GUNOAIE ÎN SPERANȚA: Cetățenii au sesizat, Poliția Locală a amendat!

FOTO: POLIȚIA LOCALĂ PIATRA-NEAMȚ

Urmare a sesizărilor venite din partea mai multor cetățeni ai municipiului Piatra-Neamț, prin intervenția lucrătorilor Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra-Neamț, câteva zone și proprietăți private neîngrijite din cartierele Speranța și Dărmănești au fost ecologizate, iar vegetația crescută haotic a fost îndepărtată. (VEZI ARTICOLUL AICI [FOTO//VIDEO] REVOLTĂTOR: Un cartier din Piatra-Neamț e GROAPĂ DE GUNOI!)

Au fost depistate și identificate persoane care au depozitat ilegal deșeuri în apropierea blocurilor din cartierul Speranța. Acestea au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 1000 de lei (conform HCL 7/2010, art.2, pct.a) și li s-a pus în vedere să ecologizeze zona.  

De asemenea, mai mulți proprietari care nu s-au îngrijit de clădirile și terenurile pe care le dețin, au fost avertizați și somați să toaleteze vegetația și să igienizeze  incintele imobilelor și zonele adiacente.

Răspuns primit în urma sesizărilor făcute de cetățenii din Speranța

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț, nr. 7/2010, ”este interzisă aruncarea și depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii , fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate”.

Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor sus menționate  sunt amenzile cuprinse între 500  și 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000  de lei și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică cetățenii, deținătorii de imobile ”art1., lit. q. -persoane fizice și juridice sunt obligate să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea , să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și curților pe care le dețin sau le administrează și să le amenajeze pe cele degradate”.

Încălcarea art.1, lit. q. Se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 1000 la 1500 de lei pentru persoanele juridice.

N.red. Apreciem spiritul civic al cetățenilor care sesizează asemenea fapte și mulțumim Poliției Locale pentru măsurile aplicate.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate