Se măresc taxele și impozitele la Piatra-Neamț. Pentru cine și cum se măresc acestea?

3

În ultima ședință de consiliu local, consilierii PNL și PMP au votat pentru majorarea taxelor și impozitelor locale cu 4,6%, cât este rata inflației. Consilierii PSD au propus anularea acestei majorări impuse de lege printr-un amendament care să scadă taxele și impozitele locale cu 4,6% astfel încât să se anuleze majorarea impusă prin lege, și impozitele și taxele locale să rămână la fel. Liberalii nu au fost de acord.

Social democrații din consiliul local au prezentat câteva argumente de bun simț prin care au dovedit că populația din Piatra-Neamț este discriminată de modul în care se măresc aceste taxe și impozite.

În primul rând, majorarea taxelor și impozitelor se aplică discriminatoriu doar oamenilor deja împovărați de cheltuieli. La firmele gen Parking, Xdata Soft, firma care administrează cimitirele, firma care încasează bani de la gunoi, deci toate firmele care plătesc redevențe sau alte forme de contribuție la bugetul local nu li se mărește nimic. La ei nu se aplică indicele de inflație. Doar la populație se aplică.

În al doilea rând, consilierii PSD au cerut că dacă tot se măresc taxele și impozitele locale cu 4,6% atunci să se mărească cu 4,6% și subvențiile, ajutoarele și tot ce oferă primăria pietrenilor, căci nu este corect să se ia mai mult de la pietreni, dar ei sa primească înapoi la fel ca și până acum.

Niciun argument al consilierilor PSD nu a stat în picioare în fața mașinii de vot a PNL care a aprobat majorarea taxelor și impozitelor locale care se va aplica doar oamenilor, nu și firmelor care fac bani din parcările, cimitirele și bunurile nemțenilor. În plus, această majorare se va aplica cu sens unic, adică doar la ce se ia de la pietreni, nu și la ce se dă pietrenilor.

3 Comentarii
  1. mimi spune

    Neamtul a luat gripa de la PMP SI PNL se trateaza cu PSD dar mai tarziu !

  2. Scula spune

    Hai cu PNL…băgați țara în faliment! Hai ca se poate! Hastagrezist#

  3. Leo Taxil spune

    Deci liberalii (adică PDL-iștii revopsiți) nici nu s-au instalat bine și au început să-și arate colții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate