Președintele Consiliului Județean Neamț atrage atenția jurnaliștilor șantajiști să se potolească

8


La finalul unei conferințe de presă susținută la Consiliul Județean, domnul președinte Ionel Arsene a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește modul în care unii jurnaliști înțeleg să își facă meseria prin presiuni, șantaje voalate sau chiar directe în scopul obținerii de publicitate.

Ionel Arsene este primul politician din Neamț care are curajul să zică lucrurilor pe nume și să rupă odată pisica în legătură cu cei care fac jurnalism golănesc. Jurnalism în stil mafiot e prea mult spus, mafioții au un cod și o onoare.

În mesajul său, domnul Ionel Arsene s-a adresat presei în general, iar această generalizare este binemeritată. Polițiștii care acceptă să aibă colegi de tip ”Garcea” își merită eticheta generală pe care o pun oamenii poliției. Medicii care acceptă colegii șpăgari își merită pe deplin eticheta de șpăgari pentru că tac ca niște complici. Și așa mai departe, fiecare om din fiecare breaslă care acceptă să aibă colegi mediocri sau nemernici își merită pe deplin eticheta generalizatoare. Nici presa nu face excepție. Cine acceptă colegi ticăloși să nu aibă curajul să se supere vreodată că presa din Neamț este prost văzută, nu de președintele CJ Neamț, ci de toată lumea.

Spre disperarea unor colegi din presa locală, la care făcea referire probabil și domnul Arsene, noi, cei de la ziarpiatraneamt.ro, am tras aceste semnale de alarmă de nenumărate ori, explicând că presa nemțeană este invadată de mizerabili, deci nu ne poate deranja, ba, din contra, apreciem, susținem și salutăm discursul domnului Ionel Arsene. Omul are dreptate 100%.

Nu unul, nu doi, nu trei, ci zeci de oameni politici, funcționari sau privați ni s-au plâns de-a lungul timpului că se fac presiuni asupra lor din partea unor jurnaliști și li se sugerează să contracteze publicitate ca să nu se facă dezvăluiri despre ei.

Am întâlnit privați care ne-au povestit cum după articole pozitive publicate gratuit de noi la adresa lor au venit alți jurnaliști care credeau că au fost articole plătite și au cerut reclamă, nu au primit și respectivul privat s-a trezit cu articole negative, unii fiind nevoiți să facă reclamă cu respectivii ca să nu li se mai strice imaginea.

Am întâlnit oameni care și acum sunt hăituiți efectiv de jurnaliști pentru că au refuzat să le dea reclamă.

Tuturor le-am spus același lucru. Să meargă să reclame, dar toți au spus că nu au încredere că instituțiile statului pot rezolva astfel de probleme.

Totuși se pare că instituțiile nu au dormit și au tot adunat dovezi, iar la un moment dat șantajiștii vor merge acolo unde le este locul, adică la pușcărie.

Până una alta, președintele Consiliului Județean Neamț a spus un adevăr pe care toți jurnaliștii îl cunosc și toți cei care nu se simt cu musca pe căciula nu au cum să fie altfel decât de acord cu ce a spus Ionel Arsene.

Iosub Robert

Pe același subiect, luări de atitudine din partea ziarpiatraneamt.ro:

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Vasile spune

  Faptul ca o publicatie din neamt a dezvaluit ca un vicepresedinte de CJ are datorii la stat nu se numeste santaj.

  ADMIN: Ce treaba are asta cu subiectul articolului ?

  1. Vasile spune

   Vedeti ce afirmatii face Arsenie la minutul 0:32

 2. Nastratin hogea spune

  Imi pare rau!Am tot sperat dupa legerile locale ca macar Ziarul de Neamt isi va pastra echidistanta.Din pacate constat ca nu ati rezistat si…pres sau nu,din ultimile 20 de materiale publicate pe temele politice,14 ii sunt favorabile puterii judetene,in principal lui Arsene dar si celor doi sateliti ai acestuia,vicepresedintii.Asa fiind ,desi nu cred ca va intereseaza,incepind de astazi nu mai accesez side dv.

  ADMIN: Vă rog nominalizati ce au facut liberalii nemțeni sau altii si noi am scapat din vedere …

 3. Dan spune

  Cum explica domnul Arsene prezenta langa domnia sa a unui asa-zis ziarist, cunoscut cu probleme de natura penala tocmai pentru santaj?
  Ziarist pe care acelasi domn Arsene l-a folosit din plin in recenta campanie electorala?

  ADMIN: Uite din cauza celor ca tine s-a ajuns aici. Suntem o țara de oameni care nu ne asumam nimic…. ce te opreste sa comentezi cu numele tau real si sa dai numele jurnalistului de care vorbesti ?

 4. Valeriu spune

  In ziua de astazi e posibil orice dar inca mai speram sa intram in normalitate.

 5. legio spune

  ADMIN ce inseamna ptr dta expresia ,,sa te faci pres” ?

  ADMIN: Să te lași călcat in picioare.

 6. RELU spune

  In Neamt avem doar cersetori care se cred gurnalisti !

 7. Vasile spune

  Ok, mult curaj dar ca sa fie si mai si sa-i potoleasca si pe lingai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate