Se întâmplă în Piatra-Neamț. 9 clase de liceu, eliminate, spune un consilier local

0

Consilierul local din Piatra-Neamț, Florentina Moise, a declarat în această seară că s-a decis de sus și fără prea multe explicații eliminarea a 9 clase din liceele arondate municipiului, lucru care va avea un impact major în noul an școlar. A aflat acest lucru în calitate de reprezentant în Consiliul de administrație al unui liceu din Piatra-Neamț, pus să scoată castanele din foc de către decidenții care par să nu își asume ceea ce… au decis.

Mai jos, declarația Florentinei Moise:

„TREBUIE SĂ ȘTIȚI CE SE ÎNTÂMPLĂ!

Am participat, în calitate de consilier local, la ședinta de Consiliu de administrație a unui liceu de renume din Piatra Neamț. Am simțit durerea, ingrijorarea profesorilor.

O decizie greu de înțeles: REDUCEREA NUMĂRULUI DE CLASE PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL.

AM VOTAT ÎMPOTRIVA acestei hotărâri a Inspectoratului Școlar Neamț.

Inspectoratul Școlar Neamț a hotărât ca decizia să fie luată de consiliile de administrație a unităților de învățământ și, în nici un caz, de către cei care au gândit această nenorocire!

Directorii au fost chemați la „consultări „, nu au primit niciun document oficial, asumat de la Inspectorul Școlar General, Obreja Mihai.

Pur si simplu… au fost înștiințați verbal că trebuie să dispară clase de elevi.

ATENȚIE! 9 CLASE DE LA UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL, zona arondată Piatra-Neamț; în județ fiind mult mai multe.

E absurd, este peste puterea noastră, a părinților, de a putea înțelege de ce această decizie nefirească pentru copiii noștri! Această hotărâre a Inspectoratului Școlar Neamț, care răspunde la comenzile politice care ne mutilează emoțional copiii, va fi devastatoare în vară: cu peste 250 locuri mai puține pentru clasa a noua pentru Piatra-Neamț și zonele învecinate!

E absurd, e greu de înțeles… dar…ușor de anticipat ce se va întâmpla din toamnă cu catedrele, normele profesorilor care… vor rămâne fără loc de muncă!”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate