Am trăit să o văd și pe asta. Unele cadre medicale spun că se vor simți „tensionate și vulnerabile” dacă se introduce sistemul de pontaj electronic la spital

16

În încercarea disperată de a opri instalarea pontajului electronic la spitalul din Piatra-Neamț, mai multe cadre medicale au fost convinse să semneze o hârtie care a fost înmânată conducerii spitalului.

În nefericitul document se spune că dacă se va introduce această metodă ”extremă” de monitorizare, personalul se va simți ”tensionat și vulnerabil”.

În document se mai vorbește ceva despre date biometrice, lucru absolut neadevărat, noul sistem stocând doar numele, funcția și orele la care s-a venit și s-a plecat, pentru pontaj.

Domnule manager

Noi, cei de la ziar, vă aducem la cunoștină următoarele:
În decursul timpului am primit nenumărate informații despre modul în care personal medical pontat la spital lucrează în privat simultan, despre asistente pontate fictiv și multe multe astfel de aspecte care ne fac să avem suspiciuni întemeiate legate de prezența reală a unor cadre medicale la serviciu. Sistemul de pontaj pe care vreți să îl introduceți este unul care nu are de ce să deranjeze personalul medical corect, astfel de sisteme fiind implementate în multe alte spitale.
Problema reala a spitalului din Piatra-Neamț a fost dintotdeauna managementul care a cedat de fiecare data unor astfel de presiuni. Dacă sunteți manager și nu un desen animat, nu cedați presiunilor și implementați acest sistem de pontaj electronic. Noi vă susținem.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Elena spune

  Intrebarile mele:
  – de ce vi se pare „încercarea DISERATA de a opri instalarea pontajului electronic la spitalul din Piatra-Neamț”? (sa inteleg ca daca ati avea un astfel de sistem de monitorizare la serviciu nu v-ar crea nici un disconfort? pe bune? cunosteti cum lucreaza? pe bune?)

  – „În nefericitul document”, adica pentru cine nedericit? pentru managerul unui spital care are o mie de sefi, si care, fiecare, foarte bine poate sa isi verifice oamenii din subordine?

  – „În document se mai vorbește ceva despre date biometrice, lucru absolut neadevărat” (!!!) Sunteti specialist? Dar autorii memoriului spun ca ataseaza caracteristicile documentului, pe care ati omis sa atasati articolului, (poate ne dam si noi cu parerea, nu numai duneavostra);
  – interesant cum a ajuns la dumneavoastra memoriul (nu de la cadrele medicale ce l-au intocmit, presupun 🙂 );
  – nu vi se pare cam mare suma pentru un sistem simplu de pontaj (cand spitalul are nevoie de paturi, de medicamente, că de aceea este spital, nu?)
  Sa stiti ca nu lucrez in SJN, dar, mi se pare degradantă obedienţa (fata de conducerea spitalului) cu care ati scris articolul.

 2. Ana spune

  Sunt unul dintre semnatarii memoriului înaintat conducerii SJU Neamţ şi sunt indignată de felul în care îl măguliţi pe dl. Manager. Sunteţi în completă necunoşţinţă de cauză, de vreme ce aţi putut scrie un aşa articol înjositor la adresa tagmei medicale.
  Poate nu v-aţi dat seama că ceea ce s-a scris în acest memeoriu vine din partea unor persoane care îşi respectă meseria şi o prestează cu seriozitate şi conştiinciozitate. De ce trebuie să puneţi pe aceeaşi linie tot personalul medical? Eu, personal, cunosc medici şi asistenţi care muncesc cu drag şi chiar cu dăruire în cadrul secţiei lor. De ce trebuie să fie şi ei înjosiţi în felul acesta, prin articole de doi bani? În plus, nu ştiu dacă v-ar conveni ca la propriul serviciu să vi se implementeze peste noapte, fără informare şi consimţământ în prealabil, un astfel de sistem… Nu e drept şi nici legal. Oare nu era bine să arătaţi încă o dată anexa 2 a memoriului, adica dispozitivul cu caracteristicile sale, din care reiese clar că e cel mai nou senzor de detectare amprente??? Ce rost avea, atunci, achiziţionarea unui astfel de aparat deloc ieftin? Temerea noastră e justificată, de vreme ce dispozitivul poate folosi şi date biometrice. Aţi spus cumva că au fost peste 500 de semnături împotrivă?
  Aţi omis, cu intenţie rău-voitoare, anumite aspecte. După comentariul dvs am putea spune că nu aţi citit întregul memoriul ci doar ceea ce aţi dorit să scoateţi în evidenţă pentru a incrimina pe cineva. Dacă-l citeaţi cu atenţie aţi fi văzut şi acest rând: “ Nu suntem împotriva verificării prezenţei noastre la serviciu ci a modului în care doriţi ca aceasta să se efectueze.”
  De vulnerabilitate şi tensiune se vorbea în cazul în care s-ar implementa sistemul biometric. Oricine s-ar simţi incomodat de acest lucru, oricât de corect ar fi. Oricine munceşte poate şi greşi, mai ales în condiţiile în care sistemul are multe deficienţe: cere mult dar dă puţin. Nu mă refer la salarii aici ci la volumul de muncă raportat la personalul existent.
  ŞTIAŢI CĂ : există secţii în care deficitul de personal este îngrijorător?
  : există secţii în care salariaţii nu au putut lua concediul de odihnă pe anul 2018 datorită lipsei de personal, ceea ce a dus la imposibilitatea întocmirii graficului de lucru?
  : asistentul medical înlocuieşte de multe ori registratorul medical, ceea ce nu îi permite să fie implicat cum ar trebui în procesul de îngrijire a bolnavului, ca timp şi disponibilitate?
  Având în vedere aceste lucruri, cum ar putea o persoană să îşi facă datoria aşa cum ar trebui, când e împiedicată de anumiţi factori care nu ţin de ea şi să nu se simtă “ stresată şi vulnerabilă” la locul de muncă? V-am invita să munciţi în locul nostru pentru a vă putea convinge singur de aceste aspecte astfel încât să nu mai comentaţi în necunoştinţă de cauză.
  În plus, pentru acest proiect au fost cheltuiţi de 102.000 lei, cu TVA inclus, în condiţiile în care în anumite secţii nici măcar clanţe nu sunt la uşi, pereţii sunt coşcoviţi iar secţia Pediatrie stă cu schelele ridicate de aproape jumătate de an… Ce ne mai rămâne de spus?

  ADMIN: Pai ce vă opreste să folositi identitatea dumneavoastra …nume si prenume … daca tot ati semnat documentul ?

  1. Elena spune

   Pai pe dumenavostra cine va impiedica sa spuneti ca ati scris un articol obedient sistemului, fara pic de obiectivtate? Si poate raspundeti la comentariu, ce parere aveti?Mi s-ar parea normal.

 3. Nanu spune

  Ma mir ca nu se simt tensionate si vulnerabile cadrele medicale si celelalte , cand desfac buzunarul ptr spaga !Cum spunea cineva , medicina este o meserie liberala ,se poate practica oriunde in lume , institutiile medicale ale statului (ma refer la policlinici si spitale ) sant numai ptr racolarea de pacienti ptr cabinetele particulare si asta fara pic de jena .Sant unele categorii de ,,specialisti ” in Romania ,care se simt mai importanti decat importantul cetatean roman,care vor pensii speciale ,vor salarii speciale fara ca sa-si puna problema acelor categorii speciale care muncesc si produc profit ,adica banii si ca fara ca acesti ,,fericiti care fac banul cu ciocanul ” nu se misca nimic in nici o tara din lume ! Eu stiu si respect importanta ,,capului ” care gandeste si conduce dar fara mana care executa ,nu valoreaza nimic !

 4. Tudor spune

  Cu PONTAREA Nu le Priieste in Schimb sa umble Creanga , Danga Langa , in amurg suna Talanga și de la Terasa iaca vine Tacticoasă Doctorita ce-a Fitoasa ., Le place la MAXIM.

 5. PIETREAN spune

  Sa mearga sa lucreze unde nu se simt tensionati si vulnerabili, daca nu sunt capabili sa respecte procedurile interne minimale !

  Cand iau spaga si le mor pacientii pe banda rulanta se simt excelent, toti sunt niste mafioti/infractori incompetenti in halate albe , care se cred niste Dumnezei , doar pt. ca au absolvit o facultate !!!

  Medicii din Ardeal nu se simt nici tensionati , nici vulnerabili, propunem inchiderea SJU Neamt, focar de infectii , adevarat genocid uman , unde se urmaresc doar niste interese financiare!!!

  Dragi spagari, chiar nu va mai putem tolera/suporta, nu uitati ca noi va platim pe voi, nu invers!!!

 6. anastasia spune

  Un ziar daca respecta regula de impartialitate, ceea ce in Presa romaneasca este ceva greu de presupus, ar culege date suficiente pentru a publica un material pertinent, obiectiv si responsabil.
  Faptul ca managerul si-a permis sa va dea dreptul de a publica si comenta continutul memoriului, dovedeste o legatura de interese intre Ziarul Piatra Neamt si aceasta conducere. Este grav si dureros ca si in cazul Ziarului si in cel al Conducerii Spitalului, pozitiile in problemele extrem de serioase care tin de viata, sanatatea si de utilizarea banilor, se discuta la nivelul unor singure persoane, sfidand toate celelalte forme de raspundere comuna in privinta deciziilor si masurilor care privesc un sistem vital pentru societatea romaneasca. Conducere unilaterala cum s-a mostenit din regimul trecut, cand interesul general a trecut la cel personal sau de grup. Apa trece, pietrele raman. Pacat ca nu am invatat nimic nici din experientele dureroase ale regimului comunist, nici din anii de dupa 1990, cu atatea rasturnari devastatoare pe toate planurile de existenta. Consecventa in rau atrage rele si mai mari, dar vor apare si consecinte pe masura. Istoria se repeta, dar cu accente agravante de la an la an, dupa cum se si vede peste tot, dar cei mai multi se fac ca nu pricep…

 7. Ioan Gura de Aur de la SJU spune

  Din oamenii care băteau cu pumnul in masa sa își ceara drepturile, astăzi fac apel la latura umană a managerului :)). Domnilor medici, care ați născocit aceasta hârtie și ați înaintat-o către Manager, sunteți jalnici. De cea mai joasa speța și cea mai înaltă ipocrizie. Aveți un tupeu fantastic sa ii cereți ca de la om la om sa nu va puna pontaj ca s-ar putea sa va strice planurile! Munciți domnilor norma întreaga , luați mai putine șpăgi și fiți cu bun simt . Pentru ca va trebui sa va obișnuiți cu aceste sisteme care va vor monitoriza și respirația, nu numai orele lucrate. Dacă nu va convine plecați la privat, dar..și acolo dați de aceleași sisteme :))

 8. sorina spune

  Nu mai dati spaga! Reclamati la DNA!
  Cadrele medicale contesta datele biometrice pentru care nu-si vor da consimtamantul!
  Cititi! Despre asta e vorba!

 9. sorina spune

  Medicina e o profesie liberala.
  Se poate practica oriunde in lume, nimeni nu e constrans sa lucreze in conditiile SJU Neamt.
  Adevarata problema este ca se doreste utilizarea datelor biometrice- atentat impotriva fiintei umane.
  Ignoranta naste monstri.
  Cititi, informati-va inainte sa bateti campii!
  Cadrele medicale au dreptate.

  1. Oana spune

   Medicina e o profesie liberala??? Adica daca vrei vindeci daca nu nu? Conform contractelor de munca semnate ca in orice alt job ai un numar de ore pe care trebuie sa il respecti ai ture pe care trebuie sa le faci pt ca esti platit pentru ele…ca sa nu mai zic de turele de noapte(unde se doarme bine mersi) platite cu spor…ture de weekend platite cu spor…tensionati si vulnerabili…penibil…pontajul e doar un mod de a dovedi ca intradevar ai acumulat numarul de ore necesar pt a primi salariul intreg in luna respectiva….mi se pare extrem de util si de bun simt…dar inteleg de ce se tem domnii si doamnele…am trecut si eu prin „spitalul” acesta.

  2. VASI spune

   Cine nu doreste sa lucraze cinstit in sistemul meducal de stat (unde s-au triplat veniturile ,) este liber sa-si depuna demisia.

  3. PIETREAN spune

   Va rugam sa expuneti argumentele tehnice referitor la aparatele in cauza , daca tot faceti acuzatii nefondate ,le asteptam cu mare interes!!!

   Sistemul respectiv functioneaza de cateva zeci de ani cu succes in tarile civilizate, faptul ca voi, cei din SJU Neamt sunteti niste spagari incompetenti, care doriti sa fraudati tot ce se poate(timpul de lucru, pacientul, medicamente, etc) tine de CODUL PENAL, nu de cartelele in cauza!!!

 10. nicolae marinescu spune

  I-as pofti sa vina sa lucreze la privat,unde astfel de sisteme exista de ani buni.Si unde orice miscare este monitorizata si inclusa intr-un raport de activitate.Si sa comenteze dupa…..si salarii mari si frecat de menta cat cuprinde. Da,interesant….oare de ce va simtiti „vulnerabili si tensionati”? Ca nu mai puteti chiuli cand va vine pe chelie?

 11. Escariu Petru spune

  Domnilor ziaristi sunt de acord cu cele scrise de dvs. in scrisoarea adresata d.lui manager. Si in Italia au fost proteste si greve la inceput cand s-a introdus acest sistem , dar acum functioneaza perfect cu o conditie. Sa fie instalat impreuna cu un sistem de videosupraveghere a aparatelor de pontaj, deoarece s-a constatat ca o persoana introducea in aparat si cate 2 ÷ 3carduri (si ale unor colegi) sau pontau pur si simplu si plecau din nou. De asemenea acest sistem ar trebui introdus si in tot sistemul administrativ (primarii, etc)

 12. Burcheci Maria spune

  Corect! Medicii „sug la ‘două mame” Și la stat și la privat în același timp. +șpaga. Nu se mai satură de bani. 😲🤭🤔🤔🤔

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate