Senatul a aprobat închisoare de la 2 la 7 ani pentru cei ce omoară și chinuie animale

221

Marți, 01.11.2016, Plenul Senatului a aprobat amendamentul voluntarilor MDPA de mărire a pedepselor pentru cei ce chinuie și omoară animale. Proiectul de lege este disponibil aici. Amendamentul la legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor a fost aprobat în forma inițială, fără alte amendamente de modificare. În consecință, pedeapsa pentru cei ce omoară și chinuie animale este de 2-7 ani.

Art. 52

(1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor;

f) intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, colțilotul ciocului și dinților;

(2) În cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin (1), instanța dispune ca pedeapsă complementară interdicția de a mai deține animale pentru o perioadă de la 5 la 10 ani.

Amendamentul mai prezintă faptele care se sancționează cu închisoare de la 3 la 10 ani, măsuri de confiscare, precum și amenzile pentru contravenție de la 5000 la 10000 lei. Urmeaza comisiile din Camera Deputaților. Din păcate, timpul nu va mai permite să intre în acest legislativ și vom aștepta noua componență a Camerei Deputaților de după alegeri.

Mărirea pedepselor pentru cei ce omoară și torturează animalele poate fi soluția pentru diminuarea, poate chiar stoparea, acestui fenomen infracțional care a luat o mare amploare în ultimii ani. De asemenea, este de reținut că odată cu aprobarea majorării pedepselor, este nevoie de măsuri integrate de aplicare a legii: posibilitatea de a suna la un număr de urgență, înființarea Poliției Animalelor cu filiale în toate județele, oferirea de servicii veterinare de urgență pentru animalele agresate, sancționarea în mod real a celor responsabili de fapte de cruzime față de animale, controale stricte la nivelul adăposturilor publice, sancționarea abaterilor și oferirea de condiții decente animalelor găzduite acolo. Menționăm că există cazuri de abuzuri grave și la nivelul adăposturilor publice, susținute din bani proveniți din bugetul local.

Citește și:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
221 Comentarii
 1. Alex spune

  Mia fost otrăvit câinele sunt îndurerat maxim am un criminal in zona la mine in satul baraitaru com draganesti ph arunca otrava pe strada la câini..

 2. Viorica spune

  Faceti ceva concret cei care sunteti in masura

  1. Flavia spune

   Nu sunt de acord sa le de-a aceasta pedeapsa ci una mai aspră.

   1. Sirbu spune

    Prea blinda pedeapsa. 10 ani sa primească. Și sa nu tina în lan[.

  2. Bibici Lorena Victoria spune

   Vreau sa se dea pedepse mai mari de 7 ani…

   1. emiliadina spune

    Să se dea pedepse celor care chinuie animalele pt că ele nu se pot apăra singure

    1. Andrei spune

     Ce pot face, câinele vecinului meu mi-a omorât cățelușul meu în vârstă de 1 an .?

     1. Ziar Piatra Neamt spune

      Mergeti la politie!

  3. Postelnicu Daniela spune

   Cum iau legătura cu politia, animalelor galati un nr de telefon

 3. Vesa Georgeta spune

  Unde este ichisoare pentru vanarea animalelor ca hobby sau distractie , pentru transportul inuman , intr -un numar ingrozitor de mare al animalelor vii, pentru conditiile catastrofale in care sunt tinute animalele , etc . Toate legile sunt facute pentru si in folosul oamenilor cu bani si putere. Este un pas inainte , dar mai este mult pana sa devenim cu adevarat oameni de omenie.

  1. Cristina spune

   Exact!!

  2. Tănase spune

   La Facerea lumii, D-ZEU a orânduit că Omul să stăpânească peste mări,oceane și peste toate viețuitoarele de pe pământ.Acum în prezent animale stăpânește oameni și ucid copii nevinovați. Personal nu am nimic cu animale,ci faptul că legile proaste aplicate trebuie contribuabili ptr cei care au dat legi. Ci nu din banul omului de rând.In C.E.nu există un maidanez pe stradă.De maidanezii să te ocupe statul român cu propriul lor salar.Iar un copil când este ucis,nu este luat în considerare.Trebuie să plătească statul ptr un copil ucis de câine. Omul de rând plătește la stat,dar un câine ce face???

   1. alex spune

    Cainii maidanezi sunt fix consecinta prostiei omenesti.. apoi tot prostia omeneasca se lamenteaza de maidanezi.. nu-i mai abandonati frate! sterilizati-i si n-o sa mai fie cazuri. Canii sau pisicile nu sunt doar un moft sau un cadou, nu sunt obiecte. Sunt fiinte vii cu suflet si sentimente. Le iei, esti responsabil pentru ele!

  3. Crys Sena spune

   Asta e o pedeapsă de nimic. Vreau să se pedepsească drastic…
   Cum ar fi de la
   7-14 ani. Sa se învețe minte MONȘTRII…inumani. Atit minorii cit si batrinciosii.
   Sa inteleaga odată pt.totdeauna ca nimeni niciodată nu are dreptul de a decide viața unui suflet necuvincios. Decit Dumnezeu e unicul care are dreptul asupra noastră si a fiecarui criatura. Să-și tortureze faml.lor si copiii lor să-i abandoneze cum si se face la ordinea zilei sa se omoare ei între ei,dar nu si pe ANIMALE 😈 JUST!
   Si am încheiat.

 4. Ionuț spune

  Bun și câinii care ataca oameni, cu aia ce facem. Sper că se plătește cu aceiași monedă ca pt oameni. Eunatasiati, sunt mii de cazuri care ataca copiii și oameni pe stradă

  1. Ioana spune

   Cainii aceea nu ataca ca nu au ei ce face,au fost batuti probabil si chinuiti tot de noi oamenii.
   Nu spun ca nu exista caini violenti dar eutanasierea chiar nu e solutia ideala. Ideal ar fi sa fie luati si introdusi intr-un program de reabilitare ceva.
   Cat despre copii, supravegheatii. Copii nu se lasa singuri pe strada sau in preaja animalelor.

  2. Maria spune

   Cainii aia de care vorbesti tu ca ataca oamenii pe strada, au fost traumatizati si batuti de catre stapanii anteriori.
   Nu trebuie sa fie EUTANASIATI doar din cauza faptului ca vezi doamne, latra la tine pe strada.
   Un caine daca nu este ingrijit si iubit, ajunge in felul asta. Trebuie doar dus naibii la doctor si la adapost pana decide un suflet bun sa aiba grija de el.

   Tu daca ai tipa la o femeie sau un om random de pe strada, trebuie sa mori? Nu. Trebuie sa te calmezi si sa ai grija de corpul tau.

   1. Luminita spune

    Bun raspuns. Din pacate vor mai trece multi ani pana vom starpi animalele cu chip de om. Legea ar fi trebuit sa sune cam asa: vei primi pedeapsa pe care ai aplicat-o animalului!

  3. Cristina spune

   Ce cauta cainele ala pe strada? Unu ca tn l a abandonat de a ajuns asa 😉

  4. Boboc elena spune

   Un animal nu ataca fara motiv asa ca laso mai moale

  5. Vichy spune

   Corect…sa speram ca se ia atitudine si in privinta câinilor fără stăpân.. sau chiar a celor cu stăpân…si ii lasa pe strada liberi….nu ma pot duce la munca din cauza câinilor…ma ataca in fiecare zi….si mi-au zis cei de la primărie…ca ei nu pot face nimic …ca dc se aduna câinii…ii cearta lumea pe ei …ca le ia câinii de la poarta…..sa speram ca se ia în calcul și asta

  6. Cristina spune

   Si de ce ii ataca?un animal torturat si speriat de oameni normal ca ataca oamenii,chiar daca sunt copii nevinovati.cainii ataca sa se apere..daca nu erau batuti si chinuiti de oameni,nu deveneau agresivi..

  7. elena spune

   Cainii aceia au fost abuzati probabil tot de satanele de oameni !

 5. Stefan spune

  Cum rămâne cu animalele din ferme, mai ales din cele industriale care sunt torturate zilnic? Alea nu sunt luate in considerare? Alea nu sunt animale sau ce sunt? Daca ar fi pe bune legea, ar da faliment toata industria animaliera.

 6. Nicolae spune

  Păi dupa legea asta nu mai pot sa tai porcul si găina din curte.

  1. Tibor spune

   In sfârșit o lege mult așteptată,doar din păcate greu de aplicat la noi mai ales la țară

 7. Anca spune

  Felicitari!!! Iubesc foarte mult animalele. Dar am o intrebare…. Ce facem cu cei care ne omoara alimalele domestice(pocul,gainia,oaia) pe motiv de pesta,gripa sau oaie nebuna?

  1. Mircea Cornelia spune

   Era timpul! Mă bucur pentru această inițiativă. La ora actuală sunt oameni care sunt mai animalici decât sarmanele animale.

   1. Monica spune

    De aprobat se aprobă multe…de pus in practică…Nimic!!! Așa că degeaba dacă tot nu se face nimic 😔

   2. Cosmin spune

    Multa ipocrizie din partea asa zisilor iubitori de animale! Legea apara doar cainii si pisicile. Animalele omorate pentru a fi mancate cine le apara?

  2. Crys Sena spune

   Deacord…
   Si de 10.000 de ori BRAVO!

 8. Cristian spune

  Șobolanii unde se încadrează … slavă domnului avem destui in locurile unde „unii leapădă gunoaiele cu bună știință ” cu toate că legea le interzice …

  1. Mitrache Elena spune

   Cam de mult este data legea(2016)Si un ca nu se vede nimic!!!!

 9. SANDRA spune

  PREA MICA PEDEAPSA 20′ 30 ’40 DE ANI O TOATA VIATA IN PUSCARIE

 10. Paul spune

  Se aplică și la țânțari?

  1. Andreea spune

   Ma bucura nespus de mult. Dar cu sobolanii, … ce facem? …. si alta problema… cu bulldog-ii sau alte rase de lupta ce facem? Stiti ca la un moment dat isi pot omora si stapanul…cu ei ce facem?

   1. Fuck PC spune

    Andreea, nu exista „rase de lupta ” xxxx! Nu mai crede tot ce auzi la toti prostii. Bulldog-ul nu e caine de „lupta” , e un fost caine de cireada. Adica era folosit la manat vaci. E un caine de talie medie, care , in mare parte sta pe canapea si se uita la televizor pana adoarme. Nu, nu glumesc. Acel Pit bull, la care cred ca te referi de fapt, este un caine extrem de iubitor si ascultator. Protectiv la nevoie, dar in mare parte inofensiv. Dresat, este un caine extraordinar, si poate fi lasat si in preajma bebelusilor, fara probleme. Orice caine poate fi invatat sa atace, orice prost poate pune doi caini sa se lupte. Indiferent de rasa. Adevarul este ca, in general, cainii de talie mare sunt mult mai ascultatori decat cei de talie mica. Cainii dresati nu isi omoara stapanul. Am mai spus-o in alt comentariu, Stapan idiot = caine idiot si agresiv.

 11. Eliza spune

  Bine ca s-a dat o lege in acest sens, cu inchisoare. O amenda nu este suficienta. Am si eu o intrebare totusi: Aici intra si cei care au cai si dau cu biciul in ei in disperare sa traga caruta??
  Sper sa fie valabil si pentru ei..

 12. Elena Buga spune

  Animalele de consum nu au nici o treaba cu legea care a fost data sa ofere o protecție și consecința ta a maltratarea de către dereglări mintali care nu au ce cauta în societate …ca sa nu îmi spuneți voi ca ala care ucide câinele cu toporul sabia e un om minunat …e dereglat și trebuie pus la zid..animalele de consum ca nu știu dece e asta pb tusturoi ca de ex porcul de crăciun și apropo suntem unica tara în care animalul e sacrificat grotesc ar trebui sacrificat cu un minim de constiinta față de suferință animalului și da într-o anumita măsură constituie cruzime dacă taiere se face cind animalul este încă viu …și înainte sa vociferați ca asa se face în tara vreau sa va aduc aminte ca suntem unica tara din Europa poate lume în care ciinii se manincă de vii de foame și frig în alte tari resp ar fi fost luați la închisoare de mult aici nimeni nu face nimic …și da nu sunt de acord cu sacrificarea porcului de crăciun nu am fost niciodată urăsc obiceiul și suferință animalului care ar trebui măcar anesteziat ucis temporar sa nu simtă și dacă țăranul nu poate face asta dus la o instituție care îl poate omori fără sa ii provoce suferință asa se face în toate tarile europene …in rominia exista o cruzime care nu o înțeleg și țăranul de la tara considera t ca e șef pe tot ce are în curte nu știu de unde răutatea asta …ce vb voi sunteți t obiceiuri grotești care nu ar trebui sa existe într-o tara civilizata de asta ne arata toți cu degetul te parca am fi în epoca de piatra..rușine ca la primul pas de a fi și noi în ritmul l tarilor civilizate prin instituirea unor legI mai aspre pt protecția animalelor primul lucru care se întreabă este dar ce facem cu porcul de crăciun..

  1. Grammar Nazi spune

   ,,,,,,, !!!!! ????? ….. Ia de aici niste semne de punctuatie si arunca-le prin textul ala, sa nu ne chinuim sa intelegem ce vrei sa zici acolo.

   1. Roxana spune

    Chiar asta contează acum, ortografia? V.ați născut toți deștepți, dar n.ați fost in stare să învățați a ajuta un animal, un om sărac. Asta este legea vieții, nu doar să distrugem Planeta am venit pe lumea asta. Știu ortografie, știu gramatică, m.a ajutat și asta în viață, dar știu să ajut și animalele și să respect Planeta.

  2. Dan spune

   In tara aia civilizata unde traiesti tu sau ai vrea sa traiesti nu sunt plin de caini vagabonzi pe strada care pot sa iti atace sau chiar sa iti omoare copilu , daca noi ca oameni am ajuns sa iubim animalele ca pe copii nostri sau chiar mai mult atunci inseamna ca suntem dereglati mintal

   1. Roxana spune

    Încă nu ești în stare să înțelegi a cui e vina, că sunt câini vagabonzi agresivi? Te mușcă pe tine că nu înțelegi ca săracul câine vrea mâncare, pe mine nu mă vor mușcă niciodată. Tu ce.ai face dacă tu, familia și copiii tăi n.ați avea de mâncare?

  3. Sergiu spune

   A-ti vazut vreodată ce fac toreadorii cu taurii în țara „civilizată” Spania?…si doar pentru distracție!

 13. Elena Buga spune

  Nu îmi vine sa cred ca citesc idioțenii de genul asta aici ..legea căre s a dat pe protecția animalelor este prea mica în privința pedepselor …suntem singura tara civilizata care ar pune întrebarea de ce sa se mărească pedepsele ..este esențial legal la atrocitățile ce le citesc online pt ca nu sunt în tara sa ma crucesc și bucur din suflet ca ceva se face în sistem bun ..suntem singura tara în care se intimpla asa ceva și nimeni nu ia masuri unde se pune pb de hrana apa chestii esențiale care nici n-ar trebui sa existe ..unde oamenii puși sa aiba grija de animale le fura banii și ii lasă să moară de foame ..unde s a mai auzit asa ceva spuneți voi ..in alte tari ca în UK ar înfundat pușcăria fără pb aici orice act de cruzime merge la închisoare…dece sa nu intram și noi în rândul lumii este esențial ca actele de cruzime sa fie pedepsite cu închisoarea legal moral ..in privința animalelor abandonate e resp noastră morala ca din nou unde sa mai văzut și sa știți și voi animalul reacționează cu ura cind e tratat cu ura ..Un ciine trebuie tratat cu cruzime mult timp sa se întoarcă sa muște asta pt ca ei sunt nobili din fire iubesc omul și este o lege unica intre ei pe care omul o distruge și nu da doi bani pe ea ..la fel și pisicuțe a ftmult inteligenta independenta iubește oamenii din natura nu își închipuie în veci ca cineva iar face rău pt ca ele nu sunt capabile de asa sentimente doar omul e parșiv egoist rău crud inuman …cea mai buna veste posibila …și comentariilegal sunt de prisos..sa crezi ca ești mai nobil decit ființă care Si ar da viata pt tine de îai cere o este o tâmpenie ipocrizie și chiar prostie …animalele le sunt de o mie de ori mai puri ca noi și avem de învățat un milion de ori de la ele ..

 14. Carla spune

  Deci………. dupa ve am vazut la stiri acel CRIMINAL din Covasna care si-a torturat, mai apoi si-a spanzurat catelul, doar pt ca acesta nu mai avea putere sa traga un carucior cu lemne…. dupa povestea asta de groaza (care din pacate nu este unica!!!) – pedeapsa de 2, sau 7, sau 100 de ani de inchisoare mi se pare prea putina, prea uosara…. din pacate, oricat va sta inchis acel nemernic, acel jeg si gunoi care a savarsit o astfel de cruzime, nu va retrai niciodata chinurile bietului suflet !!! Eu personal, i-as administra acelasi tratament, poate asa as simti balanta echilibrata cat de cat…. Stau si ma intreb, cum poti face asa ceva unui animal??? unui animal de companie??? cat de bolnav si dereglat mintal trebuie sa fii??? cum ii suporta Pamantul pe acesti indivizi imputiti, odiosi, monstri cu chip de om ??!!!! CUM???

  1. Tudor spune

   Acești “monștri” care torturează animalele in halul asta nu sunt cu nimic mai buni ca nenorocitul “monstrul” de Dincă care a comis atrocitățile de la Caracal. Defapt au același ADN de criminali psihopati. Azi poate face asta unui animal mâine unui om.

  2. Sergiu spune

   Dacă i-ați administra acelei persoane aceleași tratamente pe care le-a aplicat el animalului și doar așa a-ti simți echitate, atunci vă intreb nu sunteți oare și dvs exact așa cum l-ați „descris” dvs la finalul mesajului?…..de asta există legi și autorități publice, pentru a legifera si a pune în aplicare legi împotriva a așa ceva, „ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” nu mai e corect de mult!…nu-i iau apărarea nebunului, dar dacă i-ați face la fel unui om …. eu zic să vă controlați umpic la un specialist!

 15. Elena spune

  Acest proiect este unul construit si sustinut numai pe impact emotional.Principial o modificare legislativa trebuie sa se bazeze pe o analiza rationala tinand cont de principii de drept in primul rand,de impact/articol,pe impact social,pe impact raportat la cutumele tarii.Pedeapsa nu trebuie vazuta ca o razbunare ci ca o incercare de a reeduca faptuitorul.Pedepsele nu pot fi marite de 3 ori peste noapte.O lege trebuie sa fie explicata in amanunt si trebuie detaliata pana la exceptii.Aceasta lege nu are la baza nimic din cele enumerate de mine mai sus este bazata doar pe ura pe impact emotional premeditat creat.De cand cu proiectul asta internetul s-a umplut de filmari cu fapte de cruzime fata de animale,distribuite si redistribuite repetitiv de un numar limitat de persoane care probabil constituie nucleul dur al sustinatorilor acestui demers.Astfel s-a sugerat ideea ca aceste fapte sunt mult mai frecvente in Romania decat sunt ele in realitate si s-a creat o presiune emotionala.Repet o lege,orice lege,nu poate fi bazata decat pe analiza rationala si juridica.Este o rusine pentru ca acest proiect a trecut fara amendamente prin comisiile senatului.

  1. Mens Sana spune

   Bravo! Incepusem sa imi pierd increderea in femei 🙂

  2. Matilda spune

   Trebuie inchisoare pe viata. Acesti oameni sunt criminali, acum chinuie animalele, cateii nevinovati care nu pot spune , nu se pot apara. Cum am zis sunt criminali, azi chinuie si omoara un ciine, miine omoara oameni .

 16. Mirela Babeanu spune

  Unii asa zisi oameni nu pot intelege si nu pot face diferenta intre animalele care se sacrifica pt mancare si celelalte animale-de companie-animale inteligente lasate de Dzeu pt a tine companie oamenilor ce le iubesc-e vorba de caini pisici,cai-ce au oamenii cu caii,de-i chinuiesc ???ce au cu cainii si pisicile????ce rau fac ele?Toate riposteaza la cruzimea oamenilor rai care au devenit majoritari…asta e o boala mintala….Trebuie sa se duca la psihiatru!Dar de ce sa sufere animalele fara vina?Ca sa se b ucure niste handicapati?Caci mama prostilor e mereu gravida!!!!Asa ca acesti monstri trebuie pedepsiti cumva,de cineva,de o lege care ne pune in randul Europei-asta daca nimeni altcineva nu ia atitudine din proprie initiativa!Sa-i pedepseasca cum pot pe acesti nenorociti asasini!Dar,ca o paranteza-CE AU OAMENII cu toate animalele?Ce au cu leii,tigrii,ursii,lupii,etc?De ce-i extermina?Din placere bolnavicioasa,ca se cred rasa superioara/ei pot da viata?Doar Dzeu poate asta si sper din tot sufletul ca acei oameni care chinuie animale,indiferent daca sunt domestice sau salbatice ,sa-si primeasca pedeapsa cuvenita!Si o vor primi negresit caci Dzeu NU DOARME!Ca unii politicieni!!!!

  1. Exterminarea Maidanezilor spune

   MAIDANEZII TREBUIE EXTERMINATI CU ORICE PRET

   1. Carla spune

    Serios??? Eu as incepe cu exterminarea iresponsabililor si nesimtitilor care arunca in strada cateii, in loc sa-si sterilizeze animalele de companie …. dar pana vom ajunge la un nivel de constiinta si bun simt cat de cat….. va mai curge multa apa pe Dunare !!!

    1. Vlad spune

     Eu nu sunt de acord cu sterilizarea câinilor. Cred ca asta e un chin pentru ei. Vreau sa fim sufocați de câini și mizeria lor. Și mai vreau lumea când se uita la dumneata sa te considere sub ultimul cel mai urat caine.

   2. legio spune

    Sant total de acord cu tine .

   3. Liliana spune

    Eu Te-as exterminator tine 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

   4. Claudia spune

    Sper din toata inima sa va extermineze cineva pe voi!

   5. Giulia spune

    Bravo

  2. Mens Sana spune

   Unii imbecili schizofreni nu pot intelege ca mila, bunatatea etc nu pot fi selective. Daca esti sanatos la cap, n-ai mancat toata viata doar parizer din supermarket si ai vazut macar o data cum e crescut si cum e sacrificat un animal pentru carne, iti dai seama ca nu poti sa zici in dreptul unui animal: „vai ce mila imi e de el, dragutul, sa nu pateasca nimic rau! Cine ii face ceva sa fie inchis pe viata!” si in dreptul altuia: „ce bun ar fi asta fript sau facut carnati, hai sa-l omoram!”. Sau aveti impresia ca animalelor chinuite si omorate pentru carne le face placere sa fie omorate?

   N-a murit nimeni ca n-a mancat carne. Dimpotriva, e mai sanatos. Daca nu locuiesti la Polul Nord, mananci carne de placere, nu din necesitate.

 17. Mariana spune

  Felicitari pentru lege parerea mea este ca cei ce-si arata suprematia asupra animalelor sunt cele mai lase fiinte…

  1. virginia Anitei spune

   Felicitări!Era necesara o lege si pedepse mai aspre, pentru persoanele care omoară sau schingiuit.animale!

   1. Exterminarea Maidanezilor spune

    O lege initiata de psihopatii care isi apara propriile interese ! Faptul ca 1% din populaltie este bolnava psihic si au deviatii spre zoofilie si schizofrenie asta nu genereaza creerea unei legi in aceasta privinta !! Romania devine tara zoofililor scapati din sectiile de psihiatrie care se inchina cu doua maini la rectul cainilor maidanezi .

 18. anonim spune

  De exemplu, ignoranti ca tine 🙂

 19. Eugenia Mihai spune

  BRAVO! În sfârșit o veste bună!

  1. Exterminarea Maidanezilor spune

   Aceasta legea a fost creeata cu un singur scop adica inmultirea necontrolata a haitelor criminale de maidanezi care omoara nestingheriti pe oricine . O lege facuta cu un scop criminal care nu este in beneficiul unei societati normale . Faptul ca tu ai deviatii de comportament si vrei sa vezi cu orice pret oameni omoriti cu bestialitate de maidanezi face din tine o criminala mai periculoasa de hitler insusi .

   1. Voda spune

    Cine a zis ca vrea sa vada oameni omorati de caini?De ce vorbiti aiurea?Haitele de caini trebuie adunate de pe camp si din orase si duse in adaposturi sau dati in adoptie.Acei caini au fost aruncati de oameni iresponsabili sau s-au nascut pe strada si nu e vina lor.Trebuie sterilizati toti ca sa nu se mai inmulteasca.Iar cei care abandoneaza amendati si sa li se faca dosar penal.

 20. legio spune

  Vad foarte multe nesatisfacute care nu mai pot de grija …..cainelui dar respectivele nu sant in stare sa faca un blid de mancare. Dar v-ati pus problema acestor nenorociti de politicieni ,ei cata inchisoare ar trebui sa primeasca ptr ca chinuiesc acesti CAINI DE ROMANI de zeci de ani ? Ati ajuns la problema cainilor ,ati rezolvat toate problemele oamenilor, acestia o duc ca in rai ,nu duc lipsa de nimic, chiar daca nu se pot misca vin cele de pe forum care au grija cainilor si ii ajuta ,le fac cumparaturile ,le fac un blid de mancare ,n’asa ? Ati inebunit , unii nu au ce manca iar pe voi va doare in cur de caini, primeste ajutor social dar are grija de cainele de odaie ( pe timpuri catei de odaie aveau numai nevestele de mosieri,de fabricanti ,nu tot marlanul), nu se duce sa munceasca si cere sa-i dea statul dar are caine si cu asta justifica totul. Asta-i prioritatea nr 1 a Romaniei si a romanilor, restul toate sant rezolvate , sta EXEMPLARUL cu ochii la telenovele,cu urechile la manele, mangaie cainele si asteapta sa-i dea guvernul ,adica sa munceasca prostii ,ca ei au grija de caini si pisici iar sobolanii se inmultesc,HALAL TARA ,HALAL GANDIRE !

  1. Carla spune

   Bai „satisfacutule” de legio….!!! Ce treaba are una cu alta??? Ce legatura e intre „poilicienii care fura si chinuie romanii” si legea asta care apara interesele animalelor si, FOARTE BINE CA O FACE!!! Ce te revolti asa pt ceva ce trebuia sa intre in vigoare de mult timp???? De ce crezi ca o sa-ti mearga mai bine si vei avea mai multa mancare daca continua macelul si tortura animalelor??? cat poti fi de limitat si de stupid !!! din cauza celor ca tine am ajuns aici, probabil esti si tu unul care da cu piciorul intr-un animal lipsit de aparare, si asa ajungi sa fii si tu SATISFACUT !!!……..

   1. Mariuca spune

    Subscriu,felicitari!

   2. legio spune

    Ti-as da tie sa fiu satifacut si eu si tu dar am impresia ca esti foarte greu de satisfacut si -ti trebuie …ajutoare ! Aici este vorba de animale si de oameni dar animalele la animale trag .

    1. Carla spune

     As alege de 1000 de ori sa salvez viata unui ANIMAL decat a ta „legio” draga, la cat de „valoros” esti pe acest Pamant!!!

  2. Andreea spune

   Nu îți dai seama ca animalele sunt mai pure și mai bune decât omul? CE vina au ele și cu ce ne greșesc noua sa le maltratam?

   1. George spune

    Daca tot sunt animalele mai bune decat oamenii si iti pare sau ca te-ai nascut om de ce nu traiesti printre animale in padure?

   2. legio spune

    Andreea si tu esti mai pura si mai buna decat omul ?

  3. Gabriela Dumitrache spune

   Hai sictir!Suntem asa din cauza voastra!

  4. Nu spune

   Multă minte Îți mai trebuie. De unde știi tu că nu știm face”un blid”de mâncare? Înseamnă că și tu ești printre cei care au chinuit animalele. Rușine să îți fie pentru cuvintele tale.

   1. Nicolae spune

    Si pe deasupra si macist…..

  5. Daniel spune

   Cred ca ai o mare problemă…Și nu ma refer doar la limba română..

  6. Ionela Lokman spune

   Gresit cum gandesti domnule,.O tara civilizata de aici se vede, cum isi apara si creste copiii, animalele si tot ce tine de necuvantatoare.!! Sunt de acord ca avem un grad de saracie foarte ridicat , dar asta nu justifica cu nimic crimele si chinurile prin care trec bietele animale . Suntem oameni daca ne putem numi asa V as sa va mai revizuiti o data atitudinea , nu va face cinste.!!

  7. Ariel Danilevici spune

   Esti negru lA SUFLET SI NU AI CUM SA INTELEGI CE INSEAMNA SA IUBESTI VIATA IN TOATE FORMELE EI.

   1. Florescu Daniela spune

    Felicitări iai ziso !

  8. Florescu Daniela spune

   Băhăhă ce treabă are una cu alta Ar trebuie felicitaţi. FELICITĂRI PARLAMENTARI!!Oricum nu â-mi bat caput cu tine că nu ai înţeles nimic .

  9. Khanid spune

   Mi-e mila de tine. Stii aia cu hotul striga hotul? Vorbind de satisfacut….suna a impotenta aici. Cu SIGURANTA impotenta intelectuala si banui eu ca si de alte feluri :)) Iti doresc sa-ti depasesti frustrarile si sa nu mai fii asa nefericit. Din pacate, limitat vei fi toata viata.

   1. Carla spune

    Bravo Khanid !:))

  10. Lupta cu prostia spune

   Iti lasam tie placerea de a te ocupa de problemele oamenilor iar noi ne vom ocupa de cele ale animalelor. E bine asa? Inainte de a incheia, te-as intreba CATI COPII AI STRAZII SAU BATRANI NEAJUTORATI AI SALVAT IN VIATA TA??? Eu ma pot lauda cu numeroase sterilizari facute animalelor strazii tocmai pentru ca numarul cainilor fara stapan sa se reduca si adoptia a numerosi catei pentru ca „domnia ta” sa nu se mai impiedice de ei si sa primeasca vreun sut, o piatra sau un par bine plasat. Raspunsul poti sa ti-l dai singur, n’asa?

 21. Carla spune

  Daaa, din cauza celor care gandesc ca tine au ajuns strazile pline de animale abandonate (caini mai ales!), pt ca unora ca tine nu le pasa !!! Sunt tare curioasa daca exista vreo „problema mare” de care sa-ti pese cu adevarat, si pt care sa si faci ceva….???!!! Sincer, ma indoiesc….!

 22. lia spune

  Ramane de vazut…Camera Deputatilor are ultimul cuvant.Vreau lege si pt femeile maltratate.Sa ne canalizam si spre violenta in familie.E jale ce vad la tv si facebook..

 23. konrad spune

  E plina tara de „neganditori” si-apoi cum sa le mai ceri sa lase o fiinta in pace,cum sa iubeasca animalute „retardatii”care sunt plini de vicii,de la fumat,baut si nemunca!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Mircea Mircea spune

  Vă văd pe toți cred ce aveți un cățeluș acolo și vai trebuie. Protejat animale însemnă tot ce e animal patruped la sate cum poți ține tu ciinii slobozi? vaca,calu , cum poți să le tii deslegatae? Voi comentați cei de la bloc ce aveți o potaie de cățel precum și parlamentarii mai întîi să se vadă unde si cum se poate face așa ceva dar la noi orce dobitocii sunt votate, nici intrun stat european nu vezi ciini pe stradă iar cei ce ies cu cățelușii la plimbare au lesă acum după legea dobitoaca la noi nu ai voie să ții cățelușul în lesă , mai avem un pic si o să dea o lege să ne amendeze pentru că nu suntem mușcați de un patruped, în Europa de te muscă un cîine primești de la stapin mii de euro la noi a fost omorit sfisiat un copil de javre de ciini si nici azi nu este un vinovat, e să pună o astfel de lege pentru proprietari de ciini să plătească mii de euro dacă patrupedul lui face o victimă să vă văd atunci atitea aplauze

  1. Andreea spune

   In caz ca nu stii, in întâmplarea cu acel copil, câinii erau maidanezi. Ce vinovat sa cauti? In cele mai multe cazuri, daca animalele sunt agresive sunt din motivul ca oamenii se comporta ingrozitor, dupa cum stim toti, exista si reversul medaliei. Nu, nu susțin ce s-a intamplat atunci, imi pare extrem de rau pentru acel copil si ca a fost victima.. totusi sunt in totalitate de acord cu aceasta lege. Oamenii care maltrateaza animale (cai,vaci, porci, câini, pisici si nu numai) nu pot fi considerați in deplinătatea funcțiilor mentale, e clar ca nu vom stii niciodata in ce direcție o vor lua apucăturile lor de „jungla”. Cu toate acestea, legea trebuie modificata astfel incat sa se inteleaga cazurile si sa existe posibilitatea de a diferenția: autoapărare de intentie si totusi chiar si atunci un fel de advertisment sau cum ar putea fi descris mai bine. Ce se intampla cand omori un om in autoapărare? Esti arestat pentru aproximativ o luna si urmeaza o serie de analize complexe in legatura cu orice indiciu care ar putea duce la raspuns. Susțin cu tărie legea, sper sa fie aprobată cat mai repede pentru ca este nevoie cruciala de ea! Ceea ce se intampla este total anormal, avand in vedere ca lucrurile de acest gen au luat amploare in ultimii ani.

  2. Oana spune

   De analfabet ce ești nu poți înțelege de ce e bună legea asta! În alte țări nu sunt atacați oamenii de câini pentru că nu au loc monte la nesfârșit, abandonuri și acte de cruzime!

   1. Carla spune

    Bine spus Oana !!! ai dreptate, analfabetii si limitatii intellectual nu au cum sa priceapa ceva din toata povestea asta…

  3. Anonim spune

   Iesi o data din tara, in concediu, nu la furat si vorbim apoi.

   Din cauza voastra e tara asta asa cum e…

  4. Ciprian Birtea spune

   Vorbești prostii. Legea nu interzice ținutul animalelor în lesă sau în cuști. Citește bine și apoi comentează.

  5. Florentina spune

   „Unui om ii trebuie 2 ani sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca” atunci cand e necesar ( ca in cazul tau acum). Dar asa sunt anumite rebuturi omenesti, cand nu au nimic in cap, semnalizeaza sa fie cat mai bine vazuti. In cazul tau, ai capul pe umeri ca sa nu iti ploua in gat!

  6. Elena spune

   Din punctul meu de vedere cea mai vinovata in cazul copilului omorat de caini este bunica. Ea era responsabila de a tine copiii feriti de pericole. Daca nu se simtea in stare sa aibe grija de ei trebuia sa stea cu ei in casa pina la venirea parintilor de la lucru.
   Cainii nu au nici o vina. Ei pazeau terenul acela de oamenii care nu erau autorizati sa intre pe acel teren .

   1. Mirela Babeanu spune

    Subscriu!Oamenii Nu au priceput ca totul e din vina bunicii care ,ori a adormit,ori nu era atenta!Trebuia sa caste ochii la copii nu la alte babe si sa dea vina pe caini-cainii isi faceau treaba,erau de paza-iar copiii-toti sunt rai si asmut cainii-asa ii invata parintii lor minunati….si toti primesc ce merita!!!!

    1. Mens Sana spune

     Orice, numai sa nu fie cainii de vina. Batjocorim o femeie, ca de ce nu era o ninja, ca ce cauta acolo etc. Ca doar parcul e pentru caini, nu pentru oameni. Ce aveti voi nu e mila, ci o boala mintala. O sa primiti ceea ce meritati, nu va fie frica.

  7. Florescu Daniela spune

   Ştii cum se zice aici unde trăiesc eu de 25 de ani pezzo di merda.

 25. Opera iulian spune

  Da sînt de acord cu această lege , mai băieții intelectuali dar cînd un cîine muscă un om , copil ,cîta pușcărie îi dați la ciine ?

  1. anonim spune

   Citeste OUG 55/2002 pentru cainii cu stapan.
   Cainii fara stapan apar din cauza cretinilor care ii arunca pe strazi/in camp. Ne trebuie o lege si pentru cretinii care ii lasa in camp, nu crezi?

   1. George spune

    Exista pedeapsa pentru asta dar din pacate nu poate fi aplicata niciodata pentru ca nimeni nu va arunca un caine unde il vede cineva.

  2. Eva garleanu spune

   Daca taceai era mai bine.

  3. Oana Florina spune

   Opera Iulian, dupa parerea ta, defapt legea pentru protectia animalelor nu e buna. Animalele nu au si ele drepturi? Asda te-a invatat mamica, ca trebuie chinuite si idiotul sa nu fie pedepsit? Diferenta dintre un animal si om e ca: omul are, frate, ratiune pe cand un animal nu! Te deranjeaza ca nu face cainele puscarie pentru ca a muscat pe cineva, dar oare de cele mai multe ori, il musca asa din senin? Nu cumva omul la lovit iar cainele s-a aparat? Am vazut si copii carora nu le pot spune „copii” deoarece fac numai lucruri rele si ma intreb cine i-a invatat asa… cainele s-au parintii? Cand un copil maltrateaza un animal, acel copil va fi un viitor monstru matur. Te mai intreb ceva, ca vad ca esti deranjat de aceasta lege: te supara faptul ca nu face cainele puscarie, dar nu te deranjeaza cand un OM cu ratiune, ucide, loveste pana la desficurare sau violeaza un alt om/copil si primeste ca si pedeapsa doar 5, 7, 10 sau 15 ani inchisoare? Cainele daca te musca, o face poate din cauza ca tu ca om il lovesti, il maltratezi pe cand omul, fiinta cu ratiune, ucide si maltrateaza din placere!

   1. George spune

    Cred ca toti suntem de acord ca cei ce maltrateaza animale trebuiesc pedepsiti dar asta nu inseamna ca aceast proiect nu este o prostie.In primul rand pedepsele sunt uriase si nu aduc vinovatul pe drumul corect ci il nenorocesc facandu-l asistat social pe viata.In al doilea rand legea este facuta in joaca de oameni care nu inteleg principii de drept:este neclara,pedepsele nu sunt proportionale cu pericolul social al faptei,unele articole arunca la gunoi rasele de vanatoare din romania,altele fac incriminabila sacrificare animalelor de carne si in consecinta a zootehniei in gospodariile taranesti si tot asa.

  4. Razvan spune

   Mai bine ai invata sa scrii corect… Cat despre logica si informare, la tine lipsesc cu desavarsire.

  5. Florescu Daniela spune

   Cătă inteligenţă.

 26. Cristina spune

  Si eu zic k pedeapsa este MICA!!!!!

  1. George spune

   Eu zic ca ar trebui sa platesti nu costurile anilor de inchisoare si costurile sociale ulterioare ale unui om care iese dupa 7 ani de la puscarie si care va deveni foarte probabil foarte greu sau imposibil de reintegrat.In loc sa cerem amenzi mari si aplicarea legii aruncati cu ani de inchisoare asa ca platiti voi costurile.

 27. Badeci Florica spune

  Pedeapsa foarte mica trebuia de la 10 ani in sus

  1. George spune

   Eu zic ca ar trebui sa platesti nu costurile anilor de inchisoare si costurile sociale ulterioare ale unui om care iese dupa 7 ani de la puscarie si care va deveni foarte probabil foarte greu sau imposibil de reintegrat.In loc sa cerem amenzi mari si aplicarea legii aruncati cu ani de inchisoare asa ca platiti voi costurile.

 28. Badeci Florica spune

  Foarte bina ca se aplica legea si pentru animalele chinuite e niste oameni care nu pot fi numiti oameni mai bine sa fie numiti montri cu chip de om cei care chineuie animalele. sa se gandeasca ca sunt si ele niste suflete nevinovate care nu au nici o vina dar mai bine decat sa fie chinuiti sa ia fiecare cate unul acasa ar fi cea mai mare bucurie pentru un caine Cainele te recunoaste dar la un om daca ii faci bine nu te mai recunoaste.

 29. Ana maria spune

  Cei ce chinuie animalele caini,pisici,cai…sunt bolnavi mentali nu se poate chiar sa nu ii pedepseasca cineva sunt fiinte neajutorate,bine in modul lor se apara dar singure,pe oameni sa zicem ca e politia,avocati,persoane drage si tot asa,adevarul ca cei mai rai suntem noi oamenii animalele devin agresive tot din cauza omului,sper sa fie cu executare inchisoarea poate asa se invata vreo cativa si se potolesc

  1. George spune

   Si cei care considera ca pisicile si cainii sunt copii lor si spun ca animalele sunt superiorii oamenilor sunt sanatosi la cap? Multi dintre cei ce sustin legea asta sunt colectionari de animale,au o multime de caini si pisici in casa,neaga problema cainilor comunitari,se opun rezolvarii acestei probleme,astia sunt intregi la cap?

 30. Liliana spune

  Oare o lege unde sa punem pe primul loc copii din aceasta Tara nu se poate vota ? Oare viata oamenilor vagabonzi care traiesc pe strazi in canale si in conditi mizere nu se poate schimba prin vot la ceva mai bun ?
  Oare de ce am ajuns sa punem pe primul loc animalul in locul semenilor nostri ? Sa nu ma intelegeti gresit iubesc animalele am si caini si pisici dar consider ca, viata unui om e mult mai presus decat al unui animal ….

  1. Eu spune

   Animalele nu tortureaza oameni. Oamenii tortureaza animalele. Sunt suflete nevinovate si lipsite de aparare. Boschetarii sa faca bine sa.si gaseasca de munca. Nu lucreaza pt ca sunt lenesi si le convine sa intinda mana.

  2. Anonim spune

   De ce?

  3. Oana Florina spune

   Si dupa parerea ta, animalul, ca e animal trebuie sa fie maltratat!
   Nu inteleg cu ce te deranjeaza ca s-a aprobat legea?
   Nu tu ai ales sa te nati in ambalaj de om, Dumnezeu a ales pentru tine. Daca te nasteai canie, pisica sau alt animal, trebuia sa te maltratam si sa nu fim pedepsiti?
   Iti convenea asa?

   1. George spune

    Cred ca toti suntem de acord ca cei ce maltrateaza animale trebuiesc pedepsiti dar asta nu inseamna ca aceast proiect nu este o prostie.In primul rand pedepsele sunt uriase si nu aduc vinovatul pe drumul corect ci il nenorocesc facandu-l asistat social pe viata.In al doilea rand legea este facuta in joaca de oameni care nu inteleg principii de drept:este neclara,pedepsele nu sunt proportionale cu pericolul social al faptei,unele articole arunca la gunoi rasele de vanatoare din romania,altele fac incriminabila sacrificare animalelor de carne si in consecinta a zootehniei in gospodariile taranesti si tot asa.

  4. Mariuca spune

   Crezi ca nu apar legile despre care vorbesti din cauza animalelor?Sa intrebam legiitorii nostri,pe cand si pentru semenii nostri ,cu toate ca unii numai semenii nostri nu sunt!Sunt oameni care refuza sistematic adaposturile speciale de zi si de noapte sau stau o zi -doua si se intorc pe strazi !

  5. Mona spune

   Zău??? Ce-ti mai place să te crezi superioară!😁…

  6. Florescu Daniela spune

   Alta care nu a înţeles nimic.

  7. George spune

   Acum cateva saptamani tot internetul se oripila la impuscarea ursului de la sibiu.Chiar presedintele si premierul ieseau public sa ceara masuri,la o saptamana doi oameni ai strazii au fost incendiati sub camerele de supraveghere,nu a mai tipat nimeni,nu a mai cerut nimani masuri speciale si autorul nu a fost gasit desi e filmat.Asta nu poate fi o societate normala!

 31. Alina spune

  Da ce sunt aşa mulţi câini pe drumuri ?!

  1. didi spune

   Si de aceea chinuim animalele ? Ca sunt pe drumuri ?
   Cainii pe drumuri sunt un alt subiect

  2. anonim spune

   Pentru ca ignoranti ca tine ii lasa pe drumuri 🙂 nu apar din asfalt ca Atenta din Zeus.

   1. anonim spune

    Atena*

 32. Daniel spune

  1.In Romania este deja lege pt asta dar nu a fost niciodata aplicata,de unde stim ca aceste pedepse nu sunt eficiente?2.Acest proiect propune pedepse f mari,cum platim privarea de libertate a acestor persoane si mai important cum reintegram aceste persoane dupa ani grei de inchisoare?3.Nu sunt aceste pedepse f mari comparativ cu pedepse pentru fapte grave de violenta indreptate impotriva oamenilor?Nu exista un principiu conform caruia pedeapsa trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei?4.”uciderea animalelor fara drept” adica fara sa fii autorizat nu presupune interzicerea zootehniei de subzistenta ?5.2-7 ani pentru cuparea urechilor sau a cozii de catre veterinar nu e extrem de mult si anormal? 6.Unde in Europa mai exista pedepse similare?Italia a adoptat recent o lege asemanatoare dar pedepsele sunt 3 luni-3 ani sau amenda.7.Vrem sa ajungem ca in SUA unde fata unui rege si un fost serif si veteran de razboi risca 22 de ani de inchisoare pt ca au pus niste cocosi sa se lupte?

  1. anonim spune

   1. A fost aplicata – argumentul este invalid pentru ca pleaca de la o premisa gresita. Scopul sanctiunii este prevenirea (prin puterea exemplului) nu pedepsirea.
   2. Uciderea pentru pura placere este o caracteristica a unei deformari de personalitate – acesti indivizi sunt PERICULOSI si nu sunt intotdeauna integrati in societate. (cauta in Psihologie Juridica)
   3. Nu, nu sunt prea mari. Da, exista jurisprudenta in Romania.
   4. Legea nu priveste animalele sacrificate pentru consum. (nu inteleg cum de ASTA e problema tuturor)
   5. Nu.
   6. Italia, Spania, Germania, Austria, Elvetia, Pen. Scandinava, Turcia. In Austria, daca ti-ai scapat cainele pe strada il ridici de la higheri cu 1000 EUR – a doua oara este altfel de pedeapsa. Crede-ma. Nu exista a doua oara.
   7. Da. Ce treaba are ca e fata cuiva?

   1. Daniel spune

    1.Nu,nu s-a aplicat.Stii sa-mi spui vre-un numar de dosar solutionat in baza acestei OUG.2.Scopul legii este indreptarea faptuitorului si reintegrarea lui si nu razbunarea pe el sau nenorocirea lui pe banii tuturor.3 Italia a adoptat acum o luna o lege asemanatoare dar la ei inchisoarea merge pana la 3 ani si pedepsele pana la 2000 de euro.Pe langa asta maltratarea este f bine descrisa in legea lor si se face o diferentiere f corecta intre animalele de ferma si animalele de companie.

  2. Mens Sana spune

   Incerci sa rationezi cu niste idioti?

 33. Dorin spune

  Cata trăncăneală de colțul gardului !
  Asta este România si ne mănâncă viața .
  Am ajuns la un grad de Civilizație si Bunastare ca nu mai avem ce vota .
  Acest vot a fost aprobat pt favorizarea marelor rețele de marketuri in vânzarea de preparate si otrăvuri alimentare CARNE !
  Nu i sa mai avem posibilitatea de a creste animale domestice si a le sacrifica in gospodarii !
  Restul este o mare teapa !
  Nu mai pot ei de pisica si cățelul tău sau de câinii comunitari care Ucid Copii si Bătrâni
  Sunt alte legi de votat
  Nu tăiați pădurile
  Nu monopolizati energia electrică si gazele
  Combustibili ff scumpi pt Europa de est
  …..

  1. Daniel spune

   Foarte corect,acelea sunt interesele majore din spatele acestui demers si probabil de acolo vin banii pentru sustinerea mediatica a acestui proiect exagerat.

  2. Lili spune

   Da asa e…nu au avut ce legi sa mai găsească si ăștia… Hai sa ii lăsam pe toti redusii sa chinuie animale…ca ce contează un câine tăiat cu sabia si lăsat sa moara in drum…sau o pisica arsa de vie…sau un cal bătut pana la epuizare- a călăului – hai sa le omoram! Ca doar a fost un câine care a omorât copii nesupravegheati, si pentru asta ucidem câini cu nemiluita! Gândirea asta o sa ducă România acolo ii e locul…nu ma pronunt…in cazul in care ironia nu se înțelege….

   1. George spune

    Cred ca toti suntem de acord ca cei ce maltrateaza animale trebuiesc pedepsiti dar asta nu inseamna ca aceast proiect nu este o prostie.In primul rand pedepsele sunt uriase si nu aduc vinovatul pe drumul corect ci il nenorocesc facandu-l asistat social pe viata.In al doilea rand legea este facuta in joaca de oameni care nu inteleg principii de drept:este neclara,pedepsele nu sunt proportionale cu pericolul social al faptei,unele articole arunca la gunoi rasele de vanatoare din romania,altele fac incriminabila sacrificare animalelor de carne si in consecinta a zootehniei in gospodariile taranesti si tot asa.

  3. Cristina spune

   Alooooooo!!!! Dorine!!! Vezi-ti frate de treaba ta!!! Cum sa nu se ocupe de problema asta??? Este ceva fff grav!!!! Dak pe tine nu te interesează acest subiect, la ce dracu ai mai citit si comentat articolul? Jur k dak se mai întâmplă ceva animalelor, pe tine o sa te injur pana ma satur…..Cei k tine merita batuti maxim, jur!!! Cat despre lege, ma bucur maxim, dar nu e suficienta pedeapsa….Asa k taci Dorine!!! Vezi-ti de gazu tau si llasă-le!!!! Hai pa!

   1. Abradolf Lincler spune

    sper sa platesti tu costurile de intretinere si reabilitare pentru toti care vor executa 7 ani de inchisoare pe tema asta. exact asta era ultima problema a noastra, hai sa mai generam cateva sute, poate mii de puscariasi viitori asistati social, chiar aveam prea multi bani si nu stiam unde sa-i mai viram. ma pis pe legea voastra, pe dogmele voastre si pe gandirea voastra de oi.

 34. Lili spune

  Sper sa se si aplice aceasta lege

 35. Mihai spune

  Proiectul de lege a fosxt adoptat tacit impreuna cu alte 26 proiecte de legi care nu au fost dezbatute in plenul Senatului pentru a fi adoptate sau eventual respinse. Este foarte improbabil ca amendamentul in forma sa actuala sa fie aprobat in Camera Deputatilor, aceasta camera fiind cea decizionala.

 36. Mens Sana spune

  Inteleg ca toata Romania o sa ajunga fie vegana, fie in inchisoare? Sau gaina, oaia, vaca, porcul etc nu sunt animale? Voi toti astia milosi si indignati, mancati carne?

  Apoi cu soarecii, sobolanii, mustele, gandacii etc, cum facem?

  1. Balaj Sabin-Horatiu spune

   Acolo scrie uciderea animalelor, cu intentie, fara drept, nu e vorba de sacrificarea pt mancare, asta e cu drept, cititi cu atentie legea si apoi vorbiti.

   1. Lecter spune

    Deci daca mananc cainele sai pisica am dreptul sa ii omor?

   2. anonim spune

    Cred ca i-ai pierdut de la partea cu cititul legii, sunt o cauza pierduta…

   3. Mens Sana spune

    Serios? Ce sa citesc? E vreo lege care stabileste cine si de ce are „dreptul” de a omora animale? Ganditi cu atentie, si apoi vorbiti.

    1. Daniel spune

     Este o manipulare ordinara,poate ca asta este adevaratul scop al acestei porcarii de proiect,distrugerea zootehniei de subzistenta si a independentei gospodariilor din mediu rural.

    2. Anonim spune

     Legea 205/2004 contine prevederi privind sacrificarea animalelor pentru consum.

     Dar dvs v-a fost greu sa cautati pe google, inainte sa concluzionati pur si simplu ca nu exista asa lege.

   4. Daniel spune

    Ia arata-ne cam ce parte din lege s-o citim ca sa vedem explicit ce inseamna „uciderea animalelor cu intentie fara drept”.

  2. Sabin spune

   gaina nu e animal! :))

   1. Abradolf Lincler spune

    asa e, e o planta, da-o naibii !

  3. E spune

   Pentru cei crescuti la tara un animal este doar acela pe care pot sa-l manince. Trist dar adeverat. Nu exista compasiune pentru nici o vietate daca nu poate fi mincata.

   1. Abradolf Lincler spune

    sa mori tu ? ai impresia ca cei de la tara considera cainii sau pisicile plante ? ba, de unde dracu veniti cu ideile asta ca parca ati crescut sub o piatra.

 37. Mady Seri spune

  In sfarsit s-a introdus si in tara noastra o lege care protejeaza animalele si pedepseste raufacatotii care tortureza animalele .. in sfarsit !!! in sfarsit un om care a luat initiativa si a propus aceasta lege ( nu stiu cine este ) dar ii multumesc ! toata stima , omule drag , pe lumea cealalta vei fi rasplatit inmiit ptr bunatatea ta !

  1. George spune

   Exista o lege de foarte multi ani dar nu a fost aplicata si in loc sa cereti aplicarea ei,se cere sustinerea acestui proiect heirupist si foarte prost facut.

 38. Maria Chiuaru spune

  In sfarsiiiiiit

 39. Buta Maria Mioara spune

  Da cand nu poti iesi din bloc din cauza cainilor toate strazile pline de mizerie de caine copii sfasiati de caini …..sai castreze pe salariile lor de mii de euro sa nu se mai inmulteasca ca frunza si ca iarba sa le faca canilie sa nu stea vagabonzi sale faca ratie fin salariile lor ca la copii le da 80 de lei si la batrani 2 lei pensie asa va place?????

  1. Aimée Laura spune

   Si este vina lor sau a omului , doamna draga ! Animalele au discernamamt ? Au cainii vina ca se castiga putin ? Ca batranii au pensii mici ?

   1. Daniel spune

    Nu,cainii comunitari nu au vina.Asta inseamna ca ei nu reprezinta o problema sau ca aceasta problema nu trebuie rezolvata eficient odata pentru totdeauna?

   2. Daniel spune

    Constat ca majoritatea sustinatorilor fara rezerve sunt doamne care nu cred ca au citit si au incercat sa inteleaga punct cu punct propunerile acestui proiect.Mai mult,constat ca aceste persoane urasc oamenii foarte tare din moment ce considera ca un medic veterinar trebuie sa faca 10 ani de inchisoare pentru o operatie facuta profesionist sub anestezie sau bunicul meu trebuie sa faca 7 ani de inchisoare pentru ca taie porcul sau gaina.

  2. Mircea Mircea spune

   Pai trebuie să mai intre ceva bani pe la asociațiile de ciini că de fapt doar niste funcționari ce papă bani de la stat fără să aibă legătură cu ciinii, acei bani mai.bine ar fi să-i bage la pensionari, si copii alocație, deținuții să-i scoată la muncă nu să stea la Tv, si să joace poker,caci si acolo merg multisori bănuți

 40. Mira spune

  Mai e mult pana la votul in plen in parlament…Ce garantie aveti ca va fi cineva trimis la inchisoare- CU EXECUTARE – 2 sau 7 ani cand pana in prezent nici macar la UN AN de INCHISOARE CU EXECUTARE nu a fost trimis NIMENI ? Practic, totul depinde de procurorul de caz…daca pune NUP…poate sa scrie in lege si 25 de ani ( si da, s-au dat 25 de ani de puscarie pentru organizare de lupte de cain, dar in US….) PLUS, nu aveati destule cazuri de animale schingiuite ( torturate, omorate ) in Romania ? Ati luat imaginea lui CAITLYN ? din USA ? Halal media…REPET, aplicarea pedepselor depinde de PROCURORUL de caz si de JUDECATOR….daca se va vota legea, cine va garanteaza ca va face cineva puscarie ? NIMENI….

  1. anonim spune

   Nu ne garanteaza nimeni, e adevarat. E treaba noastra sa ne asiguram ca se aplica, prin sesizari si reclamatii :). Asa merge pe aici…

 41. Lupu Lidia spune

  Sper din tot sufletul sa fie adevarat si sa fie pedepsiti cei care chinuie bietele animale.Succes!

 42. Aimée Laura spune

  Buta Maria Mioara , noi cum ne asternem , asa dormim .Avem discernamant , dar saracele animale ce vina au ? Se spune ca omenirea este RASA SUPERIOARA , dar stau si ma intreb : OARE E ASA ?

  1. Aimée Laura spune

   Pai nu te chinuiai sa spui prima ca parlamentarii sunt prosti? Acum sunt destepti ? Mars la scoala am zis , pentru incoerenta in ganduri si vorbe !!!!

  2. Buta Maria Mioara spune

   Nu sapa gtoapa altura ca te duci cu gatul in jos

  3. Aimée Laura spune

   Mai studiaza , mai studiaza !

  4. Aimée Laura spune

   Studiind , se combate analfabetismul !

  5. Buta Maria Mioara spune

   Miroase a creier ars uff

  6. Aimée Laura spune

   Continui …, dar prostul daca nu-i fudul , nu e prost destul !!!

   1. Mens Sana spune

    Cred ca ai mancat ceva stricat…

 43. Maria Curleanca spune

  Prea putin !….fiind o vietate…trebuie condamnat asemeni CRIMINALILOR !…cu sau fara premeditare ! Nu exista diferenta atata timp cat are o inima !…anumal sau om !

  1. Mens Sana spune

   Esti vegana, draga Maria? Adica mananci carne, sau nu? Daca da, n-ar trebui sa fii condamnata asemeni CRIMINALILOR? Sau daca si mananci animalul dupa ce il omori, e un gest de tandrete?

 44. Moscu Cerasela spune

  Ma bucur enorm…cîini vagabonzi şi animalele au intradevar nevoie de protecţie, noi umani avem posibilitatea de a alege ce viaţa vrem să facem …

 45. Juji spune

  Cei care detin animale sunt si ei animale…
  Daca cineva merge cu masina si iese porcu’ in cale si nu poate sa-l evite pentru ca ar da peste alt participant la trafic pe stanga iar pe dreapta ar intra in pom si ca atare da peste porc, cum ramane cu asta? Legi facute de animale…. care este…

 46. Flori spune

  Am si eu un vecin ce chinuie un cățeluși nu stiu cui să mă adresez. Am căutat pe internet protecția anonimatului dar nu răspunde

  1. Mira spune

   Protectia ” anonimatului ” O reclamatie anonima NU o ia politia in considerare ? Sunteti chiar atat de LASA incat sa vedeti zilnic cum un monstru chinuie un animal si NU VRETI sa depuneti marturie scrisa ? NU aveti curajul si CONSTIINTA sa actionati ? BRAVOS NATIUNE…

  2. Alex spune

   Lasa anonimatul…si incearca la protectia animalelor…:)

  3. Anca spune

   Faceti plangere la politie, exista lege care pedepseste pe cei care maltrateaza animalelel. Anuntati o asociatie de protectia animalelor din zona sa preia catelusul, nu exista politia animalelor.

   1. Sabin spune

    ba exista politia animalelor: http://www.politia-animale.ro/

 47. Roxana Chele spune

  Mai ramane de vazut daca legea se va aplica

 48. Cristina Andrei spune

  si cu porcu’ de Craciun, cum ramane?

  1. goe spune

   porcu de craciun pentru ce il iei ?

   1. anonim spune

    Nu iti bate capul, din intrebare vezi ca nu are rost 🙂

    1. Mens Sana spune

     N-are rost pentru ca n-ai ce sa-ti bati.

 49. Emilia spune

  E bine si asa dar chiar ca cel mai bine ar fi batuti cu pietre in piata mare!

  1. Rus Cornel spune

   Asta ar fi o idee 🖒

  2. Cristina spune

   Asa este….. susțin ideea ta 👍

  3. George spune

   Traiasca bunatatea voastra! :)))

 50. mada spune

  Ma bucur din tot sufletul pt legea asta sunt prea multe aninale chinuite…imi pun intrebarea daca azi omoara un caine cu sange rece maine poate fi un copil poate fi al meu sau a ceelor care nu pune legea asta in practica mai repede

  1. Daniel spune

   Eu imi pun o alta intrebare pornind de la acelasi gen de rationament.Primele legi drastice de protectia animalelor au fost promovate si sustinute de un mare iubitor de animale,Adolf Hitler,ucigasul a milioane de oameni.Oare cei care ar baga 7 ani la puscarie un om pt ca taie porcul sau merge la veterinar sa taie coada la caine sub anestezie nu urasc foarte tare oamenii ?

 51. Vasile Maria spune

  Nu sunt de acord cu suferință animalelor sub nici-o forma,iar persoanele care chinuiesc si ucid animale să-și primească pedeapsa sa facă ani grei de pușcărie,de frica nu o sa mai ucidă nici ei si nici alții….ma îngrozesc cate atrocități vad…ma întristează f mult

  1. Carla spune

   Asa este ! Merita pedepse pe masura faptelor lor odioase !!!

 52. Valentin Miron spune

  Da pentru cei ce omoară oameni???? Pentru cei ce ne vinde pădurile (oxigen ul) , importă alimente sintetice, ……etc ?????

  1. Loredana Avram spune

   Pentru acei caini care te musca,ce pedeapsa se aplica?Cine raspunde pentru agresivitatea lor?

   1. ana maria spune

    Acei caini care te musca sigur au fost maltratati de om inainte…si alungati in strada..deci tot omul e de vina.nu ar mai fi atatia caini ib strada dak nu i am mai arunca tot noi oamenii..tot di vina noastra se intampa.chiar dak o sa fie adunati toti…o sa aibe grija un om sa lase alti pui pe strazi .decat sa ii castreze mai bine ii arunc puii in strada..nu tot vina noastra e? Dak am avea si noi grija de treaba asta nuvar mai fi atatia caini pe strazi…

   2. anonim spune

    Legea nr. 258/2013, Legea privind proprietarii de caini 15.03.2014 , OUG 55/2002.

  2. Mira spune

   Domnule draga, articolul asta este pentru legea de protectie a animalelor. In privinta ucigasilor de oameni si a casapitorilor de paduri, intreaba-l pe Primul Ministru ! Ce legatura are legea ASTA cu intrebarea dumitale ? NICI UNA…PLUS< poate te informezi asupra Codului Penal ( omuciderea ) si la Ministerul Mediului pentru paduri…

  3. Valentin Miron spune

   Depinde ai cui sunt! Dacă sunt ai străzii,raspunde primăria, dacă sunt ai cuiva răspunde proprietarul.( Eu mă refeream la ce-i ce dau legile,pentu ca omoară un animal te condamnă de la 2-7 ani,dar pe ce-i ce omoară nația română cât le dă ? )

   1. Daniel spune

    2 ani cu suspendare

  4. Sabin spune

   cei ce omoara oameni tot la puscarie ajung nene.. sau crezi ca o lege de protectie a animalelor anuleaza celelalte legi existente?

 53. Buta Maria Mioara spune

  Da pe Ce i ce chinuie omenirea copii si batrani, copii fara parinti langa ei batrani fara pensi sa cumpere o bucata de Paine si platesc taxe au ajuns batrani nostri cum secondo de bonlavi si flamanzi si pe ei ii freaca grija de caini vagabonzi ca ei care umbla din haita inhaita

 54. Catalina spune

  E bine ca s-au marit pedepsele. Si, sincer, nici eu nu sunt de acord cu postarile pe FB cu porcul de Ignat taiat, apoi batjocorit. De ex: cu sticla in gura, cu oameni beti calarindu-l, si asa mai departe. Aceasta reprezinta lipsa de respect pentru animalul sacrificat. Daca tot a fost taiat pentru Craciun, ca si aliment, trebuie respectat. A fost ucis pentru un obicei (sa nu credeti ca sunt intr-u totul de acord cu asta, adica cu sacrificiul), macar sa fie respectat, si nu batjocorit. Pozele cu bietul animal calarit, poze in care langa el apar oameni ce rad, care fac semnul pacii, sau alte lucruri, care il calaresc, uneori dezbracati (am vazut si din astea in anumite postari, fapt ca m-a ingrozit si m-a facut sa ma indoiesc de sanatatea mintala a acelor „oameni”), care ii pun in gur sticle cu bautura, sau chiar tigari… si asa mai departe, ar trebui interzise. La fel si pozele ce contin in detaliu imagini sau filmari, explicite ale uciderii prorpiu-zise, ale transarii, si arderii parului de pe bietul animal (parlirea), ci ce e mai grotesc, este cand apar filmulete ce se vor a fi amuzante cu bietul animal parlit de viu, care fuge, ingrozit, cu paiele aprinse pe el 🙁 . Aceste imagini nu au ce cauta pe retelele de socializare. Si batjocorirea animalului post-mortem, trebuie, de asemenea, interzisa. De ma va intreba cineva daca eu cand eram mica, am luat sau nu parte la asa ceva, raspunsul este NU! In familia mea, nu s-au batjocorit niciodata animale vii sau decedate. Nimeni din familia mea, nu a ucis vreodata sau schingiuit vreodata in scopul batjocoririi animale! Singura operatie pe care pisica mea o are, este aceea de sterilizare, si am facut asta pentru sanatatea lui. Va doresc o zi buna tuturor.

  1. gabriella spune

   Asa este nici eu nu sunt de acord cu imagini de cruzime si vilolenta pe site uri, provoaca suferinta iubitorilor de animale si starneste violenta celor care nu le iubesc.Pedeapsa e cam mica….ASTEPTAM CU NERABDARE DA FIE PUSA IN APLICARE SI….ABROGAREA LEGII IN FAVOAREA EUTANASIERII ANIMALELOR! ALTFEL…VOM PROTESTA NON STOP IN STRADA!!!

   1. Daniel spune

    In loc sa protestati mai bine ati lua voi cainii din strada si ati rezolva aceasta probleme.Pana atunci problema cainilor comunitari care a existat peste tot in lume a fost rezolvata eficient si inca este rezolvata prin eutanasiere.Asa se rezolva aceasta problema in toata Europa,daca aveti alte solutii reale va rog sa ni le prezentati si noua.

  2. Unu spune

   Daca ti-ai face si tie o operatie ca pisicii ar fi spre sanatatea ta si mai ales a societății.

  3. Mihaela spune

   BRAVO..! ..Avem nevoie de Politia Animalelor ca în alte tari civilizate ca să aplice legea..dar mai avem mult de evoluat pina acolo…! Din păcate mentalitățile romanilor se schimbă mai greu..

  4. Cristina spune

   Bravo Cătălina …. ai fff mare dreptate. Sunt prea multi idioți pe llumea asta….. nici eu nu sunt de acord cu bbatjocoriea animalelor… fie vii sau moarte… si chiar ar fi nevoie de o lege kre sa interzică publicarea pozelor sau videoclipurior de genul asta, deoarece le vede una ca mine si mor de durere in suflet 😓😢

  5. Mens Sana spune

   Poate daca nu ti-ai cumpara carnea din Supermarket ai cunoaste REALITATEA. Carnea aia pe care o mananci provine de la ANIMALE CARE AU FOST OMORATE. Iar uciderea nu este niciodata un spectacol frumos. Poate daca ar trebui sa omori cu mana ta animalul a carui carne vrei sa o mananci, ti-ai mai revizui parerile.

 55. Ana Maria Eugeniu spune

  Speram sa fie pe viata!!!

  1. Daniel spune

   Da,ca mama ta si bunicii tai te-au crescut cu frunze si tu o sa-ti cresti copii cu roua.

 56. buda beatrice spune

  Pedeapsa este prea mica pentru cei care maltrateaza animalele si merita sa plateasca mult mai multi ani de inchisoare.

  1. Daniel spune

   Daca cineva te bate in strada de stai internata 30 de zile sa stii ca risca o pedeapsa mult mai mica.

 57. Ana spune

  Super!! Acum sa vedem cine mai pune poze cu porcul de Ignat etc. Sa fim vegetarieni zic! Legea asta nu e pusă la pct din toate punctele de vedere la fel ca legea fumatului, o sa revină in Parlament

  1. anonim spune

   Dumneavoastra nu intelegeti ce scrie in articol sau ati comentat in gluma?

   1. Mens Sana spune

    Chiar va rog sa ne luminati.
    Uciderea animalelor pentru consum nu e ucidere, nu e cu intentie si e cu drept? Sau ce n-am inteles?

 58. Manole Alina spune

  Sper să se aplice legea

  1. Ariana spune

   Să primească după cum merită!!!

 59. Maria Gutu spune

  SPERAM CE SE APLICA LEGEA PENTRU TOTI,CRIMINALI DE ANIMALE.

  1. Ramona spune

   Incetati cu “ cainii care ataca copiii”.
   Implementand sterilizare obligatorie, eliminam definitiv suspectul de caine vagabond, zis fara stapan.
   Ptr cei care raman sa detina caine ca membru al familiei, iar cainele se dovedeste a fi agresor, Legea va lua masuri asupra stapanului.
   Ma uimeste de a dreptul gandirea unor terminati pe-aici prin commentarii.

 60. Daniela spune

  Pedeapsa este prea mică !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate