Sondaj: Cum apreciază pietrenii activitatea primarului și a Consiliului Local

7

Programul de guvernare locala Piatra-Neamț 2017 prezintă o secțiune în care se menționează următorul aspect: ,,Pentru că ne dorim să oferim servicii de calitate pietrenilor, care să corespundă așteptărilor, vom realiza periodic sondaje de opinie din care să rezulte gradul de satisfacție al cetățenilor”.

În baza acestui lucru, după un an de mandat al primarului și al consilierilor locali s-a demarat un sondaj pentru a afla opinia populației în ceea ce privește activitatea Primăriei și a Consiliului Local.

Chestionarea publica a fost realizata cu salariați din cadrul compartimentul de comunicare al primăriei care au fost ajutați și de câțiva voluntari, pe parcursul a două săptămâni, în perioada 5-19 iunie 2017.

Este vorba despre un chestionar de opinie stradal la care interviurile au fost făcute în patru puncte din cele patru cartiere principale ale orașului: Centru, Mărăței, Dărmănești și Precista.

„Precizez înainte de prezentarea rezultatelor sondajelor că nu ne asumăm meritul de specialiști în realizarea de sondaje, dar au fost realizate după tiparul sondajelor realizate de firme specializate, luându-se în calcul repondenți împarțiți corespunzător în funcție de sex, vârstă, pregătire.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Centralizarea răspunsurilor a dus la următoarele rezultate :

1. Cât de mulțumit sunteți de activitatea actualului primar?
Foarte mulțumit 34 %
Mulțumit 37 %
Nemulțumit 29 %
Răspuns pozitiv 71 %

2.Cât de mulțumit sunteți de activitatea consilierilor locali?
Foarte mulțumit 14 %
Mulțumit 27 %
Nemulțumit 59 %
Răspuns pozitiv 41 %, răspuns negativ 59 %

3.Cât de mulțumit sunteți de orașul în care trăiți?
Foarte mulțumit 12 %
Mulțumit 76 %
Nemulțumit 12 %
Răspuns pozitiv 88 %

4.Ați contactat în ultimele 12 luni unul sau mai multe servicii ale Primăriei Piatra-Neamț?
Da 67 %
Nu 33 %

5.Cum apreciați atitudinea funcționarului public cu care ați intrat în contact?
POLITICOS, AMABIL, EFICIENT 65 %
Indiferent, superficial 16 %
Nepoliticos , irascibil 18 %

6. Cum apreciați activitatea de promovare a imaginii instituției (așa cum este reflectată în mass media, internet, organizare de evenimente etc.)?
Foarte bună 15 %
Bună 61 %
Slabă 24 %

Principalele 10 probleme semnalate de către cetățeni sunt:
-colectarea deșeurilor, aspectul punctelor de colectare
-persoanele care cerșesc și/ sau fără adăpost
-deschiderea pieței centrale
-o poliție locală mai eficientă
-câinii comunitari
-reparația străzilor
-comportamentul șoferilor în trafic, parcarea mașinilor în locuri necorespunzătore
-curățenia în anumite zone ale orașului
-întreținerea spațiilor de joacă și a mobilierul stradal
-serviciile medicale oferite de Spitalul Județean

Au mai fost menționate:
-problema rromilor din cartierul Văleni
-transportul public din Văleni și Speranța
-sprijinirea și finanțarea echipelor sportive de performanță
-nevoia dezvoltării infrastructurii turistice de pe Cozla, inclusiv a pârtiei de ski
-dezvoltarea industrială a orașului

Problemele care nu sunt în zonele de competență ale municipalității vor fi transmise instituțiilor responsabile.

Consider că rezultatele sondajului sunt încurajatoare, efortul nostru continuu de creștere a calitații actului administrativ dau roade. Evident că mai sunt încă multe lucruri de pus la punct, dar important este să se producă o creștere constantă a calității serviciilor publice oferite de municipalitate care să se reflecte în creșterea calității vieții și a confortului fiecărui locuitor al acestui oraș.

O bună comunicare cu cetățenii, transparența în activitatea primariei fac ca lucrurile să funcționeze, duc la creșterea gradului de încredere a cetățenilor în administrația locală, fac ca problemele să fie rezolvate mai operativ, iar oamenii să fie mulțumiti de orașul lor. Vom continua în acest ritm, iar normalitatea în administrație de care am tot spus este un process ireversibil și va fi o caracteristică fundamentală a Primăriei pietrene și în perioada următoare.”, a punctat primarul Dragoș Chitic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Ariana Angelo spune

  E un haos peste tot. Astia parca gandesc cu picioarele cand fac ceva.

 2. Eugenia Sandu spune

  Trebuie Dnl Primar sa se implice mai mult nu sa stea in birou so sa faca altele decatce ar trbui sa faca daca a fost ales de alegatori fapte nu vorbe goale si fara nici o noima la treaba domnilor alesi de noice–i care locuiesc in municipiul P Neamt!

 3. Nani Adrian spune

  Si in continuare vevhiul scandal cu nesimtirrea la parcarea masinilor barosanilor care frecventeaxa barul Zen din fata cimitirului Borzogheanu

 4. nae spune

  In cartierul Darmanesti vezi zona bloc 40 sunt grupuri grupulete de tineri care bantuie de dimineata pana seara nefacand nimic util societatii , ar trebui sa stim ce hram poarta si daca se stie acest fapt . Umbla bezmeteci pe strada certati fiind cu bunul simt si buna convietuire .

 5. Ariana Angelo spune

  Avem tomberoanele de gunoi la nici doi metri de fereastra. Ne sufoca mirosul , mustele si sobolanii , de tigani ,nici nu mai spun. Ne-am saturat sa tot sesizam Primaria.As dori sa locuiasca si d-l primar macar o zi pe o temperatura de 40 grade.

 6. Costel Dascalu spune

  NU AVEM PIATA CENTRALA !!! DESCHIDETI ODATA PIATA CENTRALA !!!

 7. Costel Dascalu spune

  SARACIA !!! LIPSA LOCURILOR DE MUNCA BINE PLATITE !!! LIPSA W.C.-URILOR PUBLICE !!! CAINII VAGABONZI !!! LIPSA SPATIIILOR VERZI SI A FLORILOR !!! CERSETORII !!! TIGANIII DIN CIMITIRE !!! CURATENIA DIN CIMITIRE !!! LIPSA SEMAFORULUI ILA TRECEREA DE PIETONI IN PRECISTA IN FATA ADRIDANULUI SI A LAGUNEI !!! NU TOTI SOFERII ACORDA PRIORITATE PIETONILOR !!! GUNOIIUL SI BURUIENILE NECOSITE PE MALUL STANG AL BISTRITEI IN AVAL DE BARAJUL BATCA DOAMNEI !!! CHIAR NU AVETI SA TUNDETI IARBA !!! NU AVEM UNDE SA FACEM PLAJA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate