Veteranii și văduvele de război vor fi scutiți de la plata impozitelor locale

2

Ministerul Finantelor Publice restabilește facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015 pentru veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și pentru persoanele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Astfel, pentru veterani și văduvele de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere.

Pentru persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere.

„Subliniez încă o dată că veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat și până acum de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este și motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal și le redăm drepturile pierdute soților și soțiilor persoanelor sus menționate”, a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus menționate și de soții/soțiile acestora.

Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soții/soțiile persoanelor mai sus menționate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență.

Sursa: www.fiscalitatea.ro.

 

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Vasilache Nita spune

    In aceasta situaţie sunt şi persoanele cu handicap grav şi accentuat .Oare cu ce se ocupa consilierii ministrului.De fapt tot codul fiscal este o bălmăjeala,pe care nu o înţeleg nici cei care au conceput-o.Oare se va gasi un consilier al ministrului sa-i aduca la cunostinta aceasta situatie???!!!!.In rest Dumnezeu cu mila si la mai multi consilieri,la palatul Victoriei.

  2. Bebe spune

    Propunerea de modificare a CF corecta. Si asa sunt tot mai putini.Poporul care nu-si respecta eroii si batranii are viitor sumbru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate