Mistreții și caprele sălbatice distrug culturile din Neamț

3

De ani buni, localnicii din comuna Români – Neamț care se ocupă cu agricultura sunt terorizați de animalele sălbatice (de regulă mistreți sau capre sălbatice) care le distrug recolta pentru care muncesc din greu. Pierderile lor se ridică la circa 30% din recoltă distrusă, iar mulți dintre ei se tem și pentru securitatea lor și a copiilor lor.

Manole Ciobanu, primarul comunei Români, a declarat că a luat la cunoștință de sesizările oamenilor, o comisie va constata pagubele, iar localnicii urmează să fie despăgubiți în urma unor evaluări.

Până la viitoare măsuri, oamenii se apără cum pot de distrugerile provocate de mistreți și apelează la tot felul de metode de a-i alunga de pe teritoriul de pe care urmează să culeagă recolta: radio-uri, tunuri cu carbid, vuvuzele, foc deschis, unii dintre ei dorm noaptea pe câmp pentru a se asigura că nu se produc stricăciuni.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Nicu Moraru spune

  sa le dea de mancare. ocoalele silvice in padure si sa nu mai taie padurea .hotiii hotiii

 2. Zanica Cerchez spune

  Daca oamenii distrug casele lor(padurile) ,culeg absolut tot ce se poate din padurile putine care mai sunt, bietele animale cum sa nu faca si ele acelasi
  lucru. Dar asta nu ne mai convine asa-i ?

 3. Iulian Dochita spune

  Nu le mai tăiați pădurile…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate