Sărbătoarea Școlii Nemțene 2016

0

Joi, 8 decembrie, într-o atmosferă caldă și destinsă, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț  s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Sărbătorii Şcolii Nemţene. Astfel, elevi olimpici internaţionali şi naţionali,  alături de profesorii lor îndrumători, educatoare şi învăţători au avut parte de recunoștința conducerii județului și respectul corpului profesoral.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României și a fost urmat de discursul Elenei Laiu, inspector şcolar general adjunct.

Așa cum v-ați obișnuit, la început de decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, împreună cu partenerul constant, Consiliul Județean Neamț, organizează o Gală a Învățământului Nemțean, o manifestare de recunoaștere și de premiere a celor care fac cinste județului, elevi olimpici și profesori îndrumători.”, a declarat Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct.

La eveniment a participat și preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, care a precizat că instituția pe care o conduce va susține mereu învățământul nemțean.

După rostirea alocuțiunilor a venit momentul premierii elevilor și a cadrelor didactice care s-au evidențiat în acest an.

În cadrul festivității de premiere, au fost răsplătiți cu trofee şi diplomele de merit 111 elevi sau echipe şi peste 100 de profesori coordonatori care au făcut cinste județului atât la competițiile naționale, cât și la cele din afara țării.

Un moment cu o încărcătură emoțională deosebită a fost reprezentată de premierea, la categoria „Domnul Trandafir”, a dascălilor care au reușit să facă istorie prin munca depusă la catedră. Astfel, în aplauze, pe scenă, pentru a fi recompensați, au urcat 15 profesori .
De asemenea, pentru contribuţia adusă Școlii Nemțene au fost premiate Asociaţia „AS Chim”, Asociaţia Pedagogică „Educatoarea“, Asociaţia Profesorilor de Geografie, Asociaţia Profesorilor de Limba Franceză şi Asociaţia Profesorilor de Istorie.

De asemenea, 26 de elevi meritoși (cu rezultate deosebite la diferite concursuri şcolare naţionale, diferite de olimpiade) au primit premii din partea sponsorilor.

Pauzele dintre momentele de premiere au fost asezonate de intervențiile elevilor Liceului de Arte ”Victor Brauner”, care au încântat publicul cu programul artistic oferit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate