Sesizari IPJ Neamt in ziua referendumului

0

La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, de la deschiderea procesului electoral, ora 07:00, si până la ora 23:00, s-au înregistrat sapte sesizări cu referire la procesul de votare, dintre care exemplificăm:

Tg. Neamt – ora 10:30, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată cu privire la faptul că un lucrător al unui Centru de Îngrijire si Asistentă Bolnavi din oras a retinut cartea de identitate a unei persoane, împiedicând-o astfel să îsi exercite dreptul de vot.


În urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit că persoana care a facut reclamatia a fost internată la Centrul de Ingrijire si Asistentă Bolnavi în baza unei sentinte a Judecătoriei Tg. Neamt. În cauză, s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum în conformitate cu art. 52 alin 1 din Legea 3/2000.

Comuna Oniceni – ora 12.23, Sectia de Politie Rurală nr. 9 Oniceni a fost sesizată cu privire la un incident electoral la o sectie de votare din satul Mărmureni, comuna Oniceni.

În urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit că un membru al comisiei de votare nu a permis unei persoane, care s-a prezentat cu o copie al actului de identitate, să voteze. Aceeasi persoană avea intr-o geantă care se afla asupra sa un înscris pe format A4 care prezintă elementele unui buletin de vot. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tipărirea si utilizarea de buletine de vot false sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Comuna Poiana Teiului – ora 18.30, Sectia de Politie Rurală nr. 12 Poiana Teiului a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană adună actele de identitate ale unor persoane vârstnice, împiedicându-le să îsi exercite dreptul de vot. În urma cercetărilor efectuate, politistii au stability că cele sesizate nu se confirmă, motiv pentru care reclamantul a fost sanctionat contraventional cu amendă de 500 lei, în conformitate cu art. 32 alin 1 din OUG 34/2001, pentru apelare falsă.

Pentru prevenirea si combaterea „turismului electoral”, pe drumurile publice din judetul Neamt, au functionat 10 filtre rutiere, constituite din echipe formate din politisti ai Serviciului Rutier, care au verificat legalitatea activitătilor referitoare la transportul rutier de persoane. Până la ora 23.00, au fost oprite pentru control un număr de 1.169 autovehicule care transportau 13.882 persoane si au fost legitimate 1.174 persoane.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate