Seminar de pregătire a femeilor social democrate pentru alegerile locale

3

Reprezentante ale femeilor social democrate din Neamț și județele învecinate au participat la finele acestei săptămâni la un seminar de comunicare și pregătire pentru alegerile locale din 5 iunie. Gazda a fost reprezentanta OFSD Neamț, Emilia Arcan, președinte al Consiliului Județean Neamț și vicepreședinte al OFSD la nivel național. Seminarul s-a desfășurat în perioada 8-9 aprilie, la Piatra-Neamț, sub motto-ul „Femeile pot reuși!”.

”Femeile social democrate din zona Moldovei s-au întâlnit aici, la Piatra-Neamț. Am fost gazda celor mai reprezentative doamne din județele Neamț, Bacău Vrancea, Botoșani, Suceava și Iași. Avem cursuri de pregătire pentru candidatele din iunie 2016. Sunt gazda acestor minunați oameni, avem lectori veniți din București, oameni care vor să ne învețe cum trebuie să  acționăm în campania electorală.”, a declarat președintele OFSD Neamț, Emilia Arcan.

Au fost dezbateri interactive pe teme precum „succesul femeilor în alegerile locale”, „comunicarea în campania de alegeri”, comunicarea valorilor social-democrate, politici sociale promovate de PSD, iar cursurile au fost susținute de experți în organizarea campaniilor electorale, legislaţie şi comunicare. 

Seminarul îşi propune să pregătească femeile candidat pentru funcţiile de primar şi consilier, precum şi femei care vor participa în campania electorală. Cursurile s-au desfășurat pe regiuni, la nivel național, pentru ca toate femeile din OFSD să beneficieze de acest seminar.

„Acesta este al cincilea curs pe care îl efectuăm la nivel de țară, am organizat cursuri pentru toate candidatele noastre. Ultimul va fi peste două săptămâni la Hunedoara pentru zona Transilvaniei. Am constatat cu multă bucurie și interes că femeile sunt motivate, iar acest curs le dă mai multă încredere.”, a menționat Maria Lazăr, secretar general al OFSD România.

PSD asigură prezența în procent de 30% a femeilor pe listele de candidaturi. În acest sens, OFSD își manifestă întregul sprijin pentru toate femeile care vor intra în cursa electorală din acest an în Neamț pentru funcțiile de consilier local, primar sau consilier județean.

„Alături de colegele candidat din zona Moldovei avem două zile intense de pregătire pentru alegerile locale, astfel încât fiecare femeie candidat să aibă șanse mai mari pentru a câștiga alegerile locale.”, a declarat Simona Bucura Oprescu, vicepreședinte OFSD, deputat de Argeș și purtător de cuvânt al grupului PSD din Camera Deputaților.

dancila
Maria Lazăr, Simona Bucura Oprescu și Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, europarlamentar și președintele OFSD la nivel național a declarat: „Mă bucur că un număr tot mai mare de femei social democrate vor candida la alegerile locale din acest an. La Piatra Neamț, la cursurile privind pregătirea candidatelor pentru scrutinul din vară, și unde au participat reprezentante ale județelor Neamț, Bacău Vrancea, Botoșani, Suceava și Iași am aflat cât de multe doamne și domnișoare au decis să nu mai stea deoparte. Suntem mândre că președinta Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, care, pe lângă faptul că s-a dovedit a fi o gazdă minunată, ne-a întărit și mai mult convingerea că din vara acestui an va rămâne președintele CJ, de altfel singura femeie care ocupă această importantă funcție județeană. Le-am recomandat colegelor mele să fie curajoase, implicate, pentru că forță de muncă știu că au.”

M. I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. MARCEL spune

  TATI STILUL , moda ,, LAZURCA ,, Prima Doamna , e in tendinte , primele doua Doamne din dreapta Dnei E ARCAN cu Tristete o spun dar au depasit varsta majoratului , OARE sa fi fost Profu ” Celibatar ?

 2. Morosanu Cezarina spune

  Seminarul îl ține un bărbat?
  „Femeile pot reuși”, dar nu s-a găsit o femeie care să țină cursul? Care să fie în stare?

 3. Victoria Paduraru spune

  O activitate deosebita!Specialisti in drept constitutional ,politici sociale si de comunicare au creionat reperele, pentru cresterea increderii in randul cetatenilor a candidatilor la alegerile locale din acest an.Multumim organizatorilor si doamnei Emiliei Arcan,presedinta Organizatiei judetene a femeilor social democrate Neamt pentru cadrul logistic si emotional relizat in cadrul acestor dezbateri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate