Spaima E58, primarul Mihăiță Negură, a trecut prin Piatra-Neamț

0

Semnarea documentelor de înființare ale Asociației „Moldova se dezvoltă” a strâns la Piatra-Neamț, marți, 23 iulie, pe cei șapte primari fondatori. Mihai Chirica (Iași), Cătălin Flutur (Btoșani), Ion Lungu (Suceava), Mihăiță Negură (Câmpulung Moldovenesc), Ilie Boncheș (Vatra Dornei), Lucian Micu (Roman) și Dragoș Chitic au dat glas fericirii și încrederii în funcționarea Strategiei de Dezvoltare Integrată. Prin aceasta se vor adresa Guvernului și Uniunii Europene pentru a promova Investiții Teritoriale Integrate în următorul exercițiu financiar al UE.

foto: Facebook/Mihăiță Negură

Din start, cu trei primari din Suceava și doi din Neamț, sunt departe de anvergura Alianței Vestului. Acolo, fondatori sunt primarii de Timișoara, Arad, Oradea și Cluj Napoca. Se reține sursa de inspirație.

În fotografia de familie asociativă, îl observăm Mihăiță Negură (primul din dreapta). Cu timp în urmă, la o acțiune politică desfășurată la București, milita și el în calitate de VIP – pe fundal regional – pentru Autostrada Unirii, marea noastră suferință fără leac la orizont.

Foto: Facebook/Mihăiță Negură

Este chiar personajul popularizat cu generozitate, anul trecut în august, pentru o ispravă năucitoare, de certă și inconfudabilă anvergură. Cu prilejul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri bucovinene”, a închis pur și simplu, timp de trei zile, drumul european (E58) care trece prin centrul orașului său turistic. „În logica ilogică a acestor vremuri, din moment ce nu s-a apucat nimeni să intre cu TIR-ul printre tarabele plantate în drum, iar programele de ştiri nu s-au deschis cu reportaje de la faţa locului, ciudatul liberal de Suceava nu-i exclus să fie convins c-a avut o idee genială”, scriam în materialul publicat după ce am descoperit niște nenorociri de străduțe ocolitoare.

A 30-a ediție a festivalului se desfășoară în perioada 26-28 iulie a.c. Dacă Negură va „recidiva” ar fi treba unor autorități cam nevăzătoare de felul lor, nu e grija noastră. Însă, la Piatra-Neamț, avem o îngrijorare legitimă: să nu-i fi dat cumva noi idei primarului Chitic, așa, ca-ntre asociați. La de-alea vechi, de genul pârtie de ski cu nocturnă suntem gata descalificați.

Viorel COSMA

Articol preluat de pe Știri Naționale

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate