Și dacă se mai rupe o dată digul și vine apa care e problema?

Cu câțiva ani în urmă s-a rupt digul de la lacul de la Bălănești și situația nu a fost deloc plăcută. S-au alocat bani pentru crearea unei rute ocolitoare, s-a refăcut digul cu eforturi destul de mari și pentru a nu se repeta tragedia s-a pus limitare de tonaj pentru mașinile ce trec pe acest dig. Adică, pe lângă semnele de circulație care nu permit camioanelor să treacă, s-au pus și bariere de înălțime, căci semnele de circulație simple nu impresionau pe cei care aveau de cărat lemn, cereale sau materiale de construcții.

De luna trecută, primăria Bârgăuani, unde se pare că nu contează siguranța oamenilor mai mult decât șmecheria, a decis să se scoată bariera de înălțime ca să treacă pe acolo camioanele băieților deștepți.

Deși am purtat corespondență pe această temă cu autoritățile, situația a rămas neschimbată și traficul greu a fost redeschis pe un dig care este doar din pământ. Ce contează că se pun în pericol gospodăriile oamenilor din aval de acest dig doar pentru ca mașinile de tonaj ale unor băieți deștepți să nu ocolească aproximativ 2 km pe drumul de ocolire. S-au scos barierele de înălțime și s-a lăsat semnul de circulație cu restricția de tonaj, semn pe care nu îl bagă nimeni în seamă.

Proprietarul digului este disperat pentru că este răspunzător de integritatea acestuia și toată lumea știe că data trecută când s-a surpat digul tot din cauza traficului greu s-a întâmplat.

În fapt, suspicionăm că din cauza faptului că proprietarul digului și primăria Bârgăuani se află într-un conflict, cei de la primărie au decis să înlăture barierele ca digul să se surpe iar și proprietarul să fie tras la răspundere.

Dacă cei de la primăria Bârgăuani sunt dispuși să pună în pericol oamenii și gospodăriile din aval doar ca să facă rău celui care administrează digul nu înțelegem totuși ce e în capul oamenilor cu carte multă și simț de răspundere de la instituțiile care ar trebui să intervină.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. Oarecare spune

    Ce este aşa di greu di inteles. Aia di primarie vor ca sa mai faca inca un drum ocolitor si pentru asta tre sa se strice din nou digul

  2. Anonim spune

    Cum a găsit primăria bani sa faca digul de la Balanesti asa sa ajute la facerea podului de la Vladiceni unde trece zilnic zeci de mașini cu tonaj mare .Mult nu o sa mai tina trecem zilnic cu autobuzul si nimeni nu se gândește că poate o sa cădem an garla atunci sigur o sa fie cineva care să-l facă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate