Rectificarea bugetară pentru Piatra-Neamț are loc la sfârșitul lunii iulie

0

La sfârșitul lunii iulie municipalitatea va face o rectificare bugetară, așa cum se întâmplă în fiecare an, rectificare care este dependentă de rectificarea bugetului la nivel național.

Primăria Piatra-Neamț este în etapa în care a solicitat și a primit de la fiecare compartiment, direcție subordonată, societate a Consiliului Local necesarul financiar până la sfârșitul acestui an pentru funcționare și pentru atingerea obiectivelor stabilite. Va avea loc o analiză pe aceste cerințe și se vor decide în perioada imediat următoare alocările bugetare pentru fiecare în parte.

„Deoarece o sumă lunară importantă este alocată pentru plata ratelor la credite și a datoriilor eșalonate, am stabilit  câteva măsuri pentru diminuarea efortului financiar lunar aferent acestui capitol.

Una dintre măsuri este refinanțarea unuia dintre credite, am emis deja o hotărâre de Consiliu Local în acest sens și pregătim  procedura de licitație. Scopul principal este de a obține un cost mai mic al creditului, de a scădea descărcarea lunară a rambursării și în final de a beneficia de mai mulți bani lunar pentru serviciile publice din oraș. În funcție de rezultatul acestui demers vom decide dacă aplicăm aceeași măsură și pentru celălalt credit de la BCR, având evident nevoie și de acceptul băncii pentru acest lucru. Este o cale firească de a diminua efortul financiar lunar și de a beneficia de mai mulți bani pentru gospodărirea orașului, dar nu este singura soluție.

În paralel putem realiza acest lucru prin creșterea încasărilor bugetare (este estimată o creștere consistentă a bugetului prognozat  pentru acest an determinată de creșterea în valoare absolută a cotei din impozitul pe venit cuvenită municipiului Piatra Neamț și totodată o creștere a încasărilor din taxe și impozite datorată atât creșterii bazei de impozitare din investitiile private realizate în oras și o mai bună urmărire a achitării acestora de către contribuabil).

Iată cum o politică fiscal prietenoasă, stimulativă pentru investiții poate  genera o creștere a încasărilor fără a mări taxele și impozitele locale.”, a declarat primarul Dragoș Chitic în conferința de presă de vineri de la Primăria Piatra-Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate