Simpozion Nichita Stănescu, la Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu” Neamț  

0

Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamț vă invită marți, 13 decembrie 2016, în Sala “Cupola”, de la ora 13.00, la un eveniment-evocare a lui Nichita Stănescu.

Așadar, în cadrul unui simpozion ce-și propune să ofere o nouă perspectivă asupra “poetului necuvintelor” și a operei sale, vor fi abordate teme precum “Nichita Stănescu şi limba poezească” (conferință susținută de prof. univ. dr. Vasile Spiridon), “Nichita Stănescu, ludicul” (conferință susținută de scriitorul Emil Nicolae), “Nichita Stănescu, aventura traducerii” (comunicare de dr. Mihai Botez), “Nichita Stănescu, un «poet dificil» ?” (comunicare de dr. Adrian G. Romila) cât şi „Nichita Stănescu şi Generaţia `80” (o evocare de Adrian Alui Gheorghe).

Evenimentul, moderat de Adrian Alui Gheorghe – directorul Bibliotecii Județene, va fi ilustrat și cu câteva “Noduri și semne”, în lectura lui Dan Iacob.

Adrian Alui Gheorghe: „Nichita Stănescu este unul dintre cei mai mitizaţi scriitori români, important ca operă, ca destin, ca reformator de limbaj şi de viziune. L-am vizitat în două rînduri, prin anii ‘80 şi pot să spun că era fascinant pentru noi, cei care băteam la porţile poeziei. O evocare Nichita, la 33 de ani de la plecare, este un lucru firesc, generaţiile noi l-au preluat dincolo de dificultatea receptării poeziei sale, toţi avem nevoie de modele, de mituri. Ne bucură prezenţa la Bibliotecă cu o conferinţă a criticului şi istoricului Vasile Spiridon, cel care a susţinut un strălucit doctorat cu opera lui Nichita”

afis-12_13_2016-nichita-stanescu-5

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate