Obiectiv: Piatra-Neamț 2020, un oraș cu TOATE străzile asfaltate

16

Conform declarațiilor primarului Dragoș Chitic, municipalitatea și-a propus în acest an să realizeze reparații capitale pe cât mai multe străzi din oraș. Chiar dacă este o soluție mai costisitoare, este oricum mai avantajoasă în timp comparativ cu o simplă plombare.

„Este cunoscut faptul că durata de viață a unui covor asfaltic este de minim 10 ani și atunci odată modernizată o stradă prin această metodă nu mai necesită  intervenție în fiecare an pentru a o repara.”, spune primarul Dragoș Chitic.

Anul acesta s-au realizat reparații capitale pe aproximativ 6 km – 17 străzi ( integral sau parțial ). Ținta este de minim 12 km în acest an.

Ritmul de asfaltare propus pentru străzile pietruite, care nu au avut niciodată asfalt este de 6 km în fiecare an.

În aceast an s-au asfaltat străzile Verii, Molidului, Dimitrie Cantemir. Sunt în lucru străzile Lacului, Ion Păun Pincio, Spicului.

„Luând în calcul că astăzi, din totalul de 160 km de străzi mai sunt 16 km neasfaltați sunt optimist în ce privește atingerea obiectivului propus: Piatra-Neamț 2020, un  oraș cu toate străzile asfaltate.

O mențiune aș face aici. Un oraș are nevoie și de sprijin financiar guvernamental pentru a se dezvolta într-un ritm mai accelerat. Din păcate, actualul guvern a neglijat până acum orașul nostru, aplicând politica păguboasă a alocărilor financiare pe criterii politice.

O parte din stăzile propuse pentru asfaltare au proiecte și solicitări depuse la Guvernul României pentru finanțare prin vestitul program PNDL.

Fac un apel către guvernanți să nu-i priveze pe pietreni de avantajul unor asfaltări de străzi din bani guvernamentali. Până acum nu s-a primit niciun raspuns de la Guvern la solicitările noastre de finanțare prin PNDL.

Strada Pârâul Doamnei, strada Bălțătești reprezintă doar două exemple de străzi din Piatra-Neamț care au fost solicitate  pentru finanțarea modernizării prin PNDL.”, afirmă primarul Dragoș Chitic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Tudi Tudor spune

  Integral??? Sau ocoliti tomberoanele masinile si orice va mai sta in cale???

 2. Dorian Iacob spune

  piatra neamt. un oras al asfaltului. de proasta calitate

 3. Mimi Fluerasu spune

  Or sa se mai dea bani?Pt. stadion s-au dat!

 4. Lenus Lenus spune

  3 ani pentru cateva strazi ? Inseamna ca au dreptate cu termenele de executie a autostrazilor. Se doarme un pic si cand se trezesc nu mai sunt fonduri.

 5. xx spune

  Deocamdata Nita ,fostul ditrector de la Publiserv a dat o petrecere cu lautari ca a „scapat” de functia de director

 6. Maria Miron spune

  Asfaltate da,dar depinde ce Asfalt…sa vedem dupa cit timp vor apărea gropi!

 7. Dan Gradinaru spune

  Durata de viață 10 ani ? A trecut o luna și str. Dimitrie Cantemir este crăpat asfaltul !!!

 8. Ionel Grosu spune

  Cand ne vine randul! Acum are prioritate stadionul lui Dragnea!

  1. XX spune

   Stadionul lui Dragnea nu este in Piatra Neamt,aici este stadionul lui Pinalti care pe linga constructiile deja existente a mai inghitit 60 mil euro si acum sta gol

 9. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

  nu s in stare sa faca la intrare in PIATRA PARCA S MUNTII PIRINEI si mai speram altceva vb de intrarea dinspre BICAZ ….

 10. Dragos Stanescu spune

  Doamne ajuta

 11. Mirel Andrisoaei spune

  Daaaa
  Percum str gara veche….bai oameni buni ne distrug casele tirurile care trec prin zona din cauza denivelarilor din carosabil.

 12. anaisa gaina spune

  Sa speram ca sfaltarile vor fi facute cu profesionalism si nu in batiade de joc cum s-a facut pana acum, vezi strada Fermelor la intersectia cu M.Stamatin, ramasa tot denivelata si sa nu-mi spuna mie careva ca nu exista solutii de rezolvare.Si poate nu se mai astupa canalele de scurgere.Trebuie tinut con si de faptul ca s-a schimbat clima si acum cand ploua sau ninge totul se intampla in timp scurt cu cantitati mari de precipitaii. Poate ar trebui facuta receptia lucrarilor si cei raspunzatori sa nu-si primeasca salariile daca sunt deficiente. Si ma mai gandesc, de ce sunt atat de multe balti, chiar pe strada dreapta?Adica nu se pot nivela? Pietonii sunt stropiti de sus pana jos, ca nici soferii nu au bun simt si cred ca doar ei exista pe pamant…

 13. Paula Diaconu spune

  Nu mai cred nimic .com

 14. VeciNu Alex spune

  Sa dea domnu

 15. D.j. Max Dragos spune

  Ce frumos ar fi..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate