[FOTO/VIDEO] SPERANȚA: Nu poate poliția amenda, cât pot unii arunca gunoaie aiurea

0

În articolul GUNOAIE ÎN SPERANȚA: Cetățenii au sesizat, Poliția Locală a amendat! menționam faptul că în luna iunie a acestui an Poliția Locală a amendat cetățenii care au aruncat gunoaie neautorizat în cartierul Speranța. Iată că după o lună de la incident, din nou e dezastru. Imaginile primite de la localnicii de bună-credință, disperați din cauza peisajului, nu mai au nevoie de comentarii.

Cu toate acestea, încercăm să fim avocatul diavolului și să constatăm că de această dată deșeurile constau în mare parte în haine sau obiecte pe care probabil vechii proprietari le-au lăsat în afara tomberoanelor cu buna intenție de a fi de folos cuiva care ar avea nevoie de ele. Din păcate, cei care scotocesc prin gunoaie lasă dezastru în urmă și situația ajunge să arate după cum se vede și în imagini. Este bine de știut faptul că în cazul în care aveți bunuri de care vă puteți lipsi, există mai multe ONG-uri în Piatra-Neamț care le-ar putea prelua pentru a le oferi ca donații oamenilor în nevoi, mai există și acel tomberon pentru haine situat în centrul orașului (Pietricica) și multe alte variante prin care s-ar putea evita această situație nedorită.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț, nr. 7/2010, ”este interzisă aruncarea și depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii , fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate”.

Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor sus menționate  sunt amenzile cuprinse între 500  și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000  de lei și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică cetățenii, deținătorii de imobile – ”art1., lit. q. -persoane fizice și juridice sunt obligate să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea , să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și curților pe care le dețin sau le administrează și să le amenajeze pe cele degradate”.

Încălcarea art.1, lit. q. Se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 la 1500 de lei pentru persoanele juridice.

VIDEO: Touring Neamt Romania

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate