte realizarea unui schimb de experienţă şi bune practici în domeniul luptei împotriva spălării banilor şi al recuperării creanţelor între  judecători, procurori, poliţişti români din cadrul instituţiilor beneficiare din Timişoara şi judeţele învecinate şi experţi în domeniu din Statele Membre partenere (Franţa, Spania şi Germania).

Astfel, agenda evenimentului cuprinde prezentări teoretice şi dezbateri de cazuri practice pe diverse teme precum: prezentarea infracţiunii autonome de spălare de bani; tehnici de probaţiune; urmărirea şi judecarea infracţiunii de spălare de bani; identificarea bunurilor rezultate ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de spălare a banilor; standarde internaţionale şi europene şi Convenţii internaţionale relevante în materie; implementarea Directivei 2005/60/CE privind prevenirea folosirii sistemelor financiare în scopul spălării banilor şi finanţării terorismului şi a Deciziei cadru 2003/577 cu privire la executarea, în Uniunea Europeană, a ordonanţelor de indisponibilizare a bunurilor sau a materialului probator, altă legislaţie conexă.

 


Informaţii de background:

Sesiunea de training de la Timişoara a fost precedată de două sesiuni similare desfăşurate la Iaşi (27-29 iunie), respectiv la Constanţa (19-21 septembrie) urmând ca ultima sesiune planificată a fi organizată în ţară să aibă loc la Baia Mare. De asemenea, două sesiuni de formare profesională vor fi organizate în două dintre Statele Membre partenere, respectiv în Franţa şi Germania.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate